Avukata hakaret, saldırıyı meşrulaştırılıyor

GÜNDEM 25.12.2017 - 16:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2939+ kez okundu.
 

Avukata hakaret, saldırıyı meşrulaştırılıyor

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Avukatların hakaret, saldırı, şiddet ve tehdit gibi durumlarla karşılaştıklarında, kolluk kuvvetleri ve yargının herhangi bir adli olay gibi işlem yaptıklarını hatırlatarak, bununla ilgili Adalet Bakanlığı’nın bir düzenleme yapmasını istedi.
TBMM’ye Bakan Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bektaşoğlu, Avukatları yargının savunma unsuru olarak önemli görev üstlendiklerini ve adaletin kamu adına tecelli etmesine, hukuk düzeninin korunup güçlenmesinde ve sürdürülmesinde pay sahibi olduklarını belirterek 'Ama onların statüsü ve avukatlık yasasının kendilerine tanıdıkları haklar görmezden geliniyor' dedi. CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Uşak’ta adliye otoparkı kendilerini kullandırılmadığı için tepki gösteren 35 avukata, savcının adeta terörist muamelesi yaparak dava açtığını hatırlattı. Avukatların toplum nazarında saygınlığının tartışılır hale getirilmek istendiğini söyleyen Bektaşoğlu, son olarak da  Giresun’da bir avukata yapılan küfürlü saldırının Yargıtay tarafından hakaret değil, ‘kaba hitap’ olarak değerlendirilip, sanığın haklı bulduğunu belirterek 'Böylece emsal olabilecek bir kararla adeta hakaretin sınırları genişletildi, avukata hakaret meşrulaştırıldı" dedi . Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde Bakan Gül’e 'Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddelerinde, belirtildiği şekliyle 'görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hâkimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır' hükmü olmasına rağmen bu tür içerikteki davalarda buna neden riayet edilmemektedir? Bu hükme uymadan avukatın sıfatı düşünülmeden kovuşturma, soruşturma ve yargılamaların yapılması yasaya aykırı değil midir?” diye sordu.  
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Avukatların hakaret, saldırı, şiddet ve tehdit gibi durumlarla karşılaştıklarında, kolluk kuvvetleri ve yargının herhangi bir adli olay gibi işlem yaptıklarını hatırlatarak, bununla ilgili Adalet Bakanlığı’nın bir düzenleme yapmasını istedi.

TBMM’ye Bakan Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bektaşoğlu, Avukatları yargının savunma unsuru olarak önemli görev üstlendiklerini ve adaletin kamu adına tecelli etmesine, hukuk düzeninin korunup güçlenmesinde ve sürdürülmesinde pay sahibi olduklarını belirterek 'Ama onların statüsü ve avukatlık yasasının kendilerine tanıdıkları haklar görmezden geliniyor' dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Uşak’ta adliye otoparkı kendilerini kullandırılmadığı için tepki gösteren 35 avukata, savcının adeta terörist muamelesi yaparak dava açtığını hatırlattı.

Avukatların toplum nazarında saygınlığının tartışılır hale getirilmek istendiğini söyleyen Bektaşoğlu, son olarak da  Giresun’da bir avukata yapılan küfürlü saldırının Yargıtay tarafından hakaret değil, ‘kaba hitap’ olarak değerlendirilip, sanığın haklı bulduğunu belirterek 'Böylece emsal olabilecek bir kararla adeta hakaretin sınırları genişletildi, avukata hakaret meşrulaştırıldı" dedi .

Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde Bakan Gül’e 'Avukatlık Kanunu’nun ilgili maddelerinde, belirtildiği şekliyle 'görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hâkimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır' hükmü olmasına rağmen bu tür içerikteki davalarda buna neden riayet edilmemektedir? Bu hükme uymadan avukatın sıfatı düşünülmeden kovuşturma, soruşturma ve yargılamaların yapılması yasaya aykırı değil midir?” diye sordu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.