Azerbaycan’dan Bulancak’a yaşam öyküsü

GÜNDEM 20.09.2018 - 17:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2948+ kez okundu.
 

Azerbaycan’dan Bulancak’a yaşam öyküsü

Azerbaycan Bakü’lü 42 yaşındaki Başçavuş Adalat Hüseynov, 2 çocuğu ve eşiyle birlikte kardeş ülke olarak gördüğü Türkiye’ye geldi.
Türkiye’de umduğunu bulamayan Hüseynov, burada bir de hastalığa yenik düştü. Gazetemize konuşan Hüseyinov, çalışarak çocuklarına iyi bir yaşam sunmak ve Azerbaycan’da başladığı evi ile borçlarını ödemek için Giresun’un Bulancak ilçesine geldiğini belirterek, burada istediğini bulamadığını ve rahatsızlığı nedeniyle acil olarak kaldırıldığı hastanede kendisine borç bakiyesi çıktığını söyledi. 13 yaşında Rıfat ve 12 yaşında Reşat isimli iki çocuğu ve eşi ile birlikte Bulancak’ta yaşamaya başlayan Hüseynov, gazetemize yaptığı konuşmada, “Biz Türkiye ile kardeş ülkeyiz. Azerbaycan’da başladığım evi bitirmek, borçlarımı rahat ödeyebilmek ve çocuklarımı okutarak iyi bir yaşam sunmak için Türkiye’ye geldim. Lakin buradaki insanlar, kardeşlerimiz bize hep hor bakıyor. İnşaatlarda çalışmaya başladım. Fakat rahatsızlık nedeniyle 10 gün hastanede yattım. Çocuklarıma iyi bir yaşam ve istedikleri eğitimi aldırabilmem için çalışabilecek iş aradım. Sokakta yine iş ararken bayılmışım. 1 hafta komada kaldım. Sonra hastaneden bana borç dökümü çıkardılar. Kardeş bildiğimiz Türkiye’de bize sahip çıkılmasını bekliyorum. Çocuklarım günübirlik harçlık için bazı esnaf arkadaşların yanında yardım ediyorlar. Kardeş ülkemizin insanlarının elimizden tutmasını istiyorum” dedi.
Azerbaycan Bakü’lü 42 yaşındaki Başçavuş Adalat Hüseynov, 2 çocuğu ve eşiyle birlikte kardeş ülke olarak gördüğü Türkiye’ye geldi.

Türkiye’de umduğunu bulamayan Hüseynov, burada bir de hastalığa yenik düştü.

Gazetemize konuşan Hüseyinov, çalışarak çocuklarına iyi bir yaşam sunmak ve Azerbaycan’da başladığı evi ile borçlarını ödemek için Giresun’un Bulancak ilçesine geldiğini belirterek, burada istediğini bulamadığını ve rahatsızlığı nedeniyle acil olarak kaldırıldığı hastanede kendisine borç bakiyesi çıktığını söyledi.

13 yaşında Rıfat ve 12 yaşında Reşat isimli iki çocuğu ve eşi ile birlikte Bulancak’ta yaşamaya başlayan Hüseynov, gazetemize yaptığı konuşmada, “Biz Türkiye ile kardeş ülkeyiz. Azerbaycan’da başladığım evi bitirmek, borçlarımı rahat ödeyebilmek ve çocuklarımı okutarak iyi bir yaşam sunmak için Türkiye’ye geldim. Lakin buradaki insanlar, kardeşlerimiz bize hep hor bakıyor. İnşaatlarda çalışmaya başladım. Fakat rahatsızlık nedeniyle 10 gün hastanede yattım. Çocuklarıma iyi bir yaşam ve istedikleri eğitimi aldırabilmem için çalışabilecek iş aradım. Sokakta yine iş ararken bayılmışım. 1 hafta komada kaldım. Sonra hastaneden bana borç dökümü çıkardılar. Kardeş bildiğimiz Türkiye’de bize sahip çıkılmasını bekliyorum. Çocuklarım günübirlik harçlık için bazı esnaf arkadaşların yanında yardım ediyorlar. Kardeş ülkemizin insanlarının elimizden tutmasını istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.