BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORLAR

GÜNDEM 13.02.2019 - 18:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3225+ kez okundu.
 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORLAR

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda Bağımlılıkla Mücadele İl Kurulu Toplantısı yapıldı.
Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Kurul üyelerinin, İlçe Kaymakamlarının ve Yeşilay temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay, 2018 yılında bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı faaliyetlerle ilgili birer sunum yaptı.  Toplantıda bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bağımlılıkla mücadeleyle ilgili toplantılarımızı bütün ilçelerimizde gerçekleştirmiştik. Kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, köy ve mahalle muhtarlarımızın ortak katıldığı bir toplantıda bir sunu eşliğinde çok detaylı olarak ele almıştık.  Bugünde aynı çerçevelerde konuyu ele alacağız ve genel değerlendirmelerde bulunacağız. Uyuşturucu, alkol ve son zamanlarda bağımlılığı artan bilişim bağımlılığını ele alacağız. Bağımlılığın sonuçlarından olan aile içi şiddet, ölüme kadar sonuçlanan olaylarla en sert bir şekilde mücadele edeceğiz. Bunun için bütün okullarımızda özel güvenlik görevlilerimizle birlikte kritik riskli bulduğumuz bütün okullarımızda polis memurlarımızı görevlendirdik. Yaptığım tüm okul ziyaretlerinde ilk önce onlarla görüşüyorum. Okul idarecileriyle sürekli iletişim halinde olmalarını söylüyorum. Sadece okuldaki kantin ya da okul bahçesinde bulunmalarını değil, okulun çevrelerindeki iş yerlerine de girip çıkmalarını denetlemeleri talimatını veriyorum. Buradan herkese de aynı talimatı tekrar veriyorum. Okullarımızdaki güvenlik görevlileri sadece okul duvarıyla sınırlı okul bahçelerinden sorumlu değiller.  Eğer böyleyse ben bunu değiştiriyorum. Okulun çevresindeki bütün iş yerlerine bu arkadaşlarımız girip nüfuz edecekler” diye konuştu.  
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda Bağımlılıkla Mücadele İl Kurulu Toplantısı yapıldı.

Bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, bu mücadelede paydaşlar arasında sağlıklı bir işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Kurul üyelerinin, İlçe Kaymakamlarının ve Yeşilay temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay, 2018 yılında bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı faaliyetlerle ilgili birer sunum yaptı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, “Bağımlılıkla mücadeleyle ilgili toplantılarımızı bütün ilçelerimizde gerçekleştirmiştik. Kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, köy ve mahalle muhtarlarımızın ortak katıldığı bir toplantıda bir sunu eşliğinde çok detaylı olarak ele almıştık.  Bugünde aynı çerçevelerde konuyu ele alacağız ve genel değerlendirmelerde bulunacağız. Uyuşturucu, alkol ve son zamanlarda bağımlılığı artan bilişim bağımlılığını ele alacağız. Bağımlılığın sonuçlarından olan aile içi şiddet, ölüme kadar sonuçlanan olaylarla en sert bir şekilde mücadele edeceğiz. Bunun için bütün okullarımızda özel güvenlik görevlilerimizle birlikte kritik riskli bulduğumuz bütün okullarımızda polis memurlarımızı görevlendirdik. Yaptığım tüm okul ziyaretlerinde ilk önce onlarla görüşüyorum. Okul idarecileriyle sürekli iletişim halinde olmalarını söylüyorum. Sadece okuldaki kantin ya da okul bahçesinde bulunmalarını değil, okulun çevrelerindeki iş yerlerine de girip çıkmalarını denetlemeleri talimatını veriyorum. Buradan herkese de aynı talimatı tekrar veriyorum. Okullarımızdaki güvenlik görevlileri sadece okul duvarıyla sınırlı okul bahçelerinden sorumlu değiller.  Eğer böyleyse ben bunu değiştiriyorum. Okulun çevresindeki bütün iş yerlerine bu arkadaşlarımız girip nüfuz edecekler” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.