BAKANLARIN BİRİ GİTTİ, BİRİ GELDİ

GÜNDEM 29.09.2020 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3526+ kez okundu.
 

BAKANLARIN BİRİ GİTTİ, BİRİ GELDİ

Giresun’un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen afet sonrası ilimize gelen ve Dereli’de günlerce kalan bakanlardan sonra Eylül ayı içinde de Giresun’a gelen ve giden bakanların ardı arkası kesilmiyor.
Dereli’de ki afet ile birlikte aynı gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, afet bölgesine intikal etmiş ve günler süren bir çalışmanın içinde Dereli ve Giresun’da koordinasyonu sağlamışlardı. Tarihinde bu kadar bakanı bir arda görmeyen Giresun ve ilçeleri, bu bakan gelişlerinden en iyi şekilde de faydalandı. Afet bölgesine gelen bakanlar, fırsat bulduklarında ise diğer ilçeler, beldelere de giderek vatandaşın sorunlarını yakından takip ederek, çözümler için yetkili birimlere gerekli talimatları da verdiler. Birkaç gün öncesine kadar afet bölgesinden ayrılmayan bakanların peşinden Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu’da Giresun ve ilçelerinde spor yatırımları ve tesislerini incelemek üzere gelmişti. Bakan Kasapoğlu, önce Dereli’yi ve sonra da diğer ilçeleri ziyaret ederek ilimizden ayrılmıştı. Bakan Kasapoğlu’nun gitmesi ile bakanların gelişi sona ermedi ve son olarak hafta sonu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Giresun’a gelerek halkayı tamamladı.  Giresun’un tarihinde hiç olmadığı kadar bakanla karşılaşmasının yanında Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ilimize gelerek Dereli’de incelemede bulunmuş ve ilçenin yeniden yapılması yönünde talimatlar vermişti. Bu da Dereli tarihin de bir ilk olarak kayıtlara geçti. Yine bu bakan gelişi furyası içinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ta bir günlüğüne afet bölgesine gelerek incelemelerde bulunmuştu. Bu afet ile devlet tam kadro ile bölgede olarak varlığını göstermiş ve vatandaşın yanında olmanın gücünü göstererek, “biz buradayız mesajını vermişti. Bir afette olsa, devletin bakanlarının Giresun’da günlerce bulunması ilk kez olsa da, bölge için büyük bir olaydı.  Bakanları afet olmadan da bölgemizde her daim görmek dileğiyle.       
Giresun’un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde meydana gelen afet sonrası ilimize gelen ve Dereli’de günlerce kalan bakanlardan sonra Eylül ayı içinde de Giresun’a gelen ve giden bakanların ardı arkası kesilmiyor.

Dereli’de ki afet ile birlikte aynı gece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, afet bölgesine intikal etmiş ve günler süren bir çalışmanın içinde Dereli ve Giresun’da koordinasyonu sağlamışlardı.

Tarihinde bu kadar bakanı bir arda görmeyen Giresun ve ilçeleri, bu bakan gelişlerinden en iyi şekilde de faydalandı. Afet bölgesine gelen bakanlar, fırsat bulduklarında ise diğer ilçeler, beldelere de giderek vatandaşın sorunlarını yakından takip ederek, çözümler için yetkili birimlere gerekli talimatları da verdiler. Birkaç gün öncesine kadar afet bölgesinden ayrılmayan bakanların peşinden Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu’da Giresun ve ilçelerinde spor yatırımları ve tesislerini incelemek üzere gelmişti. Bakan Kasapoğlu, önce Dereli’yi ve sonra da diğer ilçeleri ziyaret ederek ilimizden ayrılmıştı. Bakan Kasapoğlu’nun gitmesi ile bakanların gelişi sona ermedi ve son olarak hafta sonu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Giresun’a gelerek halkayı tamamladı. 

Giresun’un tarihinde hiç olmadığı kadar bakanla karşılaşmasının yanında Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ilimize gelerek Dereli’de incelemede bulunmuş ve ilçenin yeniden yapılması yönünde talimatlar vermişti. Bu da Dereli tarihin de bir ilk olarak kayıtlara geçti. Yine bu bakan gelişi furyası içinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ta bir günlüğüne afet bölgesine gelerek incelemelerde bulunmuştu. Bu afet ile devlet tam kadro ile bölgede olarak varlığını göstermiş ve vatandaşın yanında olmanın gücünü göstererek, “biz buradayız mesajını vermişti.

Bir afette olsa, devletin bakanlarının Giresun’da günlerce bulunması ilk kez olsa da, bölge için büyük bir olaydı.  Bakanları afet olmadan da bölgemizde her daim görmek dileğiyle.       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.