Balıkçılar “vira bismillah” dedi

31.08.2018 - 17:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2455+ kez okundu.
 

Balıkçılar “vira bismillah” dedi

15 Nisan’da başlayan denizlerdeki av yasağı bu gece yarısı (1Eylül)sona erdi.
Av yasağının bitmesi ile birlikte Giresun ve ilçelerinde yüzlerce balıkçı teknesi ve kayığı ile  “Vira bismillah” diyerek sezonunun ilk balık avına çıktılar. 5 aya yaklaşan bir süre zarfında denize çıkmayan ve balık avlayamayan yüzlerce balıkçı mutluluk içinde sezonun ilk avını yaparak sabah saatlerinde tezgahlarının başına döndüler. Av yasağının başladığı günden 1 Eylül’e kadar tamirat, ağlarının bakımı ve onarımı, malzemelerin yenilenmesi ve teknelerin elden geçirilmesi de tamamlandı.  Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün yasakladığı alanların dışında ve yasaklanmış su ürünlerinin dışındaki avın serbest olduğu avlama süresince aynı zamanda kullanılacak av malzemelerinin de ilanı yapıldı. İl tarım ve orman müdürlüğü bu konunda balıkçıların uyması gereken konuları da dernekler aracılıyla balıkçılara iletti.  Bu konulara dikkat edilmesini isteyen müdürlük denizlerdeki balık türlerinin artmasını da sağlamak istiyor. Son yıllarda yasal olmayan denizi avcılığı sebebiyle 50’nin üzerinde olan balık türünden Karadeniz’de sadece 6-7 türün kaldığını belirten il müdürlüğünün çok sıkı denetimde yapacağı ifade ediliyor. Önce palamut, sonra hamsi bolluğu olacak Av yasağının kalmasına az bir süre kala beklentilerini sorduğumuz balıkçılar, yasak kalktıktan sonra önce palamuttun avlanacağını ve palamuttun bu sezon bereketli olacağını, bununda palamut fiyatlarında ucuzluk getireceğini ifade ederek, daha sonra da hamsi için denize çıkacağız, hamsi de çok olacak inşallah, vatandaşımız da bol bol balık yiyecek bu dönem” diyerek düşüncelerini belirtiler.              
15 Nisan’da başlayan denizlerdeki av yasağı bu gece yarısı (1Eylül)sona erdi.

Av yasağının bitmesi ile birlikte Giresun ve ilçelerinde yüzlerce balıkçı teknesi ve kayığı ile  “Vira bismillah” diyerek sezonunun ilk balık avına çıktılar. 5 aya yaklaşan bir süre zarfında denize çıkmayan ve balık avlayamayan yüzlerce balıkçı mutluluk içinde sezonun ilk avını yaparak sabah saatlerinde tezgahlarının başına döndüler.

Av yasağının başladığı günden 1 Eylül’e kadar tamirat, ağlarının bakımı ve onarımı, malzemelerin yenilenmesi ve teknelerin elden geçirilmesi de tamamlandı. 

Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün yasakladığı alanların dışında ve yasaklanmış su ürünlerinin dışındaki avın serbest olduğu avlama süresince aynı zamanda kullanılacak av malzemelerinin de ilanı yapıldı. İl tarım ve orman müdürlüğü bu konunda balıkçıların uyması gereken konuları da dernekler aracılıyla balıkçılara iletti.  Bu konulara dikkat edilmesini isteyen müdürlük denizlerdeki balık türlerinin artmasını da sağlamak istiyor. Son yıllarda yasal olmayan denizi avcılığı sebebiyle 50’nin üzerinde olan balık türünden Karadeniz’de sadece 6-7 türün kaldığını belirten il müdürlüğünün çok sıkı denetimde yapacağı ifade ediliyor.

Önce palamut, sonra hamsi bolluğu olacak

Av yasağının kalmasına az bir süre kala beklentilerini sorduğumuz balıkçılar, yasak kalktıktan sonra önce palamuttun avlanacağını ve palamuttun bu sezon bereketli olacağını, bununda palamut fiyatlarında ucuzluk getireceğini ifade ederek, daha sonra da hamsi için denize çıkacağız, hamsi de çok olacak inşallah, vatandaşımız da bol bol balık yiyecek bu dönem” diyerek düşüncelerini belirtiler.            

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.