BAŞER’DEN TIĞLI’YA CAN ALICI SORULAR!

SİYASET 22.10.2020 - 15:46, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3260+ kez okundu.
 

BAŞER’DEN TIĞLI’YA CAN ALICI SORULAR!

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Giresun Belediyesinin İş-Kur üzerinden 100 kişiye 6 ay süreyle istihdam sağlayacak olması hakkında asılsız iddialarla yaptığı haddini ve maksadını aşan açıklamasına çok sert bir cevap verdi.
CHP Giresun Milletvekili Sayın Necati Tığlı’nın böylesine hassas bir konuda en son konuşacak kişilerden biri olduğunu ifade eden Başer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İş-Kur tarafından Toplum Yararına Projesi kapsamında bölgemizde yaşanan sel felaketi de göz önüne alınarak Giresun Belediyesine 6 aylık süreyle çoğunluğu saha çalışmalarında değerlendirilmek üzere ve ücretleri devletimiz tarafından karşılanacak (Belediyenin kasasından bununla ilgili hiçbir para çıkışı olmayacak) 100 geçici işçi alımı yapılmıştır. Alınan işçiler, Fen İşleri, Temizlik İşleri gibi birimlerde vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha fazla hizmet götürebilmek adına bizzat sahada çalıştırılmak amacıyla siyasi görüşlerine veya ailelerinin AK Parti’ye üye olup olmamalarına bakılmaksızın istihdam edilmiş olmasına rağmen, CHP Milletvekili Sn. Tığlı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamasının son derece yersiz, gerçek bilgiden uzak ve haddini aşan açıklamalar olduğunu belirtmek isterim” dedi. Açıklamasının devamında Tığlı’ya can alıcı sorular soran ve cevap isteyen Başer; “Sayın Vekil siz bu asılsız iddialarınızdan önce kamuoyuna şu soruların cevabını verin? Acaba siz kendi döneminizde kız kardeşinizi sözleşmeli olarak belediyeye işe aldırırken liyakat unsuruna göre mi aldırdınız, yoksa torpilin babasını siz mi yaptınız? Sizin döneminizde işe alınanların çoğunun CHP teşkilatında görev yapmış kişilerin en yakınları olduklarını size bir kez daha hatırlatalım mı? Yine ayrıca işe hiç uğramayıp da aynı anda özel iş yerleri olan sözüm ona belediye çalışanlarına(!) maaş verirken vicdanınız hiç sızlamadı mı? Sn. Vekil sırf suni gündem oluşturmak amacıyla yapmış olduğunuz gerçek bilgiden tamamıyla uzak açıklamaları yapmadan önce, 10 yıl boyunca Giresun Belediyesine hiç bir vasfı olmayan ve çalışmadan belediyeyi bankamatik olarak gören, politik amaçlı yüzlerce daimi işçiyi neden aldınız onu bir açıklar mısınız? Fazladan gereksiz yere almış olduğunuz işçilerin maaşlarını dahi ödeyemezken, kayda değer hiç bir icraat, hizmet, üretim vs. yapmadan yaklaşık 250 milyon TL borcu ne için, kimin için yaptınız? Ayrıca şu an Giresun Belediyesinde Sn. Vekilin akrabası olan kaç kişi çalışıyor? Bunu da kamuoyuyla paylaşsın. Bir buçuk yıldır Belediye Başkanlığını sürdürmekte olan Sn. Aytekin Şenlikoğlu’nun kaç yakını belediyede çalışıyor? Biz söyleyelim hiçbir akrabası çalışmamaktadır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Giresun Belediyesinin İş-Kur üzerinden 100 kişiye 6 ay süreyle istihdam sağlayacak olması hakkında asılsız iddialarla yaptığı haddini ve maksadını aşan açıklamasına çok sert bir cevap verdi.

CHP Giresun Milletvekili Sayın Necati Tığlı’nın böylesine hassas bir konuda en son konuşacak kişilerden biri olduğunu ifade eden Başer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İş-Kur tarafından Toplum Yararına Projesi kapsamında bölgemizde yaşanan sel felaketi de göz önüne alınarak Giresun Belediyesine 6 aylık süreyle çoğunluğu saha çalışmalarında değerlendirilmek üzere ve ücretleri devletimiz tarafından karşılanacak (Belediyenin kasasından bununla ilgili hiçbir para çıkışı olmayacak) 100 geçici işçi alımı yapılmıştır. Alınan işçiler, Fen İşleri, Temizlik İşleri gibi birimlerde vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha fazla hizmet götürebilmek adına bizzat sahada çalıştırılmak amacıyla siyasi görüşlerine veya ailelerinin AK Parti’ye üye olup olmamalarına bakılmaksızın istihdam edilmiş olmasına rağmen, CHP Milletvekili Sn. Tığlı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamasının son derece yersiz, gerçek bilgiden uzak ve haddini aşan açıklamalar olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Açıklamasının devamında Tığlı’ya can alıcı sorular soran ve cevap isteyen Başer; “Sayın Vekil siz bu asılsız iddialarınızdan önce kamuoyuna şu soruların cevabını verin? Acaba siz kendi döneminizde kız kardeşinizi sözleşmeli olarak belediyeye işe aldırırken liyakat unsuruna göre mi aldırdınız, yoksa torpilin babasını siz mi yaptınız? Sizin döneminizde işe alınanların çoğunun CHP teşkilatında görev yapmış kişilerin en yakınları olduklarını size bir kez daha hatırlatalım mı? Yine ayrıca işe hiç uğramayıp da aynı anda özel iş yerleri olan sözüm ona belediye çalışanlarına(!) maaş verirken vicdanınız hiç sızlamadı mı? Sn. Vekil sırf suni gündem oluşturmak amacıyla yapmış olduğunuz gerçek bilgiden tamamıyla uzak açıklamaları yapmadan önce, 10 yıl boyunca Giresun Belediyesine hiç bir vasfı olmayan ve çalışmadan belediyeyi bankamatik olarak gören, politik amaçlı yüzlerce daimi işçiyi neden aldınız onu bir açıklar mısınız? Fazladan gereksiz yere almış olduğunuz işçilerin maaşlarını dahi ödeyemezken, kayda değer hiç bir icraat, hizmet, üretim vs. yapmadan yaklaşık 250 milyon TL borcu ne için, kimin için yaptınız? Ayrıca şu an Giresun Belediyesinde Sn. Vekilin akrabası olan kaç kişi çalışıyor? Bunu da kamuoyuyla paylaşsın. Bir buçuk yıldır Belediye Başkanlığını sürdürmekte olan Sn. Aytekin Şenlikoğlu’nun kaç yakını belediyede çalışıyor? Biz söyleyelim hiçbir akrabası çalışmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.