Başkan Öksüz, kadro talebini sürdürüyor

GÜNDEM 26.10.2017 - 14:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2137+ kez okundu.
 

Başkan Öksüz, kadro talebini sürdürüyor

Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Öksüz, yaptığı açıklamada, "Giresun Kamu Emekçileri Derneği ve Kamu Taşeron Çalışanları Platformunun düzenlemiş olduğu 3 günlük Ankara programına katılım sağladık.
Programın düzenlenmesindeki amaç taşeron işçiler için düşünülen kadro çalışmasının içeriğini öğrenmek ve de bazı taleplerimizi yetkililere iletmekti. Bu kapsamda T.B.M.M'de Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştirerek taşeron işçisi arkadaşlarımızın selamını kendisine iletip, kısaca taleplerimizden bahsettim. Taleplerimizi içeren dosyayı kendisine takdim ettim. Kendisi de taleplerimizi değerlendirmeye alacağını ve taşeron işçisi kardeşlerimiz merak etmesin yıl sonuna kadar bu sorunun çözüme kavuşturulacağının müjdesini verdi. Kendisine iletmiş olduğumuz talepler, Kamuda çalışan Taşeron işçilerine verilen KADRO sözünün karşılığı olarak 'Memur işini yapanların Memur kadrolarına, İşçilik işi yapanların İşçi kadrolarına' geçişi yapılmalıdır. İmtiyazlı şirket ( Devletin kendi kuracak olduğu şirket )modeline ve Özel Sözleşmeli Personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar Şirketlerin taşeronu olduk bundan sonra da Devletin taşeronu olmak istemiyoruz. Ortalama bir taşeron işçisinin devlete maliyeti 2850,00 TL. olup birde taşeron şirketlere verilen kar payını bu ücrete eklediğimizde bu tutar en düşük memur maaşının üzerine çıkmaktadır. Yapılması gerek taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlere verilen kar payını ekleyip daimi kadroya geçirilmesidir. Bu sayede hem Devlete ekstradan bir yük gelmemiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır" dedi. 
Giresun Kamu Emekçileri Derneği Başkanı Fatih Öksüz, yaptığı açıklamada, "Giresun Kamu Emekçileri Derneği ve Kamu Taşeron Çalışanları Platformunun düzenlemiş olduğu 3 günlük Ankara programına katılım sağladık.

Programın düzenlenmesindeki amaç taşeron işçiler için düşünülen kadro çalışmasının içeriğini öğrenmek ve de bazı taleplerimizi yetkililere iletmekti. Bu kapsamda T.B.M.M'de Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile kısa bir görüşme gerçekleştirerek taşeron işçisi arkadaşlarımızın selamını kendisine iletip, kısaca taleplerimizden bahsettim. Taleplerimizi içeren dosyayı kendisine takdim ettim. Kendisi de taleplerimizi değerlendirmeye alacağını ve taşeron işçisi kardeşlerimiz merak etmesin yıl sonuna kadar bu sorunun çözüme kavuşturulacağının müjdesini verdi. Kendisine iletmiş olduğumuz talepler, Kamuda çalışan Taşeron işçilerine verilen KADRO sözünün karşılığı olarak 'Memur işini yapanların Memur kadrolarına, İşçilik işi yapanların İşçi kadrolarına' geçişi yapılmalıdır.

İmtiyazlı şirket ( Devletin kendi kuracak olduğu şirket )modeline ve Özel Sözleşmeli Personel statüsüne kesinlikle karşıyız. Bu zamana kadar Şirketlerin taşeronu olduk bundan sonra da Devletin taşeronu olmak istemiyoruz. Ortalama bir taşeron işçisinin devlete maliyeti 2850,00 TL. olup birde taşeron şirketlere verilen kar payını bu ücrete eklediğimizde bu tutar en düşük memur maaşının üzerine çıkmaktadır. Yapılması gerek taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlere verilen kar payını ekleyip daimi kadroya geçirilmesidir. Bu sayede hem Devlete ekstradan bir yük gelmemiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.