Bayraktar’dan üreticiye müjde

GÜNDEM 09.08.2018 - 17:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3684+ kez okundu.
 

Bayraktar’dan üreticiye müjde

Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, elde kalan kurbanlıkların et ve süt kurumu tarafından alınabileceğini söyledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl yaklaşık 850 bini büyükbaş, 2,8 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 650 bin baş hayvan kesileceğini tahmin ettiklerini belirterek, elde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından uygun bir fiyata alınarak üreticileri sıkıntıya girmekten kurtaracaklarını söyledi. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Kurbanlıklar için bu yıl halkımızın ödeyeceği tutarın, 10 milyar 67 milyon lirayı bulacağını hesaplıyoruz. Kurban Bayramı’nda kesileceğini tahmin ettiğimiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısından daha fazla kesilebilecek nitelikte kurbanlık hayvan mevcudumuz vardır. Bu durum, vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan bulmada sıkıntı yaşamayacaklarını göstermektedir. Satılamayan hayvan kalırsa, Et ve Süt Kurumu’nun bu hayvanları Bayram sonrasında uygun bir fiyata alması üreticimizin sıkıntıya girmesini önleyecektir” dedi.  
Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, elde kalan kurbanlıkların et ve süt kurumu tarafından alınabileceğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl yaklaşık 850 bini büyükbaş, 2,8 milyonu küçükbaş olmak üzere 3 milyon 650 bin baş hayvan kesileceğini tahmin ettiklerini belirterek, elde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu tarafından uygun bir fiyata alınarak üreticileri sıkıntıya girmekten kurtaracaklarını söyledi.

Bayraktar yaptığı açıklamada, “Kurbanlıklar için bu yıl halkımızın ödeyeceği tutarın, 10 milyar 67 milyon lirayı bulacağını hesaplıyoruz. Kurban Bayramı’nda kesileceğini tahmin ettiğimiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısından daha fazla kesilebilecek nitelikte kurbanlık hayvan mevcudumuz vardır. Bu durum, vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan bulmada sıkıntı yaşamayacaklarını göstermektedir. Satılamayan hayvan kalırsa, Et ve Süt Kurumu’nun bu hayvanları Bayram sonrasında uygun bir fiyata alması üreticimizin sıkıntıya girmesini önleyecektir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.