BAYRAM YOK, MÜCADELEYE DEVAM!

GÜNDEM 23.07.2020 - 15:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3115+ kez okundu.
 

BAYRAM YOK, MÜCADELEYE DEVAM!

Çağdaş Gazeteciler Derneği Giresun İl Temsilcisi Saliha Yayla, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Yayla yaptığı açıklamada, “Bugün 24 Temmuz. Basında sansürün kaldırılışının 112'ncı yıldönümü. Ve bugün için her ne kadar "Basın Bayramı" dense de, bizler için bayram değil, mücadele ve dayanışma günü. Çünkü sansür ve otosansür kalkmış değil, tersine sıradanlaşmış durumda. Basın, düşünce ve ifade özgürlüğü baskı altında. Gazeteciler düşüncelerinden ve haberlerinden dolayı hedef gösterilip hapse atılmakta, gazeteler kapatılıp, televizyonlar karartılmakta. Ve yine yüzlerce gazeteci işsiz durumda. Hal böyle iken 24 Temmuz kutlanıp, bayram edilecek bir gün olmaktan çok uzak. 24 Temmuz için ‘Basın özgürlüğü için mücadele ve dayanışma günü’ demek en doğrusu olsa gerek  Hiç kuşku yok ki, özgür basın demokrasinin ayrılmaz parçası, olmazsa olmazıdır. Basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün hakim olduğu bir Türkiye dileğimiz, Basın Bayramı'nı kutlayacağımız günlerin tez gelmesi de temennimizdir”
Çağdaş Gazeteciler Derneği Giresun İl Temsilcisi Saliha Yayla, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Yayla yaptığı açıklamada, “Bugün 24 Temmuz. Basında sansürün kaldırılışının 112'ncı yıldönümü. Ve bugün için her ne kadar "Basın Bayramı" dense de, bizler için bayram değil, mücadele ve dayanışma günü. Çünkü sansür ve otosansür kalkmış değil, tersine sıradanlaşmış durumda. Basın, düşünce ve ifade özgürlüğü baskı altında. Gazeteciler düşüncelerinden ve haberlerinden dolayı hedef gösterilip hapse atılmakta, gazeteler kapatılıp, televizyonlar karartılmakta. Ve yine yüzlerce gazeteci işsiz durumda. Hal böyle iken 24 Temmuz kutlanıp, bayram edilecek bir gün olmaktan çok uzak. 24 Temmuz için ‘Basın özgürlüğü için mücadele ve dayanışma günü’ demek en doğrusu olsa gerek 

Hiç kuşku yok ki, özgür basın demokrasinin ayrılmaz parçası, olmazsa olmazıdır.

Basın, düşünce ve ifade özgürlüğünün hakim olduğu bir Türkiye dileğimiz, Basın Bayramı'nı kutlayacağımız günlerin tez gelmesi de temennimizdir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.