Bektaşoğlu, Bulancak Orman İşletme'yi ele aldı

GÜNDEM 12.10.2017 - 14:14, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2457+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu, Bulancak Orman İşletme'yi ele aldı

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 2003 yılında kapatılan Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü konusunu TBMM gündemine taşıdı.
Müdürlüğün açılması için TBMM’de konuşma yapan Bektaşoğlu, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi. 24’Ü AÇILDI, SADECE BULANCAK KALDI Bektaşoğlu genel kuruldaki konuşmasında, kapatılan müdürlüklerden 24’ünün açıldığını, sadece Bulancak’ın kapalı tutulduğunu söyledi. 50 yıla yakın bir süre ilçede hizmet veren müdürlüğün kapatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirten Milletvekili Bektaşoğlu, "Kurumun sorumluluk alanında bulunan ve dünyada eşi benzeri olmayan ağaç ve bitki türlerinin yaşadığı Paşakonağı, Ambardağı, Bicik'ten oluşan 84 bin hektar ormanlık alan, 13 bin hektarı mera ve yaylak 80 orman köyü, doğal yaşam, su kaynakları sahipsiz, korumasız kalmış; yörede yaşayan ve orman üretiminde çalışan köylüler de elde ettikleri gelirlerden olmuşlardır" dedi. Milletvekili Bektaşoğlu, Bakan Eroğlu’na sorular yönelttiği önergesinde  şunları söyledi; "25 Orman İşletme müdürlüğünün kapatılması gerekçesi ‘tasarruf’ ise; bu gerekçe tam olarak ortadan kalktığı için mi 24’ünün tekrar açılmasına karar verilmiştir? Eğer böyle ise ‘tasarruf’ tedbirine gerek duyulmuyorsa sadece Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü neden kapalı tutulmaktadır?  Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapatılması ve tekrar açılmamasının, diğer müdürlükler gibi tekrar faaliyete geçirilmemesinin nedeni nedir? Müdürlük kapatıldıktan sonra 70-80 kilometrelik yol güzergahı ile ulaşılan bu ormanlara başta bakım, üretim, ağaçlandırma, ilaçlı mücadele ve kesim hizmetleri tam olarak verilmemektedir. En önemlisi de ormanlar korumasız olduğundan kaçak kesimler yapılmaktadır. Bu kapatma ve açmama kararının arkasında, ormanları imara, ranta, maden arama ruhsatlarıyla talana açma ve gözden çıkarma politikanızın etkisi var mıdır?  Dünyada eşi benzeri olmayan ağaç ve bitki türlerinin yaşadığı Paşakonağı, Anbar Dağı, Bicik ormanlarını, 84 bin hektar alanın sorumluluğunu, bu alandaki anıt ağaçların, ağaçlandırma laboratuarlarının korumasını yapan ve bu nedenle asla kapatılmaması gereken Bulancak Orman İşletme Müdürlüğünü yeniden açarak hizmet vermesini sağlayacak mısınız?"
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 2003 yılında kapatılan Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü konusunu TBMM gündemine taşıdı.

Müdürlüğün açılması için TBMM’de konuşma yapan Bektaşoğlu, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplandırması isteğiyle soru önergesi verdi.

24’Ü AÇILDI, SADECE BULANCAK KALDI

Bektaşoğlu genel kuruldaki konuşmasında, kapatılan müdürlüklerden 24’ünün açıldığını, sadece Bulancak’ın kapalı tutulduğunu söyledi.

50 yıla yakın bir süre ilçede hizmet veren müdürlüğün kapatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirten Milletvekili Bektaşoğlu, "Kurumun sorumluluk alanında bulunan ve dünyada eşi benzeri olmayan ağaç ve bitki türlerinin yaşadığı Paşakonağı, Ambardağı, Bicik'ten oluşan 84 bin hektar ormanlık alan, 13 bin hektarı mera ve yaylak 80 orman köyü, doğal yaşam, su kaynakları sahipsiz, korumasız kalmış; yörede yaşayan ve orman üretiminde çalışan köylüler de elde ettikleri gelirlerden olmuşlardır" dedi.

Milletvekili Bektaşoğlu, Bakan Eroğlu’na sorular yönelttiği önergesinde  şunları söyledi; "25 Orman İşletme müdürlüğünün kapatılması gerekçesi ‘tasarruf’ ise; bu gerekçe tam olarak ortadan kalktığı için mi 24’ünün tekrar açılmasına karar verilmiştir? Eğer böyle ise ‘tasarruf’ tedbirine gerek duyulmuyorsa sadece Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü neden kapalı tutulmaktadır?  Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapatılması ve tekrar açılmamasının, diğer müdürlükler gibi tekrar faaliyete geçirilmemesinin nedeni nedir? Müdürlük kapatıldıktan sonra 70-80 kilometrelik yol güzergahı ile ulaşılan bu ormanlara başta bakım, üretim, ağaçlandırma, ilaçlı mücadele ve kesim hizmetleri tam olarak verilmemektedir. En önemlisi de ormanlar korumasız olduğundan kaçak kesimler yapılmaktadır. Bu kapatma ve açmama kararının arkasında, ormanları imara, ranta, maden arama ruhsatlarıyla talana açma ve gözden çıkarma politikanızın etkisi var mıdır?  Dünyada eşi benzeri olmayan ağaç ve bitki türlerinin yaşadığı Paşakonağı, Anbar Dağı, Bicik ormanlarını, 84 bin hektar alanın sorumluluğunu, bu alandaki anıt ağaçların, ağaçlandırma laboratuarlarının korumasını yapan ve bu nedenle asla kapatılmaması gereken Bulancak Orman İşletme Müdürlüğünü yeniden açarak hizmet vermesini sağlayacak mısınız?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.