Bektaşoğlu, 'Giresun hizmet fakiri'

GÜNDEM 15.02.2018 - 17:57, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2535+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu, 'Giresun hizmet fakiri'

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, ilin sorunlarını anlattı. Bektaşoğlu, konuşmasında ilin işsizlik, göç ve esnafların sorunlarına değinerek "AKP’ye verile oy desteği, hizmet olarak geriye dönmüyor. Kalkınan gelişen iller arasında sıkışıp kaldık. Kasaba gibiyiz" dedi. Konuşmasına, Afrin şehitlerini anarak ve başsağlığı dileyerek başlayan Bektaşoğlu, "Çanakkale’de, kurtuluş savaşında, Cumhuriyet’in kurulmasında, yaşatılmasında, vatanı için can ve kan veren, en ön safta yer alan Giresunlular, terörle mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Gönül isterdi ki böylesine kahramanlar yetiştiren şanlı bir geçmişe sahip Giresun’a, bir gazilik unvanı, bir şeref madalyası çok görülmesin. Bu konudaki talebim dikkate alınmasını diliyorum. Ama ne yazı ki ilimizin adı karayolundaki tabelalara dahi konulmuyor.Ankara’dan, İstanbul’dan giderken Giresun adını göremiyorsunuz. Böyle bir şehir sanki yok" dedi. İlin hak ettiği devlet hizmetleri alamadığını söyleyen Bektaşoğlu, şöyle konuştu, "Giresun hizmet fakiri bir il konumunda, sorunlar şehri.  Bu iktidar döneminde fakir, yoksul ve yoksun bırakıldık. İlimiz, çevresindeki siyaset yoluyla kalkınan gelişen diğer iller arasında sıkışıp kaldı, adeta kasaba görünümüne büründü. En çok veren iliz. Göçün tek nedeni işsizlik. İlimizde halen 29 bin 816 kayıtlı işsiz mevcut. 100 bin dolayında hemşerimiz, aynı ve nakdi yardımlarla yaşıyor.15 yılda neredeyse bütün kamu özel sektör kuruluşları kapandı ve yerine yenileri açılmadı.  Dolayısıyla yaklaşık 12 bin kişi çalışmaktan mahrum kaldı"
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, ilin sorunlarını anlattı. Bektaşoğlu, konuşmasında ilin işsizlik, göç ve esnafların sorunlarına değinerek "AKP’ye verile oy desteği, hizmet olarak geriye dönmüyor. Kalkınan gelişen iller arasında sıkışıp kaldık. Kasaba gibiyiz" dedi.

Konuşmasına, Afrin şehitlerini anarak ve başsağlığı dileyerek başlayan Bektaşoğlu, "Çanakkale’de, kurtuluş savaşında, Cumhuriyet’in kurulmasında, yaşatılmasında, vatanı için can ve kan veren, en ön safta yer alan Giresunlular, terörle mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Gönül isterdi ki böylesine kahramanlar yetiştiren şanlı bir geçmişe sahip Giresun’a, bir gazilik unvanı, bir şeref madalyası çok görülmesin. Bu konudaki talebim dikkate alınmasını diliyorum. Ama ne yazı ki ilimizin adı karayolundaki tabelalara dahi konulmuyor.Ankara’dan, İstanbul’dan giderken Giresun adını göremiyorsunuz. Böyle bir şehir sanki yok" dedi.

İlin hak ettiği devlet hizmetleri alamadığını söyleyen Bektaşoğlu, şöyle konuştu, "Giresun hizmet fakiri bir il konumunda, sorunlar şehri.  Bu iktidar döneminde fakir, yoksul ve yoksun bırakıldık. İlimiz, çevresindeki siyaset yoluyla kalkınan gelişen diğer iller arasında sıkışıp kaldı, adeta kasaba görünümüne büründü. En çok veren iliz. Göçün tek nedeni işsizlik. İlimizde halen 29 bin 816 kayıtlı işsiz mevcut. 100 bin dolayında hemşerimiz, aynı ve nakdi yardımlarla yaşıyor.15 yılda neredeyse bütün kamu özel sektör kuruluşları kapandı ve yerine yenileri açılmadı.  Dolayısıyla yaklaşık 12 bin kişi çalışmaktan mahrum kaldı"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.