Bektaşoğlu’ndan kaldırıma üstgeçide tepki

SİYASET 18.05.2018 - 17:17, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3941+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu’ndan kaldırıma üstgeçide tepki

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 16’ıncısı hastaneler bölgesine yaya kaldırımı üzerine yapılan asansörsüz, üstgeçitleri TBMM gündemine taşıdı.
Bu üstgeçitleri engellilerin kullanamadığını belirten Bektaşoğlu, "Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum" dedi. CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi; "Giresun, engellilerin nüfusa oranı en yüksek olan illerdendir, buna rağmen onlarla ilgili bakanlıkların hazırladığı veya uyguladığı tek bir özel proje yoktur. Kamu kurum ve kuruluşlarında tam bir duyarsızlık hâkim. Dolayısıyla engelli kardeşlerimiz, başta hayata ulaşmak ve katılmak, var olmak için pek çok sorun yaşıyorlar. Örneğin, deniz ile kent arasından geçen Karadeniz Sahil Yolu üzerinde 15 üst geçit var, 16'ncısı da hastane bölgesine yapılıyor. Defalarca dile getirdim; hepsi tam bir görsel çirkinlik abidesi. Tonlarca ağırlığında demirlerden oluşan, abartılı bir uzunlukta, şekilsiz, biçimsiz, estetikten yoksun bu üst geçitler, kaldırımlar üzerine ayakları vidalarla gelişigüzel monte edilmiş, hiçbirinde asansör sistemi yok, engelliler kullanamıyor. Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Bu kadar zor mu üst geçitlere asansör yapmak?"
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 16’ıncısı hastaneler bölgesine yaya kaldırımı üzerine yapılan asansörsüz, üstgeçitleri TBMM gündemine taşıdı.

Bu üstgeçitleri engellilerin kullanamadığını belirten Bektaşoğlu, "Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum" dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi; "Giresun, engellilerin nüfusa oranı en yüksek olan illerdendir, buna rağmen onlarla ilgili bakanlıkların hazırladığı veya uyguladığı tek bir özel proje yoktur. Kamu kurum ve kuruluşlarında tam bir duyarsızlık hâkim. Dolayısıyla engelli kardeşlerimiz, başta hayata ulaşmak ve katılmak, var olmak için pek çok sorun yaşıyorlar. Örneğin, deniz ile kent arasından geçen Karadeniz Sahil Yolu üzerinde 15 üst geçit var, 16'ncısı da hastane bölgesine yapılıyor. Defalarca dile getirdim; hepsi tam bir görsel çirkinlik abidesi. Tonlarca ağırlığında demirlerden oluşan, abartılı bir uzunlukta, şekilsiz, biçimsiz, estetikten yoksun bu üst geçitler, kaldırımlar üzerine ayakları vidalarla gelişigüzel monte edilmiş, hiçbirinde asansör sistemi yok, engelliler kullanamıyor. Bu kadar küçük bir hizmeti dahi onlara çok gören bir anlayışı şiddetle kınıyorum. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Bu kadar zor mu üst geçitlere asansör yapmak?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.