Bektaşoğlu; 'Başkan Yakar'ı yadırgıyorum'

SİYASET 16.03.2017 - 18:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2799+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu; 'Başkan Yakar'ı yadırgıyorum'

Hafta içi Bulancak'ta bir kahvehanede meydana gelen talihsiz olayı değerlendiren CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,...
..."Giresun’un Bulancak ilçesinde CHP il ve ilçe yöneticilerimiz ve partililerimizle yoğun bir ilgi, sevgi ve saygı görerek sürdürdüğümüz referandumla ilgili yaptığımız çalışma sırasında, bir kahvehanede, aralarında işletmecinin de bulunduğu 4-5 kişilik gurubun önce sözlü, küfürlü ardından da fiziki saldırısına uğradık. Bu saldırı provakatif amaçlıdır. O anda değil, önceden planlanmış, kayıta hazır cep telefonun bile düşünüldüğü bir organizasyon ve mizansenle gerçekleştirilmiştir" dedi.Bektaşoğlu açıklamasının devamında şunları dile getirdi; "Bunu fark ederek sağduyulu, yatıştırıcı olayın tartışma boyutunda kalmasını sağlayıp, kahvede bulunan diğer vatandaşlarımızın da katkısıyla daha fazla büyümesini engelledik. Saldırganları ellerinde öldürücü özelliğe sahip ağaç okey ıstakalarıyla arkamızda bırakarak oradan ayrıldık. Nitekim yanılmadık. Provakasyonun ikinci boyutu başladı. Kısa sürede orada çekilen görüntüler mehter marşı eşliğinde önce Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’a yakın kişilerin kurduğu ve sadece ona ait haberlerin yer aldığı bir gurup sayfası üzerinden yayımlandı ve hemen ardından da Yakar, yandaş kanallara telefona bağlanarak aynı görüntüler üzerinden olayı yalan, yanlış, içinde tek doğru olmayan bilgilerle, tamamen çarpıtarak, büyüterek, partimi ve beni hedef gösteren söylemlerle algı yaratmaya çalıştı. O kanallarda görüntüler montajlanarak olayın failleri mağdur yapılmak istendi. Nasılsa o anda ilçede bulunan bir başka yandaş kanal elemanları da saldırganlara mikrofon tuttu. Sayın Başkanın, bizlere geçmiş olsun dahi demeden, olayın aslını öğrenmeden alelacele ortaya koyduğu bu tavrını, geçmişini, vatandaşların tepkisini çeken yönetim kusurlarını, bu tür provokasyonlardan nemalanarak aklanmaya çalışma çabası olarak görüyor, ilçesindeki Hayır oylarının arttığı hissiyatıyla bir milletvekiline yönelen saldırıyı meşru göstermeye çalışmasını ise yadırgıyorum. Sayın Başkan, nedense güzel, şirin, fikirlere saygılı, tahammüllü, hoşgörülü, konuksever, sokakları huzurlu hemşerilerimizin yaşadığı Bulancak ilçesini, seçim kampanyasına engel olunan, kahvelerinde milletvekiline saldırılan bir ilçe gibi göstermek istemiştir. Bunu Bulancak halkının, özellikle AKP’ye oy vermiş kardeşlerimin takdirine bırakıyorum.Bana ve partimize yönelik saldırı özelliği içeren bu haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacağız. Olayın takipçisi olacağız. Gözaltına alınan, ilk hakaret eden kişiyle ve eli ıstakalı öteki saldırganların, ayrıca o görüntüleri çekerek yayımlayan kişilerin verecekleri ifadelerle, yürütülen soruşturmayla olayın arkasındaki kişi ve kuruluşların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bu saldırılar, cumhuriyet ve demokrasimize, parlementomuza, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelen bir tehdit olarak gördüğümüz anayasa tasarısına, tek adam yönetimine karşı yürüteceğimiz mücadeleyi engelleyemeyecektir" 
Hafta içi Bulancak'ta bir kahvehanede meydana gelen talihsiz olayı değerlendiren CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,...
..."Giresun’un Bulancak ilçesinde CHP il ve ilçe yöneticilerimiz ve partililerimizle yoğun bir ilgi, sevgi ve saygı görerek sürdürdüğümüz referandumla ilgili yaptığımız çalışma sırasında, bir kahvehanede, aralarında işletmecinin de bulunduğu 4-5 kişilik gurubun önce sözlü, küfürlü ardından da fiziki saldırısına uğradık. Bu saldırı provakatif amaçlıdır. O anda değil, önceden planlanmış, kayıta hazır cep telefonun bile düşünüldüğü bir organizasyon ve mizansenle gerçekleştirilmiştir" dedi.
Bektaşoğlu açıklamasının devamında şunları dile getirdi; "Bunu fark ederek sağduyulu, yatıştırıcı olayın tartışma boyutunda kalmasını sağlayıp, kahvede bulunan diğer vatandaşlarımızın da katkısıyla daha fazla büyümesini engelledik. Saldırganları ellerinde öldürücü özelliğe sahip ağaç okey ıstakalarıyla arkamızda bırakarak oradan ayrıldık. Nitekim yanılmadık. Provakasyonun ikinci boyutu başladı. Kısa sürede orada çekilen görüntüler mehter marşı eşliğinde önce Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’a yakın kişilerin kurduğu ve sadece ona ait haberlerin yer aldığı bir gurup sayfası üzerinden yayımlandı ve hemen ardından da Yakar, yandaş kanallara telefona bağlanarak aynı görüntüler üzerinden olayı yalan, yanlış, içinde tek doğru olmayan bilgilerle, tamamen çarpıtarak, büyüterek, partimi ve beni hedef gösteren söylemlerle algı yaratmaya çalıştı. O kanallarda görüntüler montajlanarak olayın failleri mağdur yapılmak istendi. Nasılsa o anda ilçede bulunan bir başka yandaş kanal elemanları da saldırganlara mikrofon tuttu. Sayın Başkanın, bizlere geçmiş olsun dahi demeden, olayın aslını öğrenmeden alelacele ortaya koyduğu bu tavrını, geçmişini, vatandaşların tepkisini çeken yönetim kusurlarını, bu tür provokasyonlardan nemalanarak aklanmaya çalışma çabası olarak görüyor, ilçesindeki Hayır oylarının arttığı hissiyatıyla bir milletvekiline yönelen saldırıyı meşru göstermeye çalışmasını ise yadırgıyorum. Sayın Başkan, nedense güzel, şirin, fikirlere saygılı, tahammüllü, hoşgörülü, konuksever, sokakları huzurlu hemşerilerimizin yaşadığı Bulancak ilçesini, seçim kampanyasına engel olunan, kahvelerinde milletvekiline saldırılan bir ilçe gibi göstermek istemiştir. Bunu Bulancak halkının, özellikle AKP’ye oy vermiş kardeşlerimin takdirine bırakıyorum.
Bana ve partimize yönelik saldırı özelliği içeren bu haberlerle ilgili hukuki süreç başlatacağız. Olayın takipçisi olacağız. Gözaltına alınan, ilk hakaret eden kişiyle ve eli ıstakalı öteki saldırganların, ayrıca o görüntüleri çekerek yayımlayan kişilerin verecekleri ifadelerle, yürütülen soruşturmayla olayın arkasındaki kişi ve kuruluşların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bu saldırılar, cumhuriyet ve demokrasimize, parlementomuza, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelen bir tehdit olarak gördüğümüz anayasa tasarısına, tek adam yönetimine karşı yürüteceğimiz mücadeleyi engelleyemeyecektir" 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.