Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri seçildi

SİYASET 09.05.2019 - 18:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2894+ kez okundu.
 

Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri seçildi

Giresun İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri bir araya gelerek Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyelerini seçtiler.
Divan Kurulu Başkanlığını Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaparken Divan Kurulunda Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere görev yaptı. Giresun Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen seçimde yapılan kapalı oylamalar neticesinde Meclis Üyeleri ve Yedek Üyeler seçildi. Her ilin milletvekili sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek üyenin seçildiği Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri seçimine katılım ve ilgi oldukça büyüktü. Belediyeler Birliği Seçim mevzuatında ilin Belediye Başkanı seçime gerek kalmadan ili temsil hakkı kazanırken, üyeler içerisinden yüzde 80’i Belediye Başkanı, yüzde 20’si de Meclis Üyesi olmak zorunda olmalı. Böylelikle Giresun adına yapılan listelerde ilk 3 sıra Belediye Başkanlarından oluşurken, 4. Sırada meclis üyelerinden oluştu. Oylamanın bitiminin ardından sayıma geçildi. Asil Üyeler; Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür:128 oy, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere:126 oy, Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş:123 oy, Giresun Belediye Meclis Üyesi Salih Özdemir:124 oy Yedek Üyeler; Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu:123 oy ve Giresun Belediye Meclis Üyesi Gökhan Bozalioğlu:125 oy alarak Giresun’u Belediyeler Birliğinde temsil etme hakkı kazandılar.
Giresun İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri bir araya gelerek Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyelerini seçtiler.

Divan Kurulu Başkanlığını Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaparken Divan Kurulunda Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere görev yaptı.

Giresun Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleşen seçimde yapılan kapalı oylamalar neticesinde Meclis Üyeleri ve Yedek Üyeler seçildi.

Her ilin milletvekili sayısı kadar asil ve yarısı kadar yedek üyenin seçildiği Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri seçimine katılım ve ilgi oldukça büyüktü. Belediyeler Birliği Seçim mevzuatında ilin Belediye Başkanı seçime gerek kalmadan ili temsil hakkı kazanırken, üyeler içerisinden yüzde 80’i Belediye Başkanı, yüzde 20’si de Meclis Üyesi olmak zorunda olmalı. Böylelikle Giresun adına yapılan listelerde ilk 3 sıra Belediye Başkanlarından oluşurken, 4. Sırada meclis üyelerinden oluştu.

Oylamanın bitiminin ardından sayıma geçildi. Asil Üyeler; Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür:128 oy, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere:126 oy, Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş:123 oy, Giresun Belediye Meclis Üyesi Salih Özdemir:124 oy Yedek Üyeler; Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu:123 oy ve Giresun Belediye Meclis Üyesi Gökhan Bozalioğlu:125 oy alarak Giresun’u Belediyeler Birliğinde temsil etme hakkı kazandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.