‘Beyaz Kod’ Giresun’da ölüm getirdi

GÜNDEM 30.07.2018 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3111+ kez okundu.
 

‘Beyaz Kod’ Giresun’da ölüm getirdi

Giresun'da meydana gelen olayda 82 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre eşine ilaç yazdırmak için aile hekimliğine giden Yusuf Topal’ın doktor ile tartışma yaşadığı öğrenildi.
Çıkan olay üzerine doktorun, 'beyaz kod' alarmı vermesi ile olay yerine gelen polisler hasta yakınına yaşlı adama biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası fenalaşan 82 yaşındaki Topal hayatını kaybederken olayı gerçekleştiren 2 polis ve doktorun açığa alındığı belirtildi. Olay ile ilgili Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Merhum Yusuf Topal 23.07.2018 günü 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezine başvurmuş, çıkan tartışma sonucu Beyaz Kod verilerek, Polis davet edilmiştir. Sağlık Merkezinin içerisindeki tartışmanın dışarıda da devam etmesi sonucu maalesef hiçbir şekilde tasvip edilemeyecek, üzüntü verici hadise vukuu bulmuştur. Hekimlerin şiddete maruz kalmaması hassasiyetiyle beraber merhumun sağlık durumu, yaşı ve şartlarının göz önünde bulundurularak müdahale edilmesi gerekirken olayın bu şekilde cereyan etmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır. İdari ve adli işlemler derhal başlatılmış, olayı izleyen gün ilk tespitler çerçevesinde Polis Memuru açığa alınmış, konunun soruşturulması için müfettiş talep edilmiştir. Önleyici bir hizmetin böyle sonuçlanması tüm camiamızı üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyor, idari ve adli açıdan sorumluluklarımızı takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.  
Giresun'da meydana gelen olayda 82 yaşındaki yaşlı adam hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre eşine ilaç yazdırmak için aile hekimliğine giden Yusuf Topal’ın doktor ile tartışma yaşadığı öğrenildi.

Çıkan olay üzerine doktorun, 'beyaz kod' alarmı vermesi ile olay yerine gelen polisler hasta yakınına yaşlı adama biber gazı ile müdahale etti.

Polisin müdahalesi sonrası fenalaşan 82 yaşındaki Topal hayatını kaybederken olayı gerçekleştiren 2 polis ve doktorun açığa alındığı belirtildi.

Olay ile ilgili Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Merhum Yusuf Topal 23.07.2018 günü 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezine başvurmuş, çıkan tartışma sonucu Beyaz Kod verilerek, Polis davet edilmiştir. Sağlık Merkezinin içerisindeki tartışmanın dışarıda da devam etmesi sonucu maalesef hiçbir şekilde tasvip edilemeyecek, üzüntü verici hadise vukuu bulmuştur. Hekimlerin şiddete maruz kalmaması hassasiyetiyle beraber merhumun sağlık durumu, yaşı ve şartlarının göz önünde bulundurularak müdahale edilmesi gerekirken olayın bu şekilde cereyan etmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır. İdari ve adli işlemler derhal başlatılmış, olayı izleyen gün ilk tespitler çerçevesinde Polis Memuru açığa alınmış, konunun soruşturulması için müfettiş talep edilmiştir. Önleyici bir hizmetin böyle sonuçlanması tüm camiamızı üzmüştür. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyor, idari ve adli açıdan sorumluluklarımızı takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.