BİMDER'den Kudüs konferansı

GÜNDEM 25.12.2017 - 16:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2011+ kez okundu.
 

BİMDER'den Kudüs konferansı

Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesinde BİMDER tarafından 'Kudüs'ün Dünü ve Bugünü' konulu konferans düzenlendi.
Konferansta Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Can sunum yaparak Kudüs'ün dünü ve bugününü anlattı. Prof. Dr. Can yaptığı sunumda, "Kudüs'ün tarihi Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir. Kudüs Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. Osmanlı Devleti nasıl Kudüs'e sahip çıktıysa Türkiye olarak bizde sahip çıkmalıyız" dedi. Konuşmanın ardından BİMDER Başkanı Yüksel Yıldız, Prof. Dr. Can'a katılımlarından dolayı plaket takdim etti. 
Bulancak 75. Yıl Halk Kütüphanesinde BİMDER tarafından 'Kudüs'ün Dünü ve Bugünü' konulu konferans düzenlendi.

Konferansta Samsun OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yılmaz Can sunum yaparak Kudüs'ün dünü ve bugününü anlattı. Prof. Dr. Can yaptığı sunumda, "Kudüs'ün tarihi Müslümanlar için çok önemlidir. Kudüs İslam'ın ilk kıblesidir. Kudüs Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. Osmanlı Devleti nasıl Kudüs'e sahip çıktıysa Türkiye olarak bizde sahip çıkmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından BİMDER Başkanı Yüksel Yıldız, Prof. Dr. Can'a katılımlarından dolayı plaket takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.