‘BU ÇALIŞTAYLAR BİZE YOL GÖSTERECEK’

GÜNDEM 03.10.2018 - 18:08, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2086+ kez okundu.
 

‘BU ÇALIŞTAYLAR BİZE YOL GÖSTERECEK’

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun ve Gümüşhane İlleri Sarı Dağ Gülü Eylem Planı Çalıştayı’na katıldı.
Doğa Koruma Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü, Giresun ve Gümüşhane İl Şube Müdürlüklerince, 03 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da New Jasmin Otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları,  çok eski zamanlardan beri var olan ancak 150 yıldır ülkemizde tespiti yapılamayan ve geçtiğimiz yıl tekrar görülen Sarı Dağ Gülü Tür Koruma Eylem Planı için bir aradayız diyerek başladığı konuşmasında “Bu ve benzeri çalıştaylar bir farkındalık oluşturması anlamında da bize yol gösterecek. Şöyle ki; eğer biz flora fauna dengesini sağlayamazsak, emisyonlarla, hızsal kirleticilerle doğamızı hor görürsek bu endemik türleri korumakta bir o kadar zor olacak. Bu nedenle aslında çevreyi koruma bilinci adına da bu ve benzeri çalışmaları, çalıştayları önemsiyoruz” diyerek yöremiz endemik anlamda zengin bir bölge olduğuna dikkat çekerek, bunların ortaya konmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Bu tür çalıştayların artarak devam etmesi gerektiğine belirten Vali Sarıfakıoğulları, “Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürümüzle gerçekten çok gayretliyiz. Şube Müdürümüz bu konuda çok çalışkan. İnşallah bu çalışmaları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü çerçevesi altında değerli Bölge Müdürümüzün katkılarıyla, yine diğer paydaşlarımızın, çalışma ortaklarımızın katkılarıyla devam ettireceğiz. Bu tabiat bizim. Bizim ama biz bunları gelecek kuşaklara teslim edeceğiz. Aslında bunun birer emanetçisiyiz. Bu düşüncelerle daha fazla sahip çıkma adına bu ve benzeri çalışmaları inşallah artarak devam ettireceğiz” dedi. Çalıştayla ilgili açılışta verilen bilgide; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” kapsamında Eylül 2014 tarihinde “Giresun İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzlemesi İşi” başlatıldığı, Aralık 2016 tarihinde tamamlandığı kaydedildi.  
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun ve Gümüşhane İlleri Sarı Dağ Gülü Eylem Planı Çalıştayı’na katıldı.

Doğa Koruma Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü, Giresun ve Gümüşhane İl Şube Müdürlüklerince, 03 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da New Jasmin Otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Vali Sarıfakıoğulları,  çok eski zamanlardan beri var olan ancak 150 yıldır ülkemizde tespiti yapılamayan ve geçtiğimiz yıl tekrar görülen Sarı Dağ Gülü Tür Koruma Eylem Planı için bir aradayız diyerek başladığı konuşmasında “Bu ve benzeri çalıştaylar bir farkındalık oluşturması anlamında da bize yol gösterecek. Şöyle ki; eğer biz flora fauna dengesini sağlayamazsak, emisyonlarla, hızsal kirleticilerle doğamızı hor görürsek bu endemik türleri korumakta bir o kadar zor olacak. Bu nedenle aslında çevreyi koruma bilinci adına da bu ve benzeri çalışmaları, çalıştayları önemsiyoruz” diyerek yöremiz endemik anlamda zengin bir bölge olduğuna dikkat çekerek, bunların ortaya konmasının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Bu tür çalıştayların artarak devam etmesi gerektiğine belirten Vali Sarıfakıoğulları, “Bu konuda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürümüzle gerçekten çok gayretliyiz. Şube Müdürümüz bu konuda çok çalışkan. İnşallah bu çalışmaları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü çerçevesi altında değerli Bölge Müdürümüzün katkılarıyla, yine diğer paydaşlarımızın, çalışma ortaklarımızın katkılarıyla devam ettireceğiz. Bu tabiat bizim. Bizim ama biz bunları gelecek kuşaklara teslim edeceğiz. Aslında bunun birer emanetçisiyiz. Bu düşüncelerle daha fazla sahip çıkma adına bu ve benzeri çalışmaları inşallah artarak devam ettireceğiz” dedi.

Çalıştayla ilgili açılışta verilen bilgide; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi” kapsamında Eylül 2014 tarihinde “Giresun İlinin Karasal ve İç Su Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzlemesi İşi” başlatıldığı, Aralık 2016 tarihinde tamamlandığı kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.