BU GİDİŞAT HİÇTE İYİ DEĞİL

GÜNDEM 31.01.2019 - 16:59, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2670+ kez okundu.
 

BU GİDİŞAT HİÇTE İYİ DEĞİL

2018 Temmuz ayında doların yükselmesi ile birlikte ülke ekonomisini etkisi altına alan fiyat artışları sonrası vatandaşı sıkıntıya sokan kriz hala aşılabilmiş değil.
Doların artması ile birlikte hemen hemen her ürüne yapılan yüzde 150-200 oranlarındaki artışlar bir türlü eski haline dönmeyince çarşı ve pazardaki ateş yanmaya devam ediyor. Gazetemiz doların ülke ekonomisini sarstığı günden itibaren ‘çarşı-pazarda ne oluyor’ konusunu yaptığı haber ile sayfalarından vatandaşların bilgisine aktardı. Esnafın sıkıntısından, vatandaşın alım gücüne kadar herkesi etkileyen ve hükümetin aldığı çeşitli tedbirlere rağmen bir türlü istenilen seviyeye gerilemeyen fiyatların en çok gıda maddelerinde olduğunu bilmeyen yok diyebiliriz. Daha önceki sayılarımızda Bulancak’taki iş yeri sahiplerinin dertlerini haber olarak yapmış ve sıkıntılarını okuyucularımız ile paylaşmıştık. Pazarcı esnafı yaptığı açıklamada, “Birkaç ay öncesine göre işlerimiz iyice düştü diyebiliriz. Şu an sizinde gördüğünüz gibi alış veriş yapan doğru dürüst kimse yok. Sabahtan akşama kadar birileri gelecek diye pazarcılar olarak bekliyoruz. Vatandaş evinden parası olmadığı için çıkmıyor ki; gelip de günlük veya haftalık gıda ürünlerini alsın. Bizde üç beş kuruş kazanıp evimize ekmeğimizi götürelim. Haftalardır gittiğimiz ve tezgah açtığımız her Pazar yerinde aynı manzara ile karşı karşıyayız. Bizim çoğumuzun sigortası zaten yok. Hepimiz sadece pazarcılık yaparak ev geçindiriyoruz. Hükümetin aldığı çoğu tedbir bizim için hiçbir şey ifade etmiyor” dediler.
2018 Temmuz ayında doların yükselmesi ile birlikte ülke ekonomisini etkisi altına alan fiyat artışları sonrası vatandaşı sıkıntıya sokan kriz hala aşılabilmiş değil.

Doların artması ile birlikte hemen hemen her ürüne yapılan yüzde 150-200 oranlarındaki artışlar bir türlü eski haline dönmeyince çarşı ve pazardaki ateş yanmaya devam ediyor.

Gazetemiz doların ülke ekonomisini sarstığı günden itibaren ‘çarşı-pazarda ne oluyor’ konusunu yaptığı haber ile sayfalarından vatandaşların bilgisine aktardı. Esnafın sıkıntısından, vatandaşın alım gücüne kadar herkesi etkileyen ve hükümetin aldığı çeşitli tedbirlere rağmen bir türlü istenilen seviyeye gerilemeyen fiyatların en çok gıda maddelerinde olduğunu bilmeyen yok diyebiliriz.

Daha önceki sayılarımızda Bulancak’taki iş yeri sahiplerinin dertlerini haber olarak yapmış ve sıkıntılarını okuyucularımız ile paylaşmıştık. Pazarcı esnafı yaptığı açıklamada, “Birkaç ay öncesine göre işlerimiz iyice düştü diyebiliriz. Şu an sizinde gördüğünüz gibi alış veriş yapan doğru dürüst kimse yok. Sabahtan akşama kadar birileri gelecek diye pazarcılar olarak bekliyoruz. Vatandaş evinden parası olmadığı için çıkmıyor ki; gelip de günlük veya haftalık gıda ürünlerini alsın. Bizde üç beş kuruş kazanıp evimize ekmeğimizi götürelim. Haftalardır gittiğimiz ve tezgah açtığımız her Pazar yerinde aynı manzara ile karşı karşıyayız. Bizim çoğumuzun sigortası zaten yok. Hepimiz sadece pazarcılık yaparak ev geçindiriyoruz. Hükümetin aldığı çoğu tedbir bizim için hiçbir şey ifade etmiyor” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.