BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR! (ÖZEL YILDIZ HABER)

GÜNDEM 30.03.2020 - 18:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3243+ kez okundu.
 

BU İŞTE BİR GARİPLİK VAR! (ÖZEL YILDIZ HABER)

Ülkemizi de etkisi altına alan ve şuana kadar 131 vatandaşımızın hayatını kaybettiği koronavirüse karşı alınan tedbirler Bulancak’ta bazı vatandaşlar tarafından nedense hiçe sayılıyor.
11 Mart’ta hükümetin aldığı tedbir kararlarının içinde yer alan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olanların korunması amacıyla alınan sokağa çıkma yasağının yanında evde kalmaları istenenlerin bu tedbirlere Bulancak’ta nedense uymadığı görüldü. Yıldız Haber olarak koronavirüse karşı alınan tedbirleri yakından takip ederek, sosyal iletişim sayfalarımızda da sürekli kamuoyu ile haber paylaşımında bulunuyoruz. Özellikle Bulancak Cumhuriyet meydanında vatandaşlardan uyulması istenen tedbirlerin gün aşırı ihlal edilmesi temkinli davranan vatandaşları da rahatsız etmeye devam ediyor. Havanın durumu nasıl olursa olsun, salgının yayılmasının büyük sıkıntılara yol açacağı bilinmesine rağmen Bulancak meydanındaki kalabalık bazen kaybolsa da bazen ise çoğalıyor. Son olarak Valiliklere verilen yetki ile sokağa çıkma yasağının alanları genişlemiş ve vatandaşlarında buna uyması istenmişti. Ancak sanki bu yasaklar başka bir ülkede geçerli olmuş gibi, 30 Mart Pazartesi günü Bulancak meydanında öğle saatleri civarında çekilen kareler bunun pek de mümkün olmadığını gösteriyor. Meydanda nerede ise adım atacak yer yok gibi. Bankaların önü, bazı işyerlerinin önü, meydanda oturan, ayakta sohbet eden, geçip giden ve bunları izleyen çok sayıda vatandaş, “Burada yasak bize işlemez’ gibi bir görüntü ortaya çıkartıyorlar. Polisin de sürekli aracıyla yapılan anonslar ve uyarılar da kalabalığın dağılmasına yetmiyor. İşi olanların işini görmesinde bir sıkıntı olmadığı aşikar. Fakat bu kadar kalabalığın yasak olmasına rağmen Bulancak meydanında bir araya gelmesi de anlaşılır gibi değil. Hemen hemen her yaştan insanın olduğu meydan da tedbirlerin ve yasağın durumu şimdilik bu.
Ülkemizi de etkisi altına alan ve şuana kadar 131 vatandaşımızın hayatını kaybettiği koronavirüse karşı alınan tedbirler Bulancak’ta bazı vatandaşlar tarafından nedense hiçe sayılıyor.

11 Mart’ta hükümetin aldığı tedbir kararlarının içinde yer alan 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olanların korunması amacıyla alınan sokağa çıkma yasağının yanında evde kalmaları istenenlerin bu tedbirlere Bulancak’ta nedense uymadığı görüldü.

Yıldız Haber olarak koronavirüse karşı alınan tedbirleri yakından takip ederek, sosyal iletişim sayfalarımızda da sürekli kamuoyu ile haber paylaşımında bulunuyoruz.

Özellikle Bulancak Cumhuriyet meydanında vatandaşlardan uyulması istenen tedbirlerin gün aşırı ihlal edilmesi temkinli davranan vatandaşları da rahatsız etmeye devam ediyor.

Havanın durumu nasıl olursa olsun, salgının yayılmasının büyük sıkıntılara yol açacağı bilinmesine rağmen Bulancak meydanındaki kalabalık bazen kaybolsa da bazen ise çoğalıyor.

Son olarak Valiliklere verilen yetki ile sokağa çıkma yasağının alanları genişlemiş ve vatandaşlarında buna uyması istenmişti. Ancak sanki bu yasaklar başka bir ülkede geçerli olmuş gibi, 30 Mart Pazartesi günü Bulancak meydanında öğle saatleri civarında çekilen kareler bunun pek de mümkün olmadığını gösteriyor. Meydanda nerede ise adım atacak yer yok gibi. Bankaların önü, bazı işyerlerinin önü, meydanda oturan, ayakta sohbet eden, geçip giden ve bunları izleyen çok sayıda vatandaş, “Burada yasak bize işlemez’ gibi bir görüntü ortaya çıkartıyorlar. Polisin de sürekli aracıyla yapılan anonslar ve uyarılar da kalabalığın dağılmasına yetmiyor.

İşi olanların işini görmesinde bir sıkıntı olmadığı aşikar. Fakat bu kadar kalabalığın yasak olmasına rağmen Bulancak meydanında bir araya gelmesi de anlaşılır gibi değil. Hemen hemen her yaştan insanın olduğu meydan da tedbirlerin ve yasağın durumu şimdilik bu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.