‘BU TESİS ÜRETİCİYE KAR SAĞLIYOR’

GÜNDEM 14.10.2019 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3607+ kez okundu.
 

‘BU TESİS ÜRETİCİYE KAR SAĞLIYOR’

Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman öncülüğünde faaliyete geçen ve geçtiğimiz hafta resmi açılışı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından yapılan Entegre Tesis’de üreticiler fındığın değerini daha da yukarılara çıkarıyor.
Tesislerinin kapısını gazetemize açan Başkan Yaman, bugüne kadar yaklaşık 20 tona yakın fındık işlediklerini belirterek, üreticilerin fındıklarına değer kattıklarını söyledi. Bazı üreticilerin fındığı işledikten sonra daha yüksek kar ile sattığını belirten Başkan Yaman, “Projesi tamamen Ziraat Odamıza ait olan Entegre Tesisimizde üreticilerimiz kabuklu fındıklarını getirerek kavrulmuş iç fındık olarak geri alıyor. Şuanda serbest piyasada 16 TL’den alıcı bulan fındık işlem gördükten sonra kilosu 60 TL’den alıcı bulabiliyor. Yani ortalama kabuklu fiyatı piyasa fiyatından yukarıya geliyor. Tesisimizde aldığımız fındıkları numaralarına göre ayırıyor sonra da kırma makinesi ile kırarak kavurma makinelerinde kavuruyoruz. Üreticilerimiz istediği şekilde de kendilerine teslim ediyoruz. Bu işlem karşılığında ise üreticilerimizden belli bir bedel talep ediyoruz. Hem tesisimiz kazanıyor hem de üreticilerimiz” dedi. Başkan Yaman, öte yandan bu tesiste saatte 200 kilo fındık işlediklerini belirterek, daha büyük bir tesisi için çalışmalarının devam ettiğini de ifade etti. ‘Üreticimizi daha da bilinçlendireceğiz’ Bu tesis ile ilgili fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Başkan Yaman, “Tirebolu Ziraat Odası olarak bizim hedefimiz üreticimizi daha da bilinçlendirerek ürününe sahip çıkmasını sağlamaktır. Yıllarca fındığımız için birilerinin ağzından çıkacak iki çift söze baktık. Artık biz şunu diyebilmeliyiz; ‘Biz fındık üreticiyiz ve fındığımızın fiyatını biz belirleriz’ Bunu başardığımızda diğer birçok tarım ürünü üreticisi gibi bizlerde sorunlarımızdan kurtulmuş olacağız” diye konuştu.
Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman öncülüğünde faaliyete geçen ve geçtiğimiz hafta resmi açılışı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından yapılan Entegre Tesis’de üreticiler fındığın değerini daha da yukarılara çıkarıyor.

Tesislerinin kapısını gazetemize açan Başkan Yaman, bugüne kadar yaklaşık 20 tona yakın fındık işlediklerini belirterek, üreticilerin fındıklarına değer kattıklarını söyledi.

Bazı üreticilerin fındığı işledikten sonra daha yüksek kar ile sattığını belirten Başkan Yaman, “Projesi tamamen Ziraat Odamıza ait olan Entegre Tesisimizde üreticilerimiz kabuklu fındıklarını getirerek kavrulmuş iç fındık olarak geri alıyor. Şuanda serbest piyasada 16 TL’den alıcı bulan fındık işlem gördükten sonra kilosu 60 TL’den alıcı bulabiliyor. Yani ortalama kabuklu fiyatı piyasa fiyatından yukarıya geliyor. Tesisimizde aldığımız fındıkları numaralarına göre ayırıyor sonra da kırma makinesi ile kırarak kavurma makinelerinde kavuruyoruz. Üreticilerimiz istediği şekilde de kendilerine teslim ediyoruz. Bu işlem karşılığında ise üreticilerimizden belli bir bedel talep ediyoruz. Hem tesisimiz kazanıyor hem de üreticilerimiz” dedi.

Başkan Yaman, öte yandan bu tesiste saatte 200 kilo fındık işlediklerini belirterek, daha büyük bir tesisi için çalışmalarının devam ettiğini de ifade etti.

‘Üreticimizi daha da bilinçlendireceğiz’

Bu tesis ile ilgili fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Başkan Yaman, “Tirebolu Ziraat Odası olarak bizim hedefimiz üreticimizi daha da bilinçlendirerek ürününe sahip çıkmasını sağlamaktır. Yıllarca fındığımız için birilerinin ağzından çıkacak iki çift söze baktık. Artık biz şunu diyebilmeliyiz; ‘Biz fındık üreticiyiz ve fındığımızın fiyatını biz belirleriz’ Bunu başardığımızda diğer birçok tarım ürünü üreticisi gibi bizlerde sorunlarımızdan kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.