Bu avantaj turizmi değerlendirecek

TURİZM 09.02.2017 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5197+ kez okundu.
 

Bu avantaj turizmi değerlendirecek

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ülkemizde yaşam süresinin en yüksek olduğu ilin 78,9 ortalama ile Giresun olarak belirlenmesinin ardından,...
...sağlıklı yaşam araştırmacılarının ilimize ilgisini değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; yaşam süremiz ve kalitemizin yüksek olmasının Giresun adına önemli olduğuna dikkat çekerek, turizmde bu verilerin Giresun’un yararına olacağını ifade etti.Başkan Çakırmelikoğlu, "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan hayat tabloları araştırmasına göre, Türkiye’de yaşam süresinin en yüksek il 78,9 yıl ile Giresun olduğu daha önce tescillenmiştir. Giresun’da yaşam süresinin yüksek olmasının sırrı ise vejeteryan mutfağı ve sağlıklı havasından gelmektedir. Yaylaların bakir yapısı, Giresun insanının en önemli yaşam kaynağı olma özelliğinin yanı sıra, sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olması ile ön plana çıkmıştır. Suni gıdalara pek tenezzül edilmediği, organik üretim gıdalarının tüketildiği bu yaşam süresi ve kalitesinin önümüzdeki dönemde Giresun turizmine katkısının olacağını biliyoruz. Bu doğrultuda turizmde doğal ve kültürel değerlerimizin yanı sıra uzun yaşamın en önemli sırrı olan mutfağımızı daha çok ön plana çıkartacaktır. Bunun için yaylalarımıza yatırımının yanında yöresel mutlak hizmeti veren restoranları artırmalı ve markalaştırmalıyız" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ülkemizde yaşam süresinin en yüksek olduğu ilin 78,9 ortalama ile Giresun olarak belirlenmesinin ardından,...
...sağlıklı yaşam araştırmacılarının ilimize ilgisini değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; yaşam süremiz ve kalitemizin yüksek olmasının Giresun adına önemli olduğuna dikkat çekerek, turizmde bu verilerin Giresun’un yararına olacağını ifade etti.
Başkan Çakırmelikoğlu, "Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan hayat tabloları araştırmasına göre, Türkiye’de yaşam süresinin en yüksek il 78,9 yıl ile Giresun olduğu daha önce tescillenmiştir. Giresun’da yaşam süresinin yüksek olmasının sırrı ise vejeteryan mutfağı ve sağlıklı havasından gelmektedir. Yaylaların bakir yapısı, Giresun insanının en önemli yaşam kaynağı olma özelliğinin yanı sıra, sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip olması ile ön plana çıkmıştır. Suni gıdalara pek tenezzül edilmediği, organik üretim gıdalarının tüketildiği bu yaşam süresi ve kalitesinin önümüzdeki dönemde Giresun turizmine katkısının olacağını biliyoruz. Bu doğrultuda turizmde doğal ve kültürel değerlerimizin yanı sıra uzun yaşamın en önemli sırrı olan mutfağımızı daha çok ön plana çıkartacaktır. Bunun için yaylalarımıza yatırımının yanında yöresel mutlak hizmeti veren restoranları artırmalı ve markalaştırmalıyız" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.