BUFED’ten şenlik açıklaması

GÜNDEM 24.12.2019 - 17:50, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2433+ kez okundu.
 

BUFED’ten şenlik açıklaması

BUFED, Paşakonağı Offroad Şenliklerini engellemeye yönelik yazılan yazılara cevap verdi.
Yapılan açıklamada; “18-19 Ocak 2020’de düzenleyecek olduğu Paşakonağı Yaylası Offroad şenlikleri ile ilgili sporun Federasyonundan, ilgili birimlere, bu organizasyonun kendilerine üye olmayan kişiler tarafından yapılacağı ve güvenlik konusunda endişelerinin olduğu söylenerek engellenmesi yönünde yazılar göndermişlerdir. Buna göre yapacağımız organizasyonla ilgili açıklama yapmamız zaruriyeti doğmuştur. Öncelikle bu bir yarışma veya oyun organizasyonu değildir. İstanbul’da kendi aralarında birkaç arkadaşın gayrıresmi kurduğu İstanbul Amarok Offroad Klübü yapacakları Karadeniz yaylaları seyahati programına Bulancak’tan başlamaya karar vermişler ve Federasyonumuzla gezilecek yerler ve konaklama konusunda istişarelerde bulunmuşlardır. Toplantılar sırasında bu geziyi bir Sosyal Sorumluluk Projesine dönüştürme teklifi gelmiş, hazır Bulancak’a gelmişken, Giresun Valimiz ve Bulancak Kaymakamımız aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünden yardıma muhtaç aile-öğrenciler listesi edinilip Bulancak Belediyesinden tahsis edilecek bir kamyonla İstanbul’dan Bulancak’a ayni yardımda bulunulması yönünde fikir birliğine varılmıştır. 17 Ocak’ta İstanbul’dan yola çıkacak Amarok Klubü 18 Ocak’ta Bulancak Meydanında düzenlenecek küçük bir törenle kamyonu Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Aynı gün Paşakonağı Yaylasında konaklayacaklar ve ertesi gün 19 Ocak Pazar günü Kovanlık Belediyemizin de katkılarıyla yaylada kendi araçlarıyla ve dileyen halkında katılımıyla Kemençeler, şenlik ateşleri, pancar çorbalarıyla bir bütünleşme yaşayacağız Valimizi, Vekilimizi, Başkanımızı ağırlayacağız. Şikayetçi olan Federasyondan bu organizasyonla ilgili herhangi bir izin almamız veya istememiz beklenemez. Karadeniz ve Giresun halkı her pazar günü yagmur, kar dinlemeden kendi araçlarıyla (ki geneli arazi taşıtı) yaylalara akın etmektedir. Bunun içinde yine adı geçen Federasyondan izin istememektedir. Son yıllarda ülkemizde marka değerini günden güne artıran GİRESUN adını yukarılara taşıyacak bütün etkinliklere BUFED olarak talibiz. Kirazımızla, fındığımızla, yaylamızla memleketimizin tanıtımına tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Bu organizasyona engel olmaya çalışan Federasyon yetkililerini de bu vesileyle açıkça şenliğimize, Giresun’muzun misafirperverliğinden faydanlanmaları ve şenlik ile yarışma arasındaki farkı görmeye davet ediyoruz” denildi.
BUFED, Paşakonağı Offroad Şenliklerini engellemeye yönelik yazılan yazılara cevap verdi.

Yapılan açıklamada; “18-19 Ocak 2020’de düzenleyecek olduğu Paşakonağı Yaylası Offroad şenlikleri ile ilgili sporun Federasyonundan, ilgili birimlere, bu organizasyonun kendilerine üye olmayan kişiler tarafından yapılacağı ve güvenlik konusunda endişelerinin olduğu söylenerek engellenmesi yönünde yazılar göndermişlerdir. Buna göre yapacağımız organizasyonla ilgili açıklama yapmamız zaruriyeti doğmuştur. Öncelikle bu bir yarışma veya oyun organizasyonu değildir.

İstanbul’da kendi aralarında birkaç arkadaşın gayrıresmi kurduğu İstanbul Amarok Offroad Klübü yapacakları Karadeniz yaylaları seyahati programına Bulancak’tan başlamaya karar vermişler ve Federasyonumuzla gezilecek yerler ve konaklama konusunda istişarelerde bulunmuşlardır.

Toplantılar sırasında bu geziyi bir Sosyal Sorumluluk Projesine dönüştürme teklifi gelmiş, hazır Bulancak’a gelmişken, Giresun Valimiz ve Bulancak Kaymakamımız aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünden yardıma muhtaç aile-öğrenciler listesi edinilip Bulancak Belediyesinden tahsis edilecek bir kamyonla İstanbul’dan Bulancak’a ayni yardımda bulunulması yönünde fikir birliğine varılmıştır.

17 Ocak’ta İstanbul’dan yola çıkacak Amarok Klubü 18 Ocak’ta Bulancak Meydanında düzenlenecek küçük bir törenle kamyonu Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Aynı gün Paşakonağı Yaylasında konaklayacaklar ve ertesi gün 19 Ocak Pazar günü Kovanlık Belediyemizin de katkılarıyla yaylada kendi araçlarıyla ve dileyen halkında katılımıyla Kemençeler, şenlik ateşleri, pancar çorbalarıyla bir bütünleşme yaşayacağız Valimizi, Vekilimizi, Başkanımızı ağırlayacağız. Şikayetçi olan Federasyondan bu organizasyonla ilgili herhangi bir izin almamız veya istememiz beklenemez. Karadeniz ve Giresun halkı her pazar günü yagmur, kar dinlemeden kendi araçlarıyla (ki geneli arazi taşıtı) yaylalara akın etmektedir. Bunun içinde yine adı geçen Federasyondan izin istememektedir.

Son yıllarda ülkemizde marka değerini günden güne artıran GİRESUN adını yukarılara taşıyacak bütün etkinliklere BUFED olarak talibiz. Kirazımızla, fındığımızla, yaylamızla memleketimizin tanıtımına tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz. Bu organizasyona engel olmaya çalışan Federasyon yetkililerini de bu vesileyle açıkça şenliğimize, Giresun’muzun misafirperverliğinden faydanlanmaları ve şenlik ile yarışma arasındaki farkı görmeye davet ediyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.