BULANCAK ADD’DEN SUÇ DUYURUSU

GÜNDEM 29.07.2020 - 16:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3574+ kez okundu.
 

BULANCAK ADD’DEN SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’daki cuma hutbesinde kullandığı ifadelere tepkiler sürüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Bulancak Şubesi , Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.
ADD Bulancak Şube Başkanı Mevlüde Bıyık,Başkan Yardımcısı Dursun Köşe ve beraberindekiler Bulancak Adliyesi’ne giderek eş zamanlı olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundular. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24 Temmuz'da Ayasofya'da verdiği Cuma hutbesinde kullandığı ifadelere yer verilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:”Allah'ın izni ve inayetiyle İstanbul'u fethe mazhar olan, aziz şehrin tek bir taşına bile zarar gelmesine izin vermeyen, cennetmekan Fatih Sultan Mehmed Han'a ve 1 Haziran 1453'te Ayasofya'da ilk Cuma namazını kıldıran ilim ve hikmet tabibi Akşemseddin Hazretlerine selam olsun” demiş ve devamında “Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” demek suretiyle İstanbul'u düşman işgalinden kurtaran kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Dilekçede, “Şüphelinin kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı hakaret içeren söylemleri Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurumsal kimliğine karşı da yapılmış hakarettir” ifadelerine yer verildi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ayasofya’daki cuma hutbesinde kullandığı ifadelere tepkiler sürüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Bulancak Şubesi , Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

ADD Bulancak Şube Başkanı Mevlüde Bıyık,Başkan Yardımcısı Dursun Köşe ve beraberindekiler Bulancak Adliyesi’ne giderek eş zamanlı olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundular.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 24 Temmuz'da Ayasofya'da verdiği Cuma hutbesinde kullandığı ifadelere yer verilen suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:”Allah'ın izni ve inayetiyle İstanbul'u fethe mazhar olan, aziz şehrin tek bir taşına bile zarar gelmesine izin vermeyen, cennetmekan Fatih Sultan Mehmed Han'a ve 1 Haziran 1453'te Ayasofya'da ilk Cuma namazını kıldıran ilim ve hikmet tabibi Akşemseddin Hazretlerine selam olsun” demiş ve devamında “Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” demek suretiyle İstanbul'u düşman işgalinden kurtaran kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir.

Dilekçede, “Şüphelinin kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı hakaret içeren söylemleri Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurumsal kimliğine karşı da yapılmış hakarettir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.