Bulancak afetlere hazır mı?

YAŞAM 01.08.2017 - 06:32, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2645+ kez okundu.
 

Bulancak afetlere hazır mı?

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da meydana gelen afet sonunda ortalık harabeye dönmüştü.
Bu afet sonrası yaşananlar gerek akademisyenler gerek iklim bilimciler ve vatandaşlar arasında, 'Bu afetleri nasıl karşılamalıyız ve sonrasında neler yapılabiliriz' tartışmasına sebep olmuştu. Ülkemizin bulunduğu coğrafya bu tür afet ve felaketlere her zaman açık olan bir yer. Bu konu özellikle büyük şehirler olmak üzere bıçak sırtı olan bir konu. Sadece bu şehirler mi aynı afet ve felaketle karşı karşıya kalıyor. Son afetle birlikte artık Karadeniz bölgesindeki il ve ilçeler de belediyeler ve diğer yetkili makamlar olarak daha fazla geç kalmadan bir plan dahilinde çözümler ortaya koymalıdır. Bulancak içinde bu güne kadar basit birkaç afet önleme tedbiri alınmış bile değil. Gazeteciler olarak Bulancak'ta yıllardır bu tür afet ve felaketler ile karşılaşmış ve haberlerini yapmıştık. Gerçi afet ve felaketin ne zaman ve nasıl geleceğini kimse bilemezse de(Bu haberi yazarken de Bulancak’a sağanak ve şiddetli bir yağmur yağıyordu), sel, dolu, kar, fırtına, aşırı yağmur, denizden gelen şiddetli dalgaların meydan getirdiği afet ve felaketlerden sonra maddi ve manevi hasar olmuş ve bunların bir kısmı ancak karşılanmıştı. Bulancak ta bu afetlerden uzak bir yer değil. Bu konuyu Bulancak olarak tartışmanın zamanı çoktan geçmiştir. Az bir yağmur yağsa Bulancak çamur deryası başta olmak üzere, caddeler, sokaklar da çöken yerler ile baş edemez olduğu günler çok geride kalmadı. Hele de seller Bulancak ta az hasar yapmadı. Tam da sel dönemi olduğu bilindiğine göre yetkili makamlar vatandaşı nasıl tedbir alma konusunda uyarmıştır kimse bilmez. Öyle belediyeden yapılan anonslar ile bu afet ve felaketlere karşı önlem alınmaz. Bulancaklı yetkili makamlar, kaymakamlık, belediye, sivil savunma, vatandaş bu konularda ne kadar bilgi sahibi ve bu güne kadar ne yapılmıştır kamuoyu da merak ediyor?  Var mı cevap verecek bir makam biz de haber yapalım. Takipçisi olacağız bu konunun!
Geçtiğimiz hafta İstanbul'da meydana gelen afet sonunda ortalık harabeye dönmüştü.

Bu afet sonrası yaşananlar gerek akademisyenler gerek iklim bilimciler ve vatandaşlar arasında, 'Bu afetleri nasıl karşılamalıyız ve sonrasında neler yapılabiliriz' tartışmasına sebep olmuştu.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya bu tür afet ve felaketlere her zaman açık olan bir yer. Bu konu özellikle büyük şehirler olmak üzere bıçak sırtı olan bir konu. Sadece bu şehirler mi aynı afet ve felaketle karşı karşıya kalıyor. Son afetle birlikte artık Karadeniz bölgesindeki il ve ilçeler de belediyeler ve diğer yetkili makamlar olarak daha fazla geç kalmadan bir plan dahilinde çözümler ortaya koymalıdır.

Bulancak içinde bu güne kadar basit birkaç afet önleme tedbiri alınmış bile değil. Gazeteciler olarak Bulancak'ta yıllardır bu tür afet ve felaketler ile karşılaşmış ve haberlerini yapmıştık. Gerçi afet ve felaketin ne zaman ve nasıl geleceğini kimse bilemezse de(Bu haberi yazarken de Bulancak’a sağanak ve şiddetli bir yağmur yağıyordu), sel, dolu, kar, fırtına, aşırı yağmur, denizden gelen şiddetli dalgaların meydan getirdiği afet ve felaketlerden sonra maddi ve manevi hasar olmuş ve bunların bir kısmı ancak karşılanmıştı. Bulancak ta bu afetlerden uzak bir yer değil. Bu konuyu Bulancak olarak tartışmanın zamanı çoktan geçmiştir. Az bir yağmur yağsa Bulancak çamur deryası başta olmak üzere, caddeler, sokaklar da çöken yerler ile baş edemez olduğu günler çok geride kalmadı. Hele de seller Bulancak ta az hasar yapmadı. Tam da sel dönemi olduğu bilindiğine göre yetkili makamlar vatandaşı nasıl tedbir alma konusunda uyarmıştır kimse bilmez. Öyle belediyeden yapılan anonslar ile bu afet ve felaketlere karşı önlem alınmaz. Bulancaklı yetkili makamlar, kaymakamlık, belediye, sivil savunma, vatandaş bu konularda ne kadar bilgi sahibi ve bu güne kadar ne yapılmıştır kamuoyu da merak ediyor?  Var mı cevap verecek bir makam biz de haber yapalım. Takipçisi olacağız bu konunun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.