BULANCAK CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

GÜNDEM 28.05.2020 - 17:39, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3085+ kez okundu.
 

BULANCAK CUMA NAMAZINA HAZIRLANIYOR

Bulancak Müftülüğünden alınan bilgiye göre Bulancak’ta Eski Cami, Ayvaz Kent Cami ve Kılıç Mescidi hariç diğer tüm cami avlularında ve Kapalı Pazar Yeri ile Ek Saha’da Cuma namazı kılınacağı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre camilerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra 29 Mayıs 2020 Cuma günü (yarın) yeniden cemaatle buluşacağı öğrenildi. Bulancak’ta Bulancak’ta Eski Cami, Ayvaz Kent Cami ve Kılıç Mescidi hariç diğer tüm cami avlularında ve Kapalı Pazar Yeri ile Ek Saha’da Cuma namazının eda edileceğini açıklanırken, salgını önlemek için hayata geçirilen kurallar çerçevesinde hazırlıkların yürütüldüğü ve yeni düzenlemeler çerçevesinde camilerin cemaati karşılayacağı ifade edildi. Camilerde ilk etapta cemaatle sadece Cuma, Öğle ve İkindi namazları kılınacak. Namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temastan kaçınılması uyarısı yapılırken, abdest gibi ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi konusunda cemaate açıklamalar yapılacağı aktarıldı.
Bulancak Müftülüğünden alınan bilgiye göre Bulancak’ta Eski Cami, Ayvaz Kent Cami ve Kılıç Mescidi hariç diğer tüm cami avlularında ve Kapalı Pazar Yeri ile Ek Saha’da Cuma namazı kılınacağı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre camilerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra 29 Mayıs 2020 Cuma günü (yarın) yeniden cemaatle buluşacağı öğrenildi.

Bulancak’ta Bulancak’ta Eski Cami, Ayvaz Kent Cami ve Kılıç Mescidi hariç diğer tüm cami avlularında ve Kapalı Pazar Yeri ile Ek Saha’da Cuma namazının eda edileceğini açıklanırken, salgını önlemek için hayata geçirilen kurallar çerçevesinde hazırlıkların yürütüldüğü ve yeni düzenlemeler çerçevesinde camilerin cemaati karşılayacağı ifade edildi.

Camilerde ilk etapta cemaatle sadece Cuma, Öğle ve İkindi namazları kılınacak.

Namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temastan kaçınılması uyarısı yapılırken, abdest gibi ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelinmesi konusunda cemaate açıklamalar yapılacağı aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.