BULANCAK DEMOKRASİ NÖBETİNDE

GÜNDEM 16.07.2019 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5473+ kez okundu.
 

BULANCAK DEMOKRASİ NÖBETİNDE

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve 15 Temmuz Destanının üçüncü yıl dönümü sebebiyle Bulancak Cumhuriyet Meydanında yapılan anma programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Bulancak Kaymakamlığı, Bulancak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anma programı, saat 21.00’de eski Cezaevi mevkiinden Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşün Bulancak Cumhuriyet Meydanında tamamlanmasıyla başladı. Kalabalık bir vatandaşın katılımı ile başlayan yürüyüşe Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, dernek başkanlarının da katılımı ile devam etti. Bulancak Cumhuriyet meydanında sona eren yürüyüşten sonra, Bulancak Belediyesi mehter takımı bir gösteri yaptı. Gösteriden sonra da saygı duruşu, İstiklal marşının okunmasından sonra sunumunu Mehmet Akif Ersoy O.O. müdür yardımcısı Musa Fikret Dombaycı’nın yaptığı program Bulancak orta camii vaizi Yakup Arine’nin okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar konuşmasını yaparak şunları söyledi: “Tam üç yıl önceydi. Milletimiz kendisine yapılan hain darbe girişimine karşı bir destan yazdı. Tüm yurtta olduğu gibi Bulancak'ta da milletimizle birlikte ilk dakikalardan itibaren meydanlara indik ve Milli İradenin yanında olduğumuzu hep birlikte haykırdık. Bir kez daha gördük ki bu millet kenetlenince bu cepheyi kimse sarsamayacak. Bu duygu ve düşünce ile bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi. Bu konuşmadan sonra Kaymakam Hamdi Üncü’de yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da hain ve alçakça bir ayaklanmaya kalkışan FETÖ’ye karşı bir destan yazan milletimizin şanlı direnişini bir kez daha hatırlayarak kutluyorum. 3 yıl sonra bile şehitlerimizin ve gazilerimizin ve milletimizin topyekun bu mücadelesi tarih boyunca unutulmayacaktır. Fatihten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana hep zor durumdayken ayağa kalkmış bir millet olarak,  ‘O gece cesur yüreklerdik.’ Bunu asla unutmayacağız.  Bulancaklılar olarak hepinizin bu şanlı direnişini tekrar tebrik ediyorum. Bir daha böyle bir hainlik ile karşılaşmayız” dedi. Bu konuşmadan sonra BİHOO öğrencisi Yasir Aydın bir şiir okudu. Sonrasında da ilçe müftülüğünün vaizleri tarafından ilahiler okunarak program sona erdi. İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun yaptığı dua ile şehitler bir kez daha anıldı. Programa Bulancak Cumhuriyet Savcıları Tufan Ahmet Zubi, Can Burak Sucuoğlu, Tacettin Yenioğlu, Sevde Yardımcı, Hakim Ali Rıza Sadık, Belediye Başkan Yardımcıları Emrullah Guguk, Bahtiyar Hüsem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Melahat Cürgül, Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, Nuri Genç(hoca), dernek başkanları, vatandaşlar da katıldı.     
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve 15 Temmuz Destanının üçüncü yıl dönümü sebebiyle Bulancak Cumhuriyet Meydanında yapılan anma programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Bulancak Kaymakamlığı, Bulancak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anma programı, saat 21.00’de eski Cezaevi mevkiinden Mehter Takımı eşliğinde başlayan yürüyüşün Bulancak Cumhuriyet Meydanında tamamlanmasıyla başladı.

Kalabalık bir vatandaşın katılımı ile başlayan yürüyüşe Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı Recep Yakar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, dernek başkanlarının da katılımı ile devam etti. Bulancak Cumhuriyet meydanında sona eren yürüyüşten sonra, Bulancak Belediyesi mehter takımı bir gösteri yaptı. Gösteriden sonra da saygı duruşu, İstiklal marşının okunmasından sonra sunumunu Mehmet Akif Ersoy O.O. müdür yardımcısı Musa Fikret Dombaycı’nın yaptığı program Bulancak orta camii vaizi Yakup Arine’nin okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar konuşmasını yaparak şunları söyledi: “Tam üç yıl önceydi. Milletimiz kendisine yapılan hain darbe girişimine karşı bir destan yazdı. Tüm yurtta olduğu gibi Bulancak'ta da milletimizle birlikte ilk dakikalardan itibaren meydanlara indik ve Milli İradenin yanında olduğumuzu hep birlikte haykırdık. Bir kez daha gördük ki bu millet kenetlenince bu cepheyi kimse sarsamayacak. Bu duygu ve düşünce ile bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi. Bu konuşmadan sonra Kaymakam Hamdi Üncü’de yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da hain ve alçakça bir ayaklanmaya kalkışan FETÖ’ye karşı bir destan yazan milletimizin şanlı direnişini bir kez daha hatırlayarak kutluyorum. 3 yıl sonra bile şehitlerimizin ve gazilerimizin ve milletimizin topyekun bu mücadelesi tarih boyunca unutulmayacaktır. Fatihten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bu yana hep zor durumdayken ayağa kalkmış bir millet olarak,  ‘O gece cesur yüreklerdik.’ Bunu asla unutmayacağız.  Bulancaklılar olarak hepinizin bu şanlı direnişini tekrar tebrik ediyorum. Bir daha böyle bir hainlik ile karşılaşmayız” dedi. Bu konuşmadan sonra BİHOO öğrencisi Yasir Aydın bir şiir okudu. Sonrasında da ilçe müftülüğünün vaizleri tarafından ilahiler okunarak program sona erdi. İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun yaptığı dua ile şehitler bir kez daha anıldı.

Programa Bulancak Cumhuriyet Savcıları Tufan Ahmet Zubi, Can Burak Sucuoğlu, Tacettin Yenioğlu, Sevde Yardımcı, Hakim Ali Rıza Sadık, Belediye Başkan Yardımcıları Emrullah Guguk, Bahtiyar Hüsem, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, Aile Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Melahat Cürgül, Mal Müdürü Behçet Kemal Öner, Nuri Genç(hoca), dernek başkanları, vatandaşlar da katıldı.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.