Bulancak Eğitim Bir Sen'de Demokrasi Şöleni

GÜNDEM 04.10.2018 - 16:48, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3276+ kez okundu.
 

Bulancak Eğitim Bir Sen'de Demokrasi Şöleni

Eğitim-Bir-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Menderes Yüksel, “14 Şubat 1992 tarihinde; yazar, şair, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi;
Ortaya konulan hizmetin karşılığı olan hakkın eksiksiz olarak gerçekleşmesinin mücadelesini vermek, hizmet kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da kuşanarak ülkesinin gelişmesi için el atılması gereken önemli alan olan eğitimin sorunlarından arındırılması çabasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve 26 yıllık tarihinde Türkiye’nin ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesi için gayret gösteren, utanç verici yasakların kaldırılmasında söylem ve eylemleriyle teri, yeri ve imzası bulunan, nitelikli bir eğitim için takdire şayan çalışmalar yapan, öneriler sunan, eğitim çalışanlarının onlarca sorununun çözümünü sağlayan, sosyal sendikacılığın, hizmet sendikacılığının ve akademik sendikacılığın öncüsü Eğitim-Bir-Sen’de demokrasi şöleni başladı” dedi. Yüksel yaptığı açıklamada, “Genel Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında başlayan seçim süreci, 3-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şube olağan genel kurulları ve genel kurul delege seçimleriyle devam edecek, Şubat 2019’da yapılacak 6. Olağan Genel Kurul ile tamamlanacak. İnsan merkezli bir anlayışla yol alan ve 2018’de ulaştığı 426 bin 645 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olan Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye geneli seçim takvimi 3 Eylül itibariyle işlemeye başladı. Bu kapsamda öncelikle okul ve kurumlarda iş yeri temsilciliği yapıldı ve delege adaylığı başvuruları alındı. 6-14 Ekim tarihlerinde de şubelerce temsilcilik ve delege seçimleri, 3-25 Kasım tarihleri arasında da Şube genel kurulları ve sendika genel kurul delege seçimleri gerçekleştirilecek. 2019 yılı Şubat ayında da 6. Olağan Genel Kurulla seçim takvimi sona erecek. Bulancak Eğitim Bir Sen ilçe temsilciliğinde 6 Ekim Cumartesi günü saat 11.00-16.00 saatleri arasında İl Delege ve ilçe temsilciliği seçimi yapılacaktır. Tüm üyelerimizi demokrasi şölenimize bekliyor şimdiden sendikamız, eğitim camiamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Bulancak İlçe Temsilcisi Menderes Yüksel, “14 Şubat 1992 tarihinde; yazar, şair, mütefekkir Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından, eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi;

Ortaya konulan hizmetin karşılığı olan hakkın eksiksiz olarak gerçekleşmesinin mücadelesini vermek, hizmet kalitesinin artırılması noktasındaki sorumluluğu da kuşanarak ülkesinin gelişmesi için el atılması gereken önemli alan olan eğitimin sorunlarından arındırılması çabasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve 26 yıllık tarihinde Türkiye’nin ham demokrasiden tam demokrasiye geçmesi için gayret gösteren, utanç verici yasakların kaldırılmasında söylem ve eylemleriyle teri, yeri ve imzası bulunan, nitelikli bir eğitim için takdire şayan çalışmalar yapan, öneriler sunan, eğitim çalışanlarının onlarca sorununun çözümünü sağlayan, sosyal sendikacılığın, hizmet sendikacılığının ve akademik sendikacılığın öncüsü Eğitim-Bir-Sen’de demokrasi şöleni başladı” dedi.

Yüksel yaptığı açıklamada, “Genel Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda 3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında başlayan seçim süreci, 3-25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Şube olağan genel kurulları ve genel kurul delege seçimleriyle devam edecek, Şubat 2019’da yapılacak 6. Olağan Genel Kurul ile tamamlanacak. İnsan merkezli bir anlayışla yol alan ve 2018’de ulaştığı 426 bin 645 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunda Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu unvanına sahip olan Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye geneli seçim takvimi 3 Eylül itibariyle işlemeye başladı. Bu kapsamda öncelikle okul ve kurumlarda iş yeri temsilciliği yapıldı ve delege adaylığı başvuruları alındı. 6-14 Ekim tarihlerinde de şubelerce temsilcilik ve delege seçimleri, 3-25 Kasım tarihleri arasında da Şube genel kurulları ve sendika genel kurul delege seçimleri gerçekleştirilecek. 2019 yılı Şubat ayında da 6. Olağan Genel Kurulla seçim takvimi sona erecek. Bulancak Eğitim Bir Sen ilçe temsilciliğinde 6 Ekim Cumartesi günü saat 11.00-16.00 saatleri arasında İl Delege ve ilçe temsilciliği seçimi yapılacaktır.

Tüm üyelerimizi demokrasi şölenimize bekliyor şimdiden sendikamız, eğitim camiamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.