Bulancak Eğitim Sen kongresini gerçekleştirdi

GÜNDEM 10.02.2020 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3563+ kez okundu.
 

Bulancak Eğitim Sen kongresini gerçekleştirdi

Bulancak Eğitim Sen 11. Olağan kongresini üyelerinin katılımı ile 9 Şubat 2020 Pazar günü temsilcilik binasında gerçekleştirdi.
Genel kurulun açılış konuşmasında; Emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler saygı ve minnetle anılırken yine bu mücadelede baskı ve tutuklamalara maruz kalanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiği, günümüz ekonomik koşullarında emekçilerin enflasyon yükünün altında ezildiği, krizin yükünün krizi çıkaran sermaye gruplarına değil emekçilere yıkılmaya çalışıldığı dönemde, haklarımızı almak, daha da geliştirmek için Eğitim Sen de örgütlenmek gerektiği, Emeklilere 3600 ek gösterge, EYT’lilere emeklilik hakları ve atanamayan öğretmenlerin atanma sorunlarının  bir an önce çözülmesi gerektiği belirtildi. Eğitimin bilimsel, laik ve kamusal olması gerektiği belirtilen konuşmada, çevre sorunlarının çözümünden ekonomik sorunların çözümüne kadar bütün yolların örgütlenmekten, emekçiler gücünü krizi çıkaranlardan değil kendi örgütlülüğünden ve sınıfsal bilincinden alması gerektiği dile getirildi. Eğitim Sen in emekçilerin demokratik ve emek eksenli taleplerinin somut hale geldiği bir sendika olduğu ve bu anlayışını kuruluşunun 25. Yılında da sürdüreceği belirtilen konuşmalardan sonra seçim işlemine geçilmiş ve seçim sonuçlarına göre Bulancak Eğitim Sen yönetim kuruluna Eylem Bingöl, Hüseyin Yıldırım, Mustafa Saral, Tarkan Özoğlu ve Bülent Ecevit Zaim seçilmişlerdir.      
Bulancak Eğitim Sen 11. Olağan kongresini üyelerinin katılımı ile 9 Şubat 2020 Pazar günü temsilcilik binasında gerçekleştirdi.

Genel kurulun açılış konuşmasında; Emek ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler saygı ve minnetle anılırken yine bu mücadelede baskı ve tutuklamalara maruz kalanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiği, günümüz ekonomik koşullarında emekçilerin enflasyon yükünün altında ezildiği, krizin yükünün krizi çıkaran sermaye gruplarına değil emekçilere yıkılmaya çalışıldığı dönemde, haklarımızı almak, daha da geliştirmek için Eğitim Sen de örgütlenmek gerektiği,

Emeklilere 3600 ek gösterge, EYT’lilere emeklilik hakları ve atanamayan öğretmenlerin atanma sorunlarının  bir an önce çözülmesi gerektiği belirtildi.

Eğitimin bilimsel, laik ve kamusal olması gerektiği belirtilen konuşmada, çevre sorunlarının çözümünden ekonomik sorunların çözümüne kadar bütün yolların örgütlenmekten, emekçiler gücünü krizi çıkaranlardan değil kendi örgütlülüğünden ve sınıfsal bilincinden alması gerektiği dile getirildi.

Eğitim Sen in emekçilerin demokratik ve emek eksenli taleplerinin somut hale geldiği bir sendika olduğu ve bu anlayışını kuruluşunun 25. Yılında da sürdüreceği belirtilen konuşmalardan sonra seçim işlemine geçilmiş ve seçim sonuçlarına göre Bulancak Eğitim Sen yönetim kuruluna Eylem Bingöl, Hüseyin Yıldırım, Mustafa Saral, Tarkan Özoğlu ve Bülent Ecevit Zaim seçilmişlerdir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.