Bulancak Giresun’un ilçesi değil mi?

GÜNDEM 08.10.2018 - 17:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2224+ kez okundu.
 

Bulancak Giresun’un ilçesi değil mi?

Bulancak Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın toplantısına Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları adına Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, siyasiler, STK temsilcileri ve birçok isim katıldı.
Bulancak halkı adına bir araya gelen Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları, Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması düzenleyerek, Giresun Üniversitesi’ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi’nin, Giresun üniversitesi Senatosu’nun 20.09.2018 tarih ve 2018-150/7 sayılı kararıyla Bulancak’a verilmesi, Giresun’un en büyük ilçesi olmasına rağmen yıllardır üniversiteden en az payı alan ilçede bir nebze de olsa sevinç kaynağı olduğunu belirttiler. Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel tarafından okunulan basın açıklamasında bu kararın merkezdeki bazı kesimleri rahatsız ettiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi; “Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’a verilmemesi için talihsiz açıklamalar yapılmıştır. Daha önce Sarayburnu Camii’nin külliyesinde açılması düşünülen İslami İlimler Fakültesinin ilçemize verilmemesi için yapılan oyunların tekrar sergilendiğini görüyoruz! Son olarak Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta açılmasına karşı çıkanlara hatırlatmak isteriz ki; Eğitim Fakültesi, İktisadi ve idari bilimler fakültesi, Fen edebiyat fakültesi, İslami ilimler fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi de dahil olmak üzere merkezde 7 fakülte varken! Tüm sahil ilçelerine fakülte verilirken Bulancak mı gözünüze battı! 3 yıldır binasızlıktan Diş Hekimliği Fakültesi hayata geçirilemezken, Bulancak bina taahhüt edince ayağa kalkılıyor, rektör uyarılıyor, hatta tehdit ediliyor… Biz Bulancak olarak geçmişte Üniversite için iki binayı kısa sürede yaparak hayata geçirdik. Yine ayak oyunlarınız sebebi ile ilk binamızda Özel Harekat Tabur Komutanlığı hizmet veriyor. İkinci binamızda Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak hizmet veriyor. Diş Hekimliği Fakültemizi de en iyi ve Giresun’a yakışır bir şekilde hizmete açarız. Yeter ki gölge etmeyin!” denildi.
Bulancak Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın toplantısına Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları adına Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, CHP İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, MHP İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, siyasiler, STK temsilcileri ve birçok isim katıldı.

Bulancak halkı adına bir araya gelen Bulancak Sivil Toplum Kuruluşları, Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması düzenleyerek, Giresun Üniversitesi’ne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi’nin, Giresun üniversitesi Senatosu’nun 20.09.2018 tarih ve 2018-150/7 sayılı kararıyla Bulancak’a verilmesi, Giresun’un en büyük ilçesi olmasına rağmen yıllardır üniversiteden en az payı alan ilçede bir nebze de olsa sevinç kaynağı olduğunu belirttiler.

Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Ahmet Murat Yücel tarafından okunulan basın açıklamasında bu kararın merkezdeki bazı kesimleri rahatsız ettiği belirtilirken şu ifadelere yer verildi; “Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’a verilmemesi için talihsiz açıklamalar yapılmıştır. Daha önce Sarayburnu Camii’nin külliyesinde açılması düşünülen İslami İlimler Fakültesinin ilçemize verilmemesi için yapılan oyunların tekrar sergilendiğini görüyoruz! Son olarak Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta açılmasına karşı çıkanlara hatırlatmak isteriz ki; Eğitim Fakültesi, İktisadi ve idari bilimler fakültesi, Fen edebiyat fakültesi, İslami ilimler fakültesi, Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi de dahil olmak üzere merkezde 7 fakülte varken! Tüm sahil ilçelerine fakülte verilirken Bulancak mı gözünüze battı! 3 yıldır binasızlıktan Diş Hekimliği Fakültesi hayata geçirilemezken, Bulancak bina taahhüt edince ayağa kalkılıyor, rektör uyarılıyor, hatta tehdit ediliyor… Biz Bulancak olarak geçmişte Üniversite için iki binayı kısa sürede yaparak hayata geçirdik. Yine ayak oyunlarınız sebebi ile ilk binamızda Özel Harekat Tabur Komutanlığı hizmet veriyor. İkinci binamızda Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak hizmet veriyor. Diş Hekimliği Fakültemizi de en iyi ve Giresun’a yakışır bir şekilde hizmete açarız. Yeter ki gölge etmeyin!” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.