Bulancak Halk Eğitim çalışmaları ilgi gördü

GÜNDEM 19.11.2018 - 17:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2696+ kez okundu.
 

Bulancak Halk Eğitim çalışmaları ilgi gördü

Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü Giresun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Öğrenme Şenliği etkinliğine katıldı. Giresun Öğrenme Şenliği, Atatürk Meydanında düzenlenen açılış programı ile başladı.
Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın teşrifleriyle gerçekleştirilen şenlik açılışına; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Hasan Yılmaz ve Ahmet Vefa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il protokolü üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul ve kurumları yönetici, öğretmen ve öğrencilerle, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Debboy Mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü ardından Atatürk Meydanında gerçekleştirilen Öğrenme Şenliğinin açılış kurdelesi Vali Sarıfakıoğulları, Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü Daire Başkanları Hasan Yılmaz ve Ahmet Vefa Güler, Ertuğrul Tosunoğlu ve beraberindekiler tarafından kesildi. Hayatın her alanına ait yaşamı boyunca ihtiyaç duyulan bütün bilgileri, sadece okulda değil, yediden yetmişe her yaşta ve her yerde öğrenilmesi ve özümsenmesi gerektiğinden yola çıkarak ‘Öğrenen Şehir Giresun’ sloganı ile geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliğinde, Halk Eğitim Merkezleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Tansiyon ve Şeker ölçümü, Doğru İlaç Kullanımı, Afet Bilinci, Trafik Kuralları gibi günlük hayata dair öğrenme konularını içeren stantlar yer aldı. Bulancak Halk Eğitim Müdürü Efendi Altun, “Bulancak Halk Eğitimi Merkezi olarak Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı, File Balık Ağı Örme, Taş Bebek - Fadime Bebek Yapımı, Halat İpten   Aksesuar Örme, Kasnak Battaniye Dokuma, Tabure- Masa Örme, Jel Mum Yapımı, Kat’ı Sanatı  alanlarında yaptığımız çalışmalar ile katıldık. Öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizin bu çalışmaları vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü” dedi.
Bulancak Halk Eğitim Müdürlüğü Giresun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Öğrenme Şenliği etkinliğine katıldı. Giresun Öğrenme Şenliği, Atatürk Meydanında düzenlenen açılış programı ile başladı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın teşrifleriyle gerçekleştirilen şenlik açılışına; Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Hasan Yılmaz ve Ahmet Vefa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, il protokolü üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, okul ve kurumları yönetici, öğretmen ve öğrencilerle, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Debboy Mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü ardından Atatürk Meydanında gerçekleştirilen Öğrenme Şenliğinin açılış kurdelesi Vali Sarıfakıoğulları, Bakanlık Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü Daire Başkanları Hasan Yılmaz ve Ahmet Vefa Güler, Ertuğrul Tosunoğlu ve beraberindekiler tarafından kesildi. Hayatın her alanına ait yaşamı boyunca ihtiyaç duyulan bütün bilgileri, sadece okulda değil, yediden yetmişe her yaşta ve her yerde öğrenilmesi ve özümsenmesi gerektiğinden yola çıkarak ‘Öğrenen Şehir Giresun’ sloganı ile geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliğinde, Halk Eğitim Merkezleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Tansiyon ve Şeker ölçümü, Doğru İlaç Kullanımı, Afet Bilinci, Trafik Kuralları gibi günlük hayata dair öğrenme konularını içeren stantlar yer aldı. Bulancak Halk Eğitim Müdürü Efendi Altun, “Bulancak Halk Eğitimi Merkezi olarak Ahşap Hediyelik Eşya Yapımı, File Balık Ağı Örme, Taş Bebek - Fadime Bebek Yapımı, Halat İpten   Aksesuar Örme, Kasnak Battaniye Dokuma, Tabure- Masa Örme, Jel Mum Yapımı, Kat’ı Sanatı  alanlarında yaptığımız çalışmalar ile katıldık. Öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimizin bu çalışmaları vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.