BULANCAK HALKINI SÖMÜREMEZSİNİZ!

GÜNDEM 05.03.2018 - 17:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2654+ kez okundu.
 

BULANCAK HALKINI SÖMÜREMEZSİNİZ!

Bulancak'ta son zamanlarda gündemden düşmeyen TOKİ rantına CHP'li Necmi Sıbıç dur demek için kolları sıvadı.
CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, Bulancak'ta 2. etabı gerçekleştirilen TOKİ konutlarında ki yolsuzlukların gün yüzüne çıkması için gereken mücadeleyi vereceklerini söyledi. TOKİ arsasının kooperatif tarafından cüzi bir rakamla alındığını fakat kağıt üzerinde yüksek bir meblağ ile gösterildiğini kaydeden Sıbıç, "Arada ki trilyonluk fark 6 ayda bu işi organize edenlerin cebine girmiştir. Arsa payı adı altında toplanan bu rakam kişi başı takriben 30 ila 35 milyara tekabül ediyor. Arsa belediyeye devredildiğinde kooperatif aradan çıkıyor ve 6 ayda kazanılan trilyonluk kar ceplerine iniyor. Hiç bir ticaret kurumunda bu şekilde afaki bir kar söz konusu değildir. Buna öncülük eden, bu aymazlığa yol veren herkes bu işin içindedir" dedi. TOKİ'nin fakir fukaralar için başlattığı bu çalışmaların bazı kendini bilmezler tarafından su istimal edilerek vatandaşların büyük bir zarara uğratıldığının altını çizen Sıbıç, "Dilinden Kuran, cebinden yalan düşmeyen insanlar Bulancak halkını sömürmeye devam etmektedir. Bu kooperatifin üyelerine baktığımızda, yüzde 70'i yıllar önce memleketini terk edip gitmiş, gurbet ellerde geçim sıkıntısı ile uğraşan memleketimde de bir evim olsun düşüncesinde bulunan hemşerilerimizdir. Bu hemşerilerimiz devletin en itibarlı kurumu TOKİ ve Bulancak'ın en itibarlı kurumu Bulancak Belediyesi'nin ismi kullanılarak kandırılmıştır. Bulancak halkının gözlerini boyayıp el altından birilerini zengin edenler adalet karşısında hesap vereceklerdir. Bu insanların tek güvencesi devlet garantisinde uzun vadede ev sahibi olmak istemeleridir. Devlete güvenmeleri kadar doğal bir şey olamaz. Ama bu tapu bedelsiz devlete geçene kadar arada ki afaki kazanç ve afaki rakam birileri tarafından el koyulup pay ediliyorsa biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve normalleştirmeyeceğiz. Kişileri yolsuzluğa ve usulsüzlüğe sürükleyen ya makamın gücü ya da paranın gücüdür. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Güç Bulancak ve Bulancak halkının gücüdür. Mart ayı içerisinde Bulancak Belediyesi Meclis Toplantısında bahsi geçen arsa üzerinde yapılan imar tadilatı görüşmesinde yol ve yeşil alanlar daraltılmış, imar kanunu hiçe sayılmıştır. Meclis toplantısında bizim partilerimizin tüm üyeleri muhalefet şerhini koymasına karşı AK Partili üyelerin oyları ile geçmiştir. Bahsi geçen karar Bulancak Kaymakamlığınca onaylandıktan sonra yargıya taşınacaktır" diye konuştu. Belediye Meclis Üyesi Sıbıç, Bulancak'ta ki bu olayı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına ve TOKİ Genel Müdürlüğüne yazılı olarak sunduğunu ifade ederek, Bulancak Beldiyesine bu hafta içi gelecek olan Mülkiye Müfettişlerinin de Bulancak Belediyesinin bu işe garantör olması nedeniyle konu hakkında bilgi aktaracaklarını sözlerine ekledi.
Bulancak'ta son zamanlarda gündemden düşmeyen TOKİ rantına CHP'li Necmi Sıbıç dur demek için kolları sıvadı.

CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, Bulancak'ta 2. etabı gerçekleştirilen TOKİ konutlarında ki yolsuzlukların gün yüzüne çıkması için gereken mücadeleyi vereceklerini söyledi.

TOKİ arsasının kooperatif tarafından cüzi bir rakamla alındığını fakat kağıt üzerinde yüksek bir meblağ ile gösterildiğini kaydeden Sıbıç, "Arada ki trilyonluk fark 6 ayda bu işi organize edenlerin cebine girmiştir. Arsa payı adı altında toplanan bu rakam kişi başı takriben 30 ila 35 milyara tekabül ediyor. Arsa belediyeye devredildiğinde kooperatif aradan çıkıyor ve 6 ayda kazanılan trilyonluk kar ceplerine iniyor. Hiç bir ticaret kurumunda bu şekilde afaki bir kar söz konusu değildir. Buna öncülük eden, bu aymazlığa yol veren herkes bu işin içindedir" dedi.

TOKİ'nin fakir fukaralar için başlattığı bu çalışmaların bazı kendini bilmezler tarafından su istimal edilerek vatandaşların büyük bir zarara uğratıldığının altını çizen Sıbıç, "Dilinden Kuran, cebinden yalan düşmeyen insanlar Bulancak halkını sömürmeye devam etmektedir. Bu kooperatifin üyelerine baktığımızda, yüzde 70'i yıllar önce memleketini terk edip gitmiş, gurbet ellerde geçim sıkıntısı ile uğraşan memleketimde de bir evim olsun düşüncesinde bulunan hemşerilerimizdir. Bu hemşerilerimiz devletin en itibarlı kurumu TOKİ ve Bulancak'ın en itibarlı kurumu Bulancak Belediyesi'nin ismi kullanılarak kandırılmıştır. Bulancak halkının gözlerini boyayıp el altından birilerini zengin edenler adalet karşısında hesap vereceklerdir. Bu insanların tek güvencesi devlet garantisinde uzun vadede ev sahibi olmak istemeleridir. Devlete güvenmeleri kadar doğal bir şey olamaz. Ama bu tapu bedelsiz devlete geçene kadar arada ki afaki kazanç ve afaki rakam birileri tarafından el koyulup pay ediliyorsa biz bunun sonuna kadar takipçisi olacağız ve normalleştirmeyeceğiz. Kişileri yolsuzluğa ve usulsüzlüğe sürükleyen ya makamın gücü ya da paranın gücüdür. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Güç Bulancak ve Bulancak halkının gücüdür. Mart ayı içerisinde Bulancak Belediyesi Meclis Toplantısında bahsi geçen arsa üzerinde yapılan imar tadilatı görüşmesinde yol ve yeşil alanlar daraltılmış, imar kanunu hiçe sayılmıştır. Meclis toplantısında bizim partilerimizin tüm üyeleri muhalefet şerhini koymasına karşı AK Partili üyelerin oyları ile geçmiştir. Bahsi geçen karar Bulancak Kaymakamlığınca onaylandıktan sonra yargıya taşınacaktır" diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Sıbıç, Bulancak'ta ki bu olayı Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına ve TOKİ Genel Müdürlüğüne yazılı olarak sunduğunu ifade ederek, Bulancak Beldiyesine bu hafta içi gelecek olan Mülkiye Müfettişlerinin de Bulancak Belediyesinin bu işe garantör olması nedeniyle konu hakkında bilgi aktaracaklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.