‘BULANCAK HALKININ ZARARINA BİR HAMLEDİR’

GÜNDEM 02.05.2019 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3527+ kez okundu.
 

‘BULANCAK HALKININ ZARARINA BİR HAMLEDİR’

Bulancak Belediyesi CHP Grup Başkanı Mustafa Yaşar, AK Parti Grubunun Belediye Meclisinde 4 köyün mahalle olmasına karşı çıkmasının Bulancak’a maddi anlamda zarar vereceğini belirtti.
31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’den Bulancak Belediye Meclis Üyesi seçilen Hasan Turan, Mustafa Yaşar, Erol Taş, Sadettin Çamayaz, Ertan Zere ve Fatma Yeniay Taranoğlu gazetemizi ziyaret ederek, Belediye Meclisi Mayıs Ayı ilk toplantısı hakkında açıklamalarda bulundular. Mayıs ayı ilk toplantısında meclise sundukları Talipli, Küçüklü, Yalıköy ve Burunucu Köylerinin mahalle olması için verdikleri önergenin AK Parti oylarıyla ret edildiğini söyleyen Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Mustafa Yaşar, “Grubumuz tarafından Bulancak Belediyesinin gelirlerinin artırılması amacı ile Belediye Meclisine sunduğumuz Talipli, Küçüklü, Yalıköy ve Burunucu Köylerinin mahalle olması için verdiğimiz önerge AK Parti’nin oyları ile ret edilmiştir. Bu köylerin sahil bandı ve iç kesimlerine Bulancak Belediyesi tarafından hizmet verilmektedir. Bu verdiğimiz önergenin ret edilmesi ile birlikte Bulancak Belediyesinin İller Bankasından aylık kaybı yaklaşık 400 bin TL civarındadır. Bu önerimizin reddinin ardından AK Parti grubunun Belediyenin tüm mal varlıklarının temliki ile 2,5 milyon TL İller Bankasından kredi çekilmesi önerisi de AK Parti’nin oyları ile kabul edilmiştir. Aylık 400 Bin TL geliri kabul etmeyip, 2,5 milyon TL kredi çekmek Bulancak halkının zararına bir hamledir” dedi. Grup Başkanı Yaşar öte yandan belediye meclis üyelerinin huzur hakkı parasına zam yapılması talebini de ret edilmesi yönünde tercih kullandıklarını belirterek, “Yaptığımız bu iş amme hizmetidir. Belediye Meclis Üyelerinin taban fiyat üzerinden huzur hakkı almasını uygun görüyoruz. Ne zam yapılmasını ne de tavan fiyat üzerinden huzur hakkı verilmesini istemediğimizi belirterek, zam yapılmamasına oy birliği ile karar verilmiştir” diye konuştu.
Bulancak Belediyesi CHP Grup Başkanı Mustafa Yaşar, AK Parti Grubunun Belediye Meclisinde 4 köyün mahalle olmasına karşı çıkmasının Bulancak’a maddi anlamda zarar vereceğini belirtti.

31 Mart 2019 seçimlerinde CHP’den Bulancak Belediye Meclis Üyesi seçilen Hasan Turan, Mustafa Yaşar, Erol Taş, Sadettin Çamayaz, Ertan Zere ve Fatma Yeniay Taranoğlu gazetemizi ziyaret ederek, Belediye Meclisi Mayıs Ayı ilk toplantısı hakkında açıklamalarda bulundular.

Mayıs ayı ilk toplantısında meclise sundukları Talipli, Küçüklü, Yalıköy ve Burunucu Köylerinin mahalle olması için verdikleri önergenin AK Parti oylarıyla ret edildiğini söyleyen Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Mustafa Yaşar, “Grubumuz tarafından Bulancak Belediyesinin gelirlerinin artırılması amacı ile Belediye Meclisine sunduğumuz Talipli, Küçüklü, Yalıköy ve Burunucu Köylerinin mahalle olması için verdiğimiz önerge AK Parti’nin oyları ile ret edilmiştir. Bu köylerin sahil bandı ve iç kesimlerine Bulancak Belediyesi tarafından hizmet verilmektedir. Bu verdiğimiz önergenin ret edilmesi ile birlikte Bulancak Belediyesinin İller Bankasından aylık kaybı yaklaşık 400 bin TL civarındadır. Bu önerimizin reddinin ardından AK Parti grubunun Belediyenin tüm mal varlıklarının temliki ile 2,5 milyon TL İller Bankasından kredi çekilmesi önerisi de AK Parti’nin oyları ile kabul edilmiştir. Aylık 400 Bin TL geliri kabul etmeyip, 2,5 milyon TL kredi çekmek Bulancak halkının zararına bir hamledir” dedi.

Grup Başkanı Yaşar öte yandan belediye meclis üyelerinin huzur hakkı parasına zam yapılması talebini de ret edilmesi yönünde tercih kullandıklarını belirterek, “Yaptığımız bu iş amme hizmetidir. Belediye Meclis Üyelerinin taban fiyat üzerinden huzur hakkı almasını uygun görüyoruz. Ne zam yapılmasını ne de tavan fiyat üzerinden huzur hakkı verilmesini istemediğimizi belirterek, zam yapılmamasına oy birliği ile karar verilmiştir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.