Bulancak iskelesi yenileniyor!

GÜNDEM 11.02.2019 - 14:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3295+ kez okundu.
 

Bulancak iskelesi yenileniyor!

Bir zamanlar, 272 metrelik uzunluğuyla Doğu Karadeniz’in en uzun iskelesi ünvanına sahip olan tarihi Bulancak iskelesi, Bulancak Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle yeniden eski günlerine kavuşacak.
Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Bulancak Kültürünün sembol eserlerinden biri olan tarihi Bulancak iskelemizi yeniden eski günlerine kavuşturmak, Bulancaklıların güzel vakit geçirebileceği bir sosyal alan haline dönüştürmek  için başlattığımız çalışmalarımız nihayet hayata geçiyor. Bilindiği gibi, Karadeniz duble sahil yolunun geçmesiyle yarısından fazlası yıkılarak yol altında kalan iskelemiz, son derece bakımsız ve zor ulaşılan bir mekan haline gelmişti. Belediye Başkanlığımız döneminde 30 metre uzatılarak, yine her iki yandan genişlemesi yapılan ve geçici restorasyonu yapılan iskelemizi daha da güzel bir alan haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürdük. Yeniden projelendirerek ihaleye açtık. 30 Ocak’ta ihaleye çıktığımız İskele projemizin bugün itibarı ile de yer teslimini yaptık. Geçici olarak yaya trafiğine katılan iskelenin üst yapı sökümleri önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Yeni baskı beton taban kaplaması, yeni korkuluklar, ışık gösterilerinin de yer alacağı yeni ışıklandırma sistemi, oturma grupları, anıt bayrak gibi unsurlarla bölgede imrenilecek bir eser ortaya çıkacaktır. Bulancaklılar eskiden olduğu gibi gururla gezebilecekleri yeni bir sosyal alana ve iskeleye kavuşmuş olacaklardır. Bir iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını hedeflediğimiz iskele projemiz ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
Bir zamanlar, 272 metrelik uzunluğuyla Doğu Karadeniz’in en uzun iskelesi ünvanına sahip olan tarihi Bulancak iskelesi, Bulancak Belediyesi tarafından yapılan ihaleyle yeniden eski günlerine kavuşacak.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Bulancak Kültürünün sembol eserlerinden biri olan tarihi Bulancak iskelemizi yeniden eski günlerine kavuşturmak, Bulancaklıların güzel vakit geçirebileceği bir sosyal alan haline dönüştürmek  için başlattığımız çalışmalarımız nihayet hayata geçiyor.


Bilindiği gibi, Karadeniz duble sahil yolunun geçmesiyle yarısından fazlası yıkılarak yol altında kalan iskelemiz, son derece bakımsız ve zor ulaşılan bir mekan haline gelmişti. Belediye Başkanlığımız döneminde 30 metre uzatılarak, yine her iki yandan genişlemesi yapılan ve geçici restorasyonu yapılan iskelemizi daha da güzel bir alan haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürdük. Yeniden projelendirerek ihaleye açtık. 30 Ocak’ta ihaleye çıktığımız İskele projemizin bugün itibarı ile de yer teslimini yaptık. Geçici olarak yaya trafiğine katılan iskelenin üst yapı sökümleri önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Yeni baskı beton taban kaplaması, yeni korkuluklar, ışık gösterilerinin de yer alacağı yeni ışıklandırma sistemi, oturma grupları, anıt bayrak gibi unsurlarla bölgede imrenilecek bir eser ortaya çıkacaktır. Bulancaklılar eskiden olduğu gibi gururla gezebilecekleri yeni bir sosyal alana ve iskeleye kavuşmuş olacaklardır. Bir iki ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını hedeflediğimiz iskele projemiz ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.