BULANCAK MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

GÜNDEM 01.10.2018 - 18:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4452+ kez okundu.
 

BULANCAK MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

Gazetemiz tarafında hazırlanan ‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın merkez mahallesi olan Bulancak Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Murat Yirmibeş’ten dinliyoruz.
1 - Mahallemizin adı; İlçemizin adını taşıyan ve ilk mahallemiz olan Bulancak Mahallesidir. 2 - Mahallemizin Muhtarı 2014 seçimlerinden beri görevini başarıyla Yürüten Murat Yirmibeş’tir. 3 - Mahallemizin resmi nüfusu 5 bin 860 olarak görülse de tahmini 8-9 bin civarındadır. 4 - Mahallemizin kuruluşu gereği doğu komşusu İsmetpaşa Mahallesi, Güney komşusu Şemsettin Mahallesi, Batı komşusu İhsaniye Mahallesi ve Kuzeyi ise Ordu-Giresun Sahil yolu ve Karadeniz’dir. 5 - Mahallemizde bulunan başlıca okullar ise Barbaros İlköğretim ve Anaokulu, bitişinde Halk Eğitim Merkezi, Sabiha Özdemir Anaokulu, Özel Liman Lisesi ve inşaatı devam eden Otogar mevkiindeki Akademi binasıdır. 6 - Mahallemizin yetiştirdiği bürokratların başında Ömer L. Üstündağ, Mustafa Şardağ, Fikret Üstündağ, Hüseyin Çağlayan vb. gelir. Yine Mustafa Akoğlu, Mustafa ve Muzaffer Altındağ, isimleri saymakla bitmeyen ilim adamıdır. 7 - Mahallemizde bulunan camiler; yapımı 1847 yıllarına dayanan ve bakımı vakıflara ait olan Eski Cami ve 1985 yılında özel şahıs tarafından yaptırılan Beşikçioğlu Camisidir. 8  - Mahallemizde bulunan Resmi Kuruluşların başında Eski Hükümet Konağı ve Belediye Binası gelir. Şu anda Özel Kuruluşta kirada olan eski Müftülük binası, 75. Halk Kütüphanesi, İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü Mahallemiz sınırları içindedir. 9  - Mahallemiz yine Tarım Kredi Kooperatifi, Esnaf Sanatkârları Kooperatifi, Şoförler Odası, Ziraat Odası Başkanlığı, Fiskobirlik, Giresun-Bulancak Dolmuş Durağı, Engelliler Derneği, Deniz Kulübü, Avcı Otel, Sarıgöller, Yaşarlar Grup ve Rehber Grup, Tarihi Bulamak Hamamı gibi özel kuruluşları içinde barındırmaktadır. 10  - Mahallemizde Apaydın Market, Bim, Fiskomar, Bulduk ET-Tavuk Market, Şok, Toramanlar gibi birçok küçük ve büyük market faaliyet göstermektedir. 11 - Mahallemizde Akarsu olarak yalnızca İsmet Paşa ve Şemsettin Mahalleleriyle de ortak kullanımı olan Bulancak Deresi bulunur. 12  - Mahallemizin Turizm ile ilgili yerlerinin başında Çingen Tepesinden seyir terasındaymış gibi güzel Bulancak’ımızı seyretmek gelir. İskele de balık tutmak, güneşin batışını seyre dalmak insanı başka hayallere götürür. Yine sahil şehrindeki Çay Bahçelerinde Canlı Müzik eşliğinde keyif çayı içmek her şeye bedeldir. 13  - Mahallemizin geçim kaynaklarının başında fındık yatar. Zira Mahalle Nüfusunun çoğunu Kamu ve Özel Kuruluşlarda çalışanlar teşkil etse de, geri kalan nüfusun çoğunu Tarım, Fındık ve Hayvancılık olarak ikinci gelir kaynağı gözükmektedir. 14 - Mahallemizin tarihi eserleri başında Eski Cami gelir. Tarihi Bulancak Hamamı, Terzi Çeşmesi ve Hükümet Caddesi üzerinde bulunan eski binalar görülmeye değer tarihi eserlerdir.
Gazetemiz tarafında hazırlanan ‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın merkez mahallesi olan Bulancak Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Murat Yirmibeş’ten dinliyoruz.

1 - Mahallemizin adı; İlçemizin adını taşıyan ve ilk mahallemiz olan Bulancak Mahallesidir.

2 - Mahallemizin Muhtarı 2014 seçimlerinden beri görevini başarıyla Yürüten Murat Yirmibeş’tir.

3 - Mahallemizin resmi nüfusu 5 bin 860 olarak görülse de tahmini 8-9 bin civarındadır.

4 - Mahallemizin kuruluşu gereği doğu komşusu İsmetpaşa Mahallesi, Güney komşusu Şemsettin Mahallesi, Batı komşusu İhsaniye Mahallesi ve Kuzeyi ise Ordu-Giresun Sahil yolu ve Karadeniz’dir.

5 - Mahallemizde bulunan başlıca okullar ise Barbaros İlköğretim ve Anaokulu, bitişinde Halk Eğitim Merkezi, Sabiha Özdemir Anaokulu, Özel Liman Lisesi ve inşaatı devam eden Otogar mevkiindeki Akademi binasıdır.

6 - Mahallemizin yetiştirdiği bürokratların başında Ömer L. Üstündağ, Mustafa Şardağ, Fikret Üstündağ, Hüseyin Çağlayan vb. gelir. Yine Mustafa Akoğlu, Mustafa ve Muzaffer Altındağ, isimleri saymakla bitmeyen ilim adamıdır.

7 - Mahallemizde bulunan camiler; yapımı 1847 yıllarına dayanan ve bakımı vakıflara ait olan Eski Cami ve 1985 yılında özel şahıs tarafından yaptırılan Beşikçioğlu Camisidir.

8  - Mahallemizde bulunan Resmi Kuruluşların başında Eski Hükümet Konağı ve Belediye Binası gelir. Şu anda Özel Kuruluşta kirada olan eski Müftülük binası, 75. Halk Kütüphanesi, İtfaiye Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü Mahallemiz sınırları içindedir.

9  - Mahallemiz yine Tarım Kredi Kooperatifi, Esnaf Sanatkârları Kooperatifi, Şoförler Odası, Ziraat Odası Başkanlığı, Fiskobirlik, Giresun-Bulancak Dolmuş Durağı, Engelliler Derneği, Deniz Kulübü, Avcı Otel, Sarıgöller, Yaşarlar Grup ve Rehber Grup, Tarihi Bulamak Hamamı gibi özel kuruluşları içinde barındırmaktadır.

10  - Mahallemizde Apaydın Market, Bim, Fiskomar, Bulduk ET-Tavuk Market, Şok, Toramanlar gibi birçok küçük ve büyük market faaliyet göstermektedir.

11 - Mahallemizde Akarsu olarak yalnızca İsmet Paşa ve Şemsettin Mahalleleriyle de ortak kullanımı olan Bulancak Deresi bulunur.

12  - Mahallemizin Turizm ile ilgili yerlerinin başında Çingen Tepesinden seyir terasındaymış gibi güzel Bulancak’ımızı seyretmek gelir.

İskele de balık tutmak, güneşin batışını seyre dalmak insanı başka hayallere götürür. Yine sahil şehrindeki Çay Bahçelerinde Canlı Müzik eşliğinde keyif çayı içmek her şeye bedeldir.

13  - Mahallemizin geçim kaynaklarının başında fındık yatar. Zira Mahalle Nüfusunun çoğunu Kamu ve Özel Kuruluşlarda çalışanlar teşkil etse de, geri kalan nüfusun çoğunu Tarım, Fındık ve Hayvancılık olarak ikinci gelir kaynağı gözükmektedir.

14 - Mahallemizin tarihi eserleri başında Eski Cami gelir. Tarihi Bulancak Hamamı, Terzi Çeşmesi ve Hükümet Caddesi üzerinde bulunan eski binalar görülmeye değer tarihi eserlerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.