BULANCAK’TA HAYAL GÜCÜ MERKEZİ KURULUYOR

GÜNDEM 24.09.2020 - 15:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3267+ kez okundu.
 

BULANCAK’TA HAYAL GÜCÜ MERKEZİ KURULUYOR

Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna'nın destekleriyle Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci ve öğretmenlere yönelik yenilikçi eğitim etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.
Ülkemizde doğan ve dünyadan beslenen bir anlayışla; bilim, tasarım ve sosyalleşmeyi temel olarak çocuğun yaratıcılığını destekleyeceğini savunan bir eğitim modeli öneren ‘Hayal Gücü Merkezi’ ekibiyle işbirliği içinde çalışmalar gerçekleştirmek için hazırlıklar tamamlandı. Hayal Gücü Merkezi günümüz eğitim politikalarının değişimine katkı sağlamak, yeni nesil öğrenme ve sosyalleşme ortamları, yaklaşımları, içerikleri ve sistemlerini ortaya çıkarmak için ‘Merak ve Beceri’ odaklı çalışmalar yapan genç ve dinamik bir ekipten oluşuyor. Çocukların, gençlerin ve eğitimcilerin potansiyellerini özgürce ortaya koyabilecekleri öğrenme ortamları oluşturmak ve bu ortamların oluşması için her türlü kurum ve kuruluşla birlikte çalışmalar yürütmektedirler. Temel sloganı ‘Keşfet, Üret’ olan ekip; Soru Merak Kütüphanesi, Öykü Tabanlı Öğrenme, Yapabilirim Meclisi, Üreterek Öğrenme-Atölye Destekli Öğrenme çalışmaları gerçekleştirmektedir. İlçede de bu çalışmalar, 21 Ekim 25 Ekim tarihleri arasında, 4 eğitimci ile 4 gün boyunca sürecek. Bulancak’ta 3 okul pilot okul olarak uygulamaya başlayacak. MEB Bakan Danışmanı Turgay Öntaş'ın da destekleriyle gerçekleşecek pilot çalışmaları için okullar belirlendi. Öğretmen ve öğrencilerin yepyeni deneyimler yaşayacağı,  bundan sonraki eğitim hayatlarını zenginleştirecek bilgi ve uygulamaları edineceği bir süreç yaşanmış olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, “Hayal Gücü Merkezi ile birlikte çalışmalar yaparak soran, keşfeden, üreten çocuklarla beraber geleceği tasarlayacağız. Ayrıca yenilikçi yaklaşımlar ve eğitimde yeni yönelimler konularında çaba ve çalışmalara devam edeceğiz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Ali İkram Tuna ve MEB Danışmanı Turgay Öntaşa şükranlarını sunar, ilçemizde gerçekleştirdiğim projelerde emeği geçen Cem Mutlu Türkseven'e teşekkür ederim” dedi.   Haber; Erol Küçük
Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna'nın destekleriyle Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrenci ve öğretmenlere yönelik yenilikçi eğitim etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

Ülkemizde doğan ve dünyadan beslenen bir anlayışla; bilim, tasarım ve sosyalleşmeyi temel olarak çocuğun yaratıcılığını destekleyeceğini savunan bir eğitim modeli öneren ‘Hayal Gücü Merkezi’ ekibiyle işbirliği içinde çalışmalar gerçekleştirmek için hazırlıklar tamamlandı.

Hayal Gücü Merkezi günümüz eğitim politikalarının değişimine katkı sağlamak, yeni nesil öğrenme ve sosyalleşme ortamları, yaklaşımları, içerikleri ve sistemlerini ortaya çıkarmak için ‘Merak ve Beceri’ odaklı çalışmalar yapan genç ve dinamik bir ekipten oluşuyor. Çocukların, gençlerin ve eğitimcilerin potansiyellerini özgürce ortaya koyabilecekleri öğrenme ortamları oluşturmak ve bu ortamların oluşması için her türlü kurum ve kuruluşla birlikte çalışmalar yürütmektedirler. Temel sloganı ‘Keşfet, Üret’ olan ekip; Soru Merak Kütüphanesi, Öykü Tabanlı Öğrenme, Yapabilirim Meclisi, Üreterek Öğrenme-Atölye Destekli Öğrenme çalışmaları gerçekleştirmektedir. İlçede de bu çalışmalar, 21 Ekim 25 Ekim tarihleri arasında, 4 eğitimci ile 4 gün boyunca sürecek. Bulancak’ta 3 okul pilot okul olarak uygulamaya başlayacak.

MEB Bakan Danışmanı Turgay Öntaş'ın da destekleriyle gerçekleşecek pilot çalışmaları için okullar belirlendi.

Öğretmen ve öğrencilerin yepyeni deneyimler yaşayacağı,  bundan sonraki eğitim hayatlarını zenginleştirecek bilgi ve uygulamaları edineceği bir süreç yaşanmış olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, “Hayal Gücü Merkezi ile birlikte çalışmalar yaparak soran, keşfeden, üreten çocuklarla beraber geleceği tasarlayacağız. Ayrıca yenilikçi yaklaşımlar ve eğitimde yeni yönelimler konularında çaba ve çalışmalara devam edeceğiz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Ali İkram Tuna ve MEB Danışmanı Turgay Öntaşa şükranlarını sunar, ilçemizde gerçekleştirdiğim projelerde emeği geçen Cem Mutlu Türkseven'e teşekkür ederim” dedi.

 

Haber; Erol Küçük

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.