Bulancak'ta şiddetli fırtına yıktı geçti

GÜNDEM 16.01.2019 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2478+ kez okundu.
 

Bulancak'ta şiddetli fırtına yıktı geçti

Karadeniz bölgesinde 16 Ocak Çarşamba günü sabahı birkaç saat süren fırtına sonrası maddi hasarlı çok sayıda yıkım olduğu öğrenildi.
Gece yarı başlayan şiddetli fırtına ile birlikte özellikle Bulancak’ın köylerinde fındık bahçeleri, ağaçlar ve evlerde hasarla olduğu köy yollarının kapandığı ve derelerin taştığı bilgisi alındı. İlçeye bağlı çok sayıda köyde bazı evlerde çatılar uçtu, fındık ocakları yerinden söküldü, ağaçlar da yıkıldı. Sabah saatlerine doğru şiddeti azalan fırtına sonrası yapılan tespitlerde maddi hasarın olduğu, yaralı ve ölümlü herhangi bir durumunda olmadığı edinilen bilgiler arasında. Fırtınanın başlaması ile elektrik nakil hatlarındaki arızalarda ekipler tarafından sabaha kadar yapılan çalışmalar ile giderildi ve yüksek rakımlar hariç şehir içi ve yakın çevresine elektrik verilerek sıkıntıya yol açmasına izin verilmedi. Yetkililer şiddetli fırtınanın verdiği maddi hasarın tespitinin yapılan inceleme sonrası birkaç gün içinde belirleneceğini belirtiler.              
Karadeniz bölgesinde 16 Ocak Çarşamba günü sabahı birkaç saat süren fırtına sonrası maddi hasarlı çok sayıda yıkım olduğu öğrenildi.

Gece yarı başlayan şiddetli fırtına ile birlikte özellikle Bulancak’ın köylerinde fındık bahçeleri, ağaçlar ve evlerde hasarla olduğu köy yollarının kapandığı ve derelerin taştığı bilgisi alındı.

İlçeye bağlı çok sayıda köyde bazı evlerde çatılar uçtu, fındık ocakları yerinden söküldü, ağaçlar da yıkıldı. Sabah saatlerine doğru şiddeti azalan fırtına sonrası yapılan tespitlerde maddi hasarın olduğu, yaralı ve ölümlü herhangi bir durumunda olmadığı edinilen bilgiler arasında.

Fırtınanın başlaması ile elektrik nakil hatlarındaki arızalarda ekipler tarafından sabaha kadar yapılan çalışmalar ile giderildi ve yüksek rakımlar hariç şehir içi ve yakın çevresine elektrik verilerek sıkıntıya yol açmasına izin verilmedi. Yetkililer şiddetli fırtınanın verdiği maddi hasarın tespitinin yapılan inceleme sonrası birkaç gün içinde belirleneceğini belirtiler.              

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.