BULANCAK'TA YILLAR SONRA FENER ALAYI!

GÜNDEM 23.05.2019 - 18:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2810+ kez okundu.
 

BULANCAK'TA YILLAR SONRA FENER ALAYI!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışlarının ve Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. yılı dolayısıyla Bulancak'ta düzenlenen 100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşü, 22 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.
1990’lı yıllara kadar Bulancak’ta yıllarca yapılan Fener Alayları daha sonra yapılmamıştı. Yaklaşık 25 yıl sonra yeniden yapılması için başlatılan çalışmalar ile bu yıl ilk kez düzenlenen Fener Alayı büyük bir katılım ile gerçekleşti.  Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş, 19 Mayıs akşamı planlanırken hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti. Bulancak Cezaevi Mevkiinden başlayan yürüyüş, Bulancak Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşe sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yürüyüş boyunca Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı ve marşlar söylendi. 15 Temmuz Caddesi boyunca devam eden Fener Alayı, Bulancak Cumhuriyet meydanında sona erdi. Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara, “Uzun yıllardır ilçemizde yapılmayan bir etkinliğe öncülük yaptık ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Milli değerler ve hassasiyetlerin her zaman önemsenmesi ve tüm toplum olarak ayrışmadan birlikteliğimizin devam etmesi için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Katılan herkese teşekkür ediyor, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın bekası için şehit düşmüş ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.  
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışlarının ve Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. yılı dolayısıyla Bulancak'ta düzenlenen 100. Yıl Fener Alayı Yürüyüşü, 22 Mayıs Çarşamba akşamı gerçekleştirildi.

1990’lı yıllara kadar Bulancak’ta yıllarca yapılan Fener Alayları daha sonra yapılmamıştı. Yaklaşık 25 yıl sonra yeniden yapılması için başlatılan çalışmalar ile bu yıl ilk kez düzenlenen Fener Alayı büyük bir katılım ile gerçekleşti. 

Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş, 19 Mayıs akşamı planlanırken hava muhalefeti nedeniyle ertelenmişti.

Bulancak Cezaevi Mevkiinden başlayan yürüyüş, Bulancak Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşe sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, yürüyüş boyunca Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı ve marşlar söylendi.

15 Temmuz Caddesi boyunca devam eden Fener Alayı, Bulancak Cumhuriyet meydanında sona erdi. Cumhuriyet meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara, “Uzun yıllardır ilçemizde yapılmayan bir etkinliğe öncülük yaptık ve başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Milli değerler ve hassasiyetlerin her zaman önemsenmesi ve tüm toplum olarak ayrışmadan birlikteliğimizin devam etmesi için bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Katılan herkese teşekkür ediyor, bir kez daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın bekası için şehit düşmüş ve gazi olmuş tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.