BULANCAKSPOR NEREYE GİDECEK?

SPOR 10.09.2020 - 17:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3457+ kez okundu.
 

BULANCAKSPOR NEREYE GİDECEK?

Kendimi bildim bileli sporun içindeyim. Ta ilkokulda spor sevdası içime düşünce hayatımın nerede ise tamamı sporla geçti. Önce mahallede futbol sonra salon sporları ile uzun bir zamandır hemhalim.
Şimdi kendimden bahsetmek için bu satırları yazmadım. Senelerdir yerel basında da muhabirlik yapan biri olarak spor konusunda az buçuk söz söylememde bir sıkıntı yok. Hem spor içinde, hem de gazeteci olarak epeyce bir tecrübe kazandım. Doğduğumuz ve her daim hayatımı idame ettirdiğim ilçemizdeki spor faaliyetleri hakkında birkaç kelam etmek gerekir diyorum. Hepimizin bildiği gibi Bulancak spor(şimdiki hali ile 1926 Bulancak spor) uzun senelerdir sıkıntılı bir durum içinde ayakta kalmaya çalışıyor. Zor dönemeçlerden, virajlardan, uçurumlardan hep Bulancaklı birkaç Bulancak sever tarafından son anda ayakta tutuluyor. Bunu bilmeyen yok gibi. Her sıkıntıda önce belediye, sonra kaymakam ve en sonda elini taşın altına koyan Bulancaklılar ile yola devam edilmiştir. Gel zaman, git zaman işler bazen istenildiği gibi gitmediği de oldu. Spor tarihinde belki de en çok divana kalan kulüptür Bulancak spor. Son senelerde ligin sonu geldiğinde bir telaş, bir sıkıntı, yönetim bırakıp gider. Sen alacaksın, ben alacağım, diye diye yönetin bir türlü kurulamaz ve divan heyetine kalan kulüp bir sürede böyle idare edilir. Sonra zar zor birisi bulunur ve rica minnet başkandı, kaymakamdı, hatırı sayılır kişilerin desteği ile yönetimi kurarlar. Bu da çok gitmez ve her zaman para sıkıntısı çeken kulüp yönetimi 3-4 ay sonra büyük bir kaos ile karşı karşıya kalır. Fakat, bu bilinmesine rağmen uzun soluklu bir yönetim Bulancak sporda dikiş tutturamaz. Kulüp yönetimi, sen ben kavgası sebebiyle bir türlü verimli olmaz ve sezon sonunu göremeyen yönetimler çekip gider. Yine baştan, yine divan derken lig başlar ve dikiş tutmayan yerden devam etmeye çalışılır. Sadece Bulancak spor mu bu kısır döngünün içinde debelenip durur, bütün amatör spor kulüpleri, 3. 2. Lig hatta 1. Lig de aynı döngünün içinde var olup gitmeye çalışır. Bunu bir kez olsun dert edipte, “biz nerede hata yapıyoruz” diye sormayan, çözüm yolu bulmak istemeyen, nasıl bu işleri planlı programlı, akıllı, altyapının önemine inanan,(bu biraz bizim kulüpler için hayal olabilir) 5 senelik yönetimler, kısa, orta ve uzun vadeli planlarla ve sabırlı olarak ortaya bir proje getirip devam etmezler. Çünkü çok zordur bunu yapmak. Zaman kaybı, para kaybı, puan kaybını göze almak herkesin harcı değildir. Bunu yapmak isteyenleri de zaten bazı mahfiller engeller ve projesi olanlar kulüp kapısından içeri buyur edilmez. Var mı bunu örneği derseniz; buraya yazmakla bitmez derim. Kimse üstüne alınmasın, her an karşılaştığımız bu durum ile Bulancak spor başta olmak üzere Bulancak’ta sporun varacağı yer işte burasıdır. Konuya hayırlı ise devam edeceğiz.  ÖZEL YORUM HABER Erhan GÜNDOĞAR               
Kendimi bildim bileli sporun içindeyim. Ta ilkokulda spor sevdası içime düşünce hayatımın nerede ise tamamı sporla geçti. Önce mahallede futbol sonra salon sporları ile uzun bir zamandır hemhalim.

Şimdi kendimden bahsetmek için bu satırları yazmadım. Senelerdir yerel basında da muhabirlik yapan biri olarak spor konusunda az buçuk söz söylememde bir sıkıntı yok. Hem spor içinde, hem de gazeteci olarak epeyce bir tecrübe kazandım. Doğduğumuz ve her daim hayatımı idame ettirdiğim ilçemizdeki spor faaliyetleri hakkında birkaç kelam etmek gerekir diyorum.

Hepimizin bildiği gibi Bulancak spor(şimdiki hali ile 1926 Bulancak spor) uzun senelerdir sıkıntılı bir durum içinde ayakta kalmaya çalışıyor. Zor dönemeçlerden, virajlardan, uçurumlardan hep Bulancaklı birkaç Bulancak sever tarafından son anda ayakta tutuluyor. Bunu bilmeyen yok gibi.

Her sıkıntıda önce belediye, sonra kaymakam ve en sonda elini taşın altına koyan Bulancaklılar ile yola devam edilmiştir. Gel zaman, git zaman işler bazen istenildiği gibi gitmediği de oldu.

Spor tarihinde belki de en çok divana kalan kulüptür Bulancak spor. Son senelerde ligin sonu geldiğinde bir telaş, bir sıkıntı, yönetim bırakıp gider. Sen alacaksın, ben alacağım, diye diye yönetin bir türlü kurulamaz ve divan heyetine kalan kulüp bir sürede böyle idare edilir.

Sonra zar zor birisi bulunur ve rica minnet başkandı, kaymakamdı, hatırı sayılır kişilerin desteği ile yönetimi kurarlar. Bu da çok gitmez ve her zaman para sıkıntısı çeken kulüp yönetimi 3-4 ay sonra büyük bir kaos ile karşı karşıya kalır.

Fakat, bu bilinmesine rağmen uzun soluklu bir yönetim Bulancak sporda dikiş tutturamaz. Kulüp yönetimi, sen ben kavgası sebebiyle bir türlü verimli olmaz ve sezon sonunu göremeyen yönetimler çekip gider. Yine baştan, yine divan derken lig başlar ve dikiş tutmayan yerden devam etmeye çalışılır.

Sadece Bulancak spor mu bu kısır döngünün içinde debelenip durur, bütün amatör spor kulüpleri, 3. 2. Lig hatta 1. Lig de aynı döngünün içinde var olup gitmeye çalışır.

Bunu bir kez olsun dert edipte, “biz nerede hata yapıyoruz” diye sormayan, çözüm yolu bulmak istemeyen, nasıl bu işleri planlı programlı, akıllı, altyapının önemine inanan,(bu biraz bizim kulüpler için hayal olabilir) 5 senelik yönetimler, kısa, orta ve uzun vadeli planlarla ve sabırlı olarak ortaya bir proje getirip devam etmezler.

Çünkü çok zordur bunu yapmak. Zaman kaybı, para kaybı, puan kaybını göze almak herkesin harcı değildir. Bunu yapmak isteyenleri de zaten bazı mahfiller engeller ve projesi olanlar kulüp kapısından içeri buyur edilmez.

Var mı bunu örneği derseniz; buraya yazmakla bitmez derim. Kimse üstüne alınmasın, her an karşılaştığımız bu durum ile Bulancak spor başta olmak üzere Bulancak’ta sporun varacağı yer işte burasıdır. Konuya hayırlı ise devam edeceğiz. 

ÖZEL YORUM HABER
Erhan GÜNDOĞAR

 

            

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.