Burası otopark, burası da karşısındaki park

GÜNDEM 09.07.2018 - 09:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3276+ kez okundu.
 

Burası otopark, burası da karşısındaki park

Gazetemizin son sayısında Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın Bulancak’taki araç parkları konusundaki yaptığı açıklama yer alıyordu.
Bu açıklama da Bulancak’taki otopark sorununun tarih olacağı ifade edilerek yapılan otoparkların sorunu çözeceği belirtiliyordu. ‘Belediye başkanlığından bakınca’ belki sorun denildiği gibi çözülüyordur; ancak bu sorun o kadar da kolay çözülecek durumda değildir.  Haberin yayınlandığı günden bir gün sonra, ‘şöyle bu otoparkların olduğu yerleri bir gezelim bakalım’ diyerek tur attık. Araç sahiplerinin nerelere park ettiğini gördük. Daha önce gazete olarak en çok dikkat çektiğimiz mevzulardan olan bu mevzu hakkında haberler yapmış ve köşelerinde yazarlarımız eleştiri olarak ele almışlardı. Dün birkaç yerde kare kare fotoğrafladığımız bu görüntülerde park sorunu öyle bitecek gibi olmadığını bize bir kez daha gösterdi.  Belediye tarafından yapılan ve hizmete açılan(ikisi de güzel hizmet lafımız yok) pazar yerinin olduğu yerdeki kapalı otopark ve emniyet müdürlüğünün karşısındaki otoparklar hala büyük bir oranda boş olmasına rağmen, otoparkların çevresindeki yerlerde araç parklarını görmek mümkündür. Bir görüntümüzde pazar yerindeki kapalı otoparkın girişini görüyoruz, diğer görüntü de bu otoparkın hemen karşısındaki sokaktan alınma. Yaklaşık 15-20 metre ötesindeki sokakta araç sahipleri 5-10lira ücret ödememek için buraları uygun bulmuşlar. “Zorla değil ya vatandaş buralara aracını park eder nasıl olsa” bir ceza da olmayınca niçin gitsin otoparka! Diğer bir görüntü de öğretmenevinin karşısındaki otoparktan. Burası bitmediği içinde yolun her iki yanına araç sahipleri rahatça park ediyor ve kimseyi de takmıyorlar. Bulancak’taki bütün cadde ve sokaklar ile ara yerlerdeki park eden araçların sayısını kimse de bilmiyor. Her gün artan araç sayısını da hesaba katarsak Bulancak’ın park sorunu asla çözülemez gibi görünüyor. 1000 araçlık olacağı ifade edilen bu otoparklar nerede, 35bin araç olduğu söylenen Bulancak’ta ‘otopark sorunu çözülecek demek nerede.’              
Gazetemizin son sayısında Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın Bulancak’taki araç parkları konusundaki yaptığı açıklama yer alıyordu.

Bu açıklama da Bulancak’taki otopark sorununun tarih olacağı ifade edilerek yapılan otoparkların sorunu çözeceği belirtiliyordu. ‘Belediye başkanlığından bakınca’ belki sorun denildiği gibi çözülüyordur; ancak bu sorun o kadar da kolay çözülecek durumda değildir. 

Haberin yayınlandığı günden bir gün sonra, ‘şöyle bu otoparkların olduğu yerleri bir gezelim bakalım’ diyerek tur attık. Araç sahiplerinin nerelere park ettiğini gördük. Daha önce gazete olarak en çok dikkat çektiğimiz mevzulardan olan bu mevzu hakkında haberler yapmış ve köşelerinde yazarlarımız eleştiri olarak ele almışlardı.

Dün birkaç yerde kare kare fotoğrafladığımız bu görüntülerde park sorunu öyle bitecek gibi olmadığını bize bir kez daha gösterdi.  Belediye tarafından yapılan ve hizmete açılan(ikisi de güzel hizmet lafımız yok) pazar yerinin olduğu yerdeki kapalı otopark ve emniyet müdürlüğünün karşısındaki otoparklar hala büyük bir oranda boş olmasına rağmen, otoparkların çevresindeki yerlerde araç parklarını görmek mümkündür.

Bir görüntümüzde pazar yerindeki kapalı otoparkın girişini görüyoruz, diğer görüntü de bu otoparkın hemen karşısındaki sokaktan alınma. Yaklaşık 15-20 metre ötesindeki sokakta araç sahipleri 5-10lira ücret ödememek için buraları uygun bulmuşlar. “Zorla değil ya vatandaş buralara aracını park eder nasıl olsa” bir ceza da olmayınca niçin gitsin otoparka!

Diğer bir görüntü de öğretmenevinin karşısındaki otoparktan. Burası bitmediği içinde yolun her iki yanına araç sahipleri rahatça park ediyor ve kimseyi de takmıyorlar.

Bulancak’taki bütün cadde ve sokaklar ile ara yerlerdeki park eden araçların sayısını kimse de bilmiyor.

Her gün artan araç sayısını da hesaba katarsak Bulancak’ın park sorunu asla çözülemez gibi görünüyor. 1000 araçlık olacağı ifade edilen bu otoparklar nerede, 35bin araç olduğu söylenen Bulancak’ta ‘otopark sorunu çözülecek demek nerede.’              

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.