Can dostlarımızı unutmayalım

GÜNDEM 16.05.2018 - 17:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3499+ kez okundu.
 

Can dostlarımızı unutmayalım

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,
Anadolu Ural Altay Topluluğu ve Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından ‘Minikler mal değil candır, her can bize emanettir’  konulu toplantı ve slayt gösterisi düzenlendi. Giresun Üniversitesi tarihi binasında düzenlenen etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, Giresun Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, KARASAM Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gürcan Oksal, öğrenciler ve hayvan sever vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Abbas Karaağaçlı, birlikte yaşadığımız hayvanların yaşam haklarına saygılı olmanın önemine vurgu yaparak, ‘Minikler mal değil, birer candır. Her canlının korunması ve yaşam hakları bizlere emanettir’ dedi. Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, hayvanların yaşam haklarına karşı duyarsızlığın kabul edilemez olduğunu, hayvanlara karşı bir sevgi bağı oluşturmamız gerektiğini ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, hayvanların yaşam hakları ile ilgili güzel konuşmalar yapıldığını belirterek, şu düşüncelerini paylaştı; “Dünya da milyarlarca canlı var, sadece insanlar değil. Tüm canlıların hepsi hizmet için yaratılmış, bunlar olmasa insan nesli de olmaz.  Bu gün insanlar yaşamını sürdürüyorsa, bu canlıların sayesindedir.  Belediyelerin görevi insanların yanında, hayvanları da koruyup kollama yükümlülüğü vardır. Giresun Belediyesi olarak bu sorumluluğu üstlenerek, can dostlarımıza 24 saat hizmet ediyoruz” Toplantı sonrası hayvanların yaşam hakkına yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Kerim Aksu adına düzenlenen plaketi Başkan Yardımcısı Orhan Kurt aldı.
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,

Anadolu Ural Altay Topluluğu ve Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından ‘Minikler mal değil candır, her can bize emanettir’  konulu toplantı ve slayt gösterisi düzenlendi.

Giresun Üniversitesi tarihi binasında düzenlenen etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, Giresun Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, KARASAM Müdürü ve Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Abbas Karaağaçlı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gürcan Oksal, öğrenciler ve hayvan sever vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Abbas Karaağaçlı, birlikte yaşadığımız hayvanların yaşam haklarına saygılı olmanın önemine vurgu yaparak, ‘Minikler mal değil, birer candır. Her canlının korunması ve yaşam hakları bizlere emanettir’ dedi.

Prof. Dr. Betül Karagöz Yerdelen, hayvanların yaşam haklarına karşı duyarsızlığın kabul edilemez olduğunu, hayvanlara karşı bir sevgi bağı oluşturmamız gerektiğini ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, hayvanların yaşam hakları ile ilgili güzel konuşmalar yapıldığını belirterek, şu düşüncelerini paylaştı; “Dünya da milyarlarca canlı var, sadece insanlar değil. Tüm canlıların hepsi hizmet için yaratılmış, bunlar olmasa insan nesli de olmaz.  Bu gün insanlar yaşamını sürdürüyorsa, bu canlıların sayesindedir.  Belediyelerin görevi insanların yanında, hayvanları da koruyup kollama yükümlülüğü vardır. Giresun Belediyesi olarak bu sorumluluğu üstlenerek, can dostlarımıza 24 saat hizmet ediyoruz”

Toplantı sonrası hayvanların yaşam hakkına yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Kerim Aksu adına düzenlenen plaketi Başkan Yardımcısı Orhan Kurt aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.