ÇARŞAMBA GÜNLERİ EĞİTİME ARA VERİLECEK

GÜNDEM 21.09.2020 - 15:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2718+ kez okundu.
 

ÇARŞAMBA GÜNLERİ EĞİTİME ARA VERİLECEK

Giresun Valisi Enver Ünlü, 2020–2021 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Giresun Merkez Yeşilgiresun İlkokulu ve Fındıkyurdu Anaokulunu ziyaret etti.
Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID–19) nedeniyle bu yıl yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanacak olan yeni eğitim-öğretim yılının açılışını 21 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Birinci Sınıf öğrencilerinin katılımıyla; temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Yeşilgiresun İlkokulu’nda gerçekleştiren Vali Ünlü, çocuklara çikolata ikram ettikten sonra Fındıkyurdu Anaokulu’na geçerek buradaki miniklere oyuncak hediye etti.   Tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayan 2020–2021 eğitim-öğretim yılı ile 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayan uzaktan eğitim; toplam 71 Bin 912 öğrenci ve 5 Bin 868 öğretmenle, yüz yüze ve uzaktan eğitim imkânlarının birlikte kullanılması ile sürdürülecek. 21–25 Eylül tarihleri arasında 5 Bin 738 okul öncesi ve 4 Bin 492 ilkokul birinci sınıf olmak üzere toplam 10 Bin 230 öğrencimiz ile haftada 1 (bir) gün otuzar dakikalık etkinlik saati şeklinde yüz yüze uyum eğitim yapılacak. Bu eğitimler zorunlu olmayıp velinin isteğine bağlı olarak gerçekleştirilecek. Uyum haftasından sonra 28 Eylül–2 Ekim 2020 tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında 2 (iki) gün, otuzar dakikalık 5 etkinlik saati şeklinde yüz yüze eğitim yapılacak. Aynı şekilde ilkokul birinci sınıfta uyum eğitimi haftasından sonra yüz yüze eğitim 2 (iki) gün otuzar dakikalık 5 saat üzerinden devam edecek. İlkokul birinci sınıf öğrencileri için müfredatta bulunan diğer derslere ait konular uzaktan eğitim yoluyla canlı ders, EBA TV ve EBA üzerinden işlenecektir.  Haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacak olan özel eğitim kurumlarında ise öğrencilerin 12.30’da okuldan ayrılmalarını sağlayacak şekilde planlama yapılacak olup her Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verilerek dezenfekte çalışmaları yapılacak. Taşıma hizmeti Covid–19 salgınına karşı mücadeleyi kapsayan tüm tedbirler uygulanarak ilkokul birinci sınıflar için gerçekleştirilecek. Okullarımızın tamamında gerekli tüm hijyen kuralları dikkate alınarak düzenlemeler yapılmış ve 72 okulumuza ‘Okulum Temiz’ belgesi verilmiş olup diğer okullarımızın da bu seviyeye getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca salgınla mücadele kuralları kapsamında okullarda öğle yemeği verilmesine ara verilecek. 28 Eylül 2020 tarihinden sonra diğer sınıf seviyelerindeki tüm öğrencilere uzaktan/canlı ders uygulaması haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda öğretmenleri tarafından yapılacak.  
Giresun Valisi Enver Ünlü, 2020–2021 eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Giresun Merkez Yeşilgiresun İlkokulu ve Fındıkyurdu Anaokulunu ziyaret etti.

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID–19) nedeniyle bu yıl yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanacak olan yeni eğitim-öğretim yılının açılışını 21 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da Birinci Sınıf öğrencilerinin katılımıyla; temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Yeşilgiresun İlkokulu’nda gerçekleştiren Vali Ünlü, çocuklara çikolata ikram ettikten sonra Fındıkyurdu Anaokulu’na geçerek buradaki miniklere oyuncak hediye etti.  

Tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da 21 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayan 2020–2021 eğitim-öğretim yılı ile 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayan uzaktan eğitim; toplam 71 Bin 912 öğrenci ve 5 Bin 868 öğretmenle, yüz yüze ve uzaktan eğitim imkânlarının birlikte kullanılması ile sürdürülecek.

21–25 Eylül tarihleri arasında 5 Bin 738 okul öncesi ve 4 Bin 492 ilkokul birinci sınıf olmak üzere toplam 10 Bin 230 öğrencimiz ile haftada 1 (bir) gün otuzar dakikalık etkinlik saati şeklinde yüz yüze uyum eğitim yapılacak. Bu eğitimler zorunlu olmayıp velinin isteğine bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Uyum haftasından sonra 28 Eylül–2 Ekim 2020 tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında 2 (iki) gün, otuzar dakikalık 5 etkinlik saati şeklinde yüz yüze eğitim yapılacak. Aynı şekilde ilkokul birinci sınıfta uyum eğitimi haftasından sonra yüz yüze eğitim 2 (iki) gün otuzar dakikalık 5 saat üzerinden devam edecek.

İlkokul birinci sınıf öğrencileri için müfredatta bulunan diğer derslere ait konular uzaktan eğitim yoluyla canlı ders, EBA TV ve EBA üzerinden işlenecektir.  Haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacak olan özel eğitim kurumlarında ise öğrencilerin 12.30’da okuldan ayrılmalarını sağlayacak şekilde planlama yapılacak olup her Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verilerek dezenfekte çalışmaları yapılacak.

Taşıma hizmeti Covid–19 salgınına karşı mücadeleyi kapsayan tüm tedbirler uygulanarak ilkokul birinci sınıflar için gerçekleştirilecek.

Okullarımızın tamamında gerekli tüm hijyen kuralları dikkate alınarak düzenlemeler yapılmış ve 72 okulumuza ‘Okulum Temiz’ belgesi verilmiş olup diğer okullarımızın da bu seviyeye getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca salgınla mücadele kuralları kapsamında okullarda öğle yemeği verilmesine ara verilecek.

28 Eylül 2020 tarihinden sonra diğer sınıf seviyelerindeki tüm öğrencilere uzaktan/canlı ders uygulaması haftalık ders çizelgeleri doğrultusunda öğretmenleri tarafından yapılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.