Çarşı pazarda yaprak kımıldamıyor!

GÜNDEM 14.01.2019 - 10:04, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4031+ kez okundu.
 

Çarşı pazarda yaprak kımıldamıyor!

Temmuz 2018 de dolardaki hızlı yükseliş sonrası ülke ekonomisini felç eden durgunluktan sonra ortaya çıkan kriz bir türlü aşılamıyor.
Hükümetin üst üste yaptığı bütün açıklamalara rağmen Anadolu’daki çok sayıda il ve ilçede ekonomik ve ticari hayat nerde ise durma noktasına geldi. Fındık dışında gelir getirici bir ürünü olmayan Giresun ve ilçelerindeki sıkıntılar sonucu işler hiçte iyi gitmiyor. Bulancak’ta son birkaç aydır devam eden bu sıkıntıları daha önceki haftalarda sayfalarımıza esnafımızın ifade ettikleri ile taşımıştık. Bulancak, Karadeniz bölgesindeki en büyük nüfusa sahip birkaç ilçeden biri olmasına rağmen ilçenin ekonomik omurgasını oluşturan sanayi sitesi başta olmak üzere işler iyice yavaşlamış durumda.  Geçen hafta içinde gazetemiz muhabirlerinin farklı günlerde Bulancak’ta en işlek caddeler dediğimiz yerlerde çektiği çok sayıda fotoğraftan bir kaçını yayınlayarak herkesin görmesinin daha uygun olacağını söyleyebiliriz. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi bu caddeler nerde ise bomboş halde. Fotoların çekildiği saatlerde öyle sabahın erken saatleri değil. Saat 11.30 ve daha sonrası çekilen fotolar.(Temmuz öncesi yine aynı saatlerde bu caddelerde alışveriş için insanlar oluyordu.) Yaklaşık 6-7 ay süren bu durgunluk sonrası esnaf artık iş yerinde oturuyor ve akşam olsa da evime gitsem havasında. Esnafımız bu gidişat ile ilgili olarak ta gazetemize derdini anlatırken, “Aslında Temmuz ayında dolar ile her şeye zam yapılsa da, dolar aşağı düşünce indirime gitmesi gereken tedarikçi firmalar kuruş indirim yapmadı. Bu sorun çözülmeden hükümetin yaptığı bütün geçici tedbirler biz esnafa fayda sağlamayacaktır. Sorun kredilerin bankalar ile sıfırlanması değil, milyonlarca küçük esnaf ve dar gelirlinin alım gücünün korunmasıdır. Bunu yapmadığınız sürece işler düzelecek gibi değildir. Yanisi; hükümet büyük işletmeleri pış pışlarken, bizi ne yazık ki görmezden geliyor” diyerek sıkıntının devam ettiğini ifade ediyor.             
Temmuz 2018 de dolardaki hızlı yükseliş sonrası ülke ekonomisini felç eden durgunluktan sonra ortaya çıkan kriz bir türlü aşılamıyor.

Hükümetin üst üste yaptığı bütün açıklamalara rağmen Anadolu’daki çok sayıda il ve ilçede ekonomik ve ticari hayat nerde ise durma noktasına geldi. Fındık dışında gelir getirici bir ürünü olmayan Giresun ve ilçelerindeki sıkıntılar sonucu işler hiçte iyi gitmiyor.

Bulancak’ta son birkaç aydır devam eden bu sıkıntıları daha önceki haftalarda sayfalarımıza esnafımızın ifade ettikleri ile taşımıştık. Bulancak, Karadeniz bölgesindeki en büyük nüfusa sahip birkaç ilçeden biri olmasına rağmen ilçenin ekonomik omurgasını oluşturan sanayi sitesi başta olmak üzere işler iyice yavaşlamış durumda.  Geçen hafta içinde gazetemiz muhabirlerinin farklı günlerde Bulancak’ta en işlek caddeler dediğimiz yerlerde çektiği çok sayıda fotoğraftan bir kaçını yayınlayarak herkesin görmesinin daha uygun olacağını söyleyebiliriz.

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi bu caddeler nerde ise bomboş halde. Fotoların çekildiği saatlerde öyle sabahın erken saatleri değil. Saat 11.30 ve daha sonrası çekilen fotolar.(Temmuz öncesi yine aynı saatlerde bu caddelerde alışveriş için insanlar oluyordu.) Yaklaşık 6-7 ay süren bu durgunluk sonrası esnaf artık iş yerinde oturuyor ve akşam olsa da evime gitsem havasında.

Esnafımız bu gidişat ile ilgili olarak ta gazetemize derdini anlatırken, “Aslında Temmuz ayında dolar ile her şeye zam yapılsa da, dolar aşağı düşünce indirime gitmesi gereken tedarikçi firmalar kuruş indirim yapmadı. Bu sorun çözülmeden hükümetin yaptığı bütün geçici tedbirler biz esnafa fayda sağlamayacaktır. Sorun kredilerin bankalar ile sıfırlanması değil, milyonlarca küçük esnaf ve dar gelirlinin alım gücünün korunmasıdır. Bunu yapmadığınız sürece işler düzelecek gibi değildir. Yanisi; hükümet büyük işletmeleri pış pışlarken, bizi ne yazık ki görmezden geliyor” diyerek sıkıntının devam ettiğini ifade ediyor.             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.