CHP 96. yaşında!

GÜNDEM 09.09.2019 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2723+ kez okundu.
 

CHP 96. yaşında!

CHP'nin 96. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Bulancak İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Büstüne çelenk bırakıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Akgün ve partililer tarafından çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Başkan Akgün, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. CHP'nin 96 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu ve kurtuluşun ve kuruluşun partisi olduğunu dile getiren Başkan Akgün, “Cumhuriyetten 50 gün önce kurulan Halk Fıkrası daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Partimiz, ülkemizin ilk siyasi partisi olarak Atatürk tarafından kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var’ diyerek, birinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi olduğu belirtmiştir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve hayatını kaybeden partimizin kuruluşunda görev alan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.    
CHP'nin 96. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Bulancak İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında ki Atatürk Büstüne çelenk bırakıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Akgün ve partililer tarafından çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Başkan Akgün, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

CHP'nin 96 yıldır cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlık bir Türkiye'nin savunucusu ve kurtuluşun ve kuruluşun partisi olduğunu dile getiren Başkan Akgün, “Cumhuriyetten 50 gün önce kurulan Halk Fıkrası daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Partimiz, ülkemizin ilk siyasi partisi olarak Atatürk tarafından kurulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim var’ diyerek, birinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi olduğu belirtmiştir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve hayatını kaybeden partimizin kuruluşunda görev alan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.