ÇİFTÇİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

GÜNDEM 11.11.2019 - 09:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2819+ kez okundu.
 

ÇİFTÇİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Pazarsuyu Deresi kenarına ya­pı­lan depo in­şa­atı su­suz­luk­la karşı kar­şı­ya kaldıklarını ifade eden çift­çi­le­r yet­ki­li­le­ri gö­re­ve davet etti
Bulancak’ta yaklaşık 200 hanenin su ihtiyacını sağlayan su kuyusu, Pazarsuyu Deresi yanında oluşan alana yapılan depo nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Pazarsuyu köyü Şardağ Mevki Düz Mahallenin su ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayan su kaynağı bölgeye yapılan depo inşaatından dolayı kapatıldı. Bulancak’ın en büyük tarım arazilerine sahip olan Pazarsuyu havasında bir marketin depo inşaatı yapmasından dolayı derenin doldurularak menfezlerin yer değiştirmesi ile köylüye gelen su kaynağının kapatılması çiftçilerin büyük tepkisini çekti. İnşaat alanında toplanan köylüler ve çiftçiler yetkilileri göreve davet ederek bölgeye ve doğaya geri dönülmez bir zarar verildiğini ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler. Yaptıkları tarım faaliyetleriyle hayatlarını sürdürdüklerini belirten köylülerden Ali Osman Ödemiş, “Bizler yaklaşık 150 yıldır bu topraklarda tarımla hayatını sürdüren insanlarız, hangi hakla bizim cansuyumuzun olduğu dere yatağı bir firmaya kiralanıyor. Bizler önümüzdeki yıllarda susuzlukla karşı karşıya kalacağız. Yaklaşık 1500 kişiye su kaynağı olan bu kuyu, dere yatağının kapanmasından dolayı kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Dere yatağının doldurulmasıyla bizim evlerimizde, tarım arazilerimizde kullandığımız suyumuz zamanla kuruyacak ve bizler susuzlukla karşı karşıya kalacağız, bunun önleminin bir an önce alınmasını devlet büyüklerimizden talep ediyoruz. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığımız başvuru sonucunda bizlere Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından sorunun giderileceği cevabı verilmiştir, ancak geçen süreçte hiçbir çalışma yapılmamış tam aksine depo yapımıyla mağduriyetimiz daha da artmıştır” dedi.
Pazarsuyu Deresi kenarına ya­pı­lan depo in­şa­atı su­suz­luk­la karşı kar­şı­ya kaldıklarını ifade eden çift­çi­le­r yet­ki­li­le­ri gö­re­ve davet etti

Bulancak’ta yaklaşık 200 hanenin su ihtiyacını sağlayan su kuyusu, Pazarsuyu Deresi yanında oluşan alana yapılan depo nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Pazarsuyu köyü Şardağ Mevki Düz Mahallenin su ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayan su kaynağı bölgeye yapılan depo inşaatından dolayı kapatıldı.

Bulancak’ın en büyük tarım arazilerine sahip olan Pazarsuyu havasında bir marketin depo inşaatı yapmasından dolayı derenin doldurularak menfezlerin yer değiştirmesi ile köylüye gelen su kaynağının kapatılması çiftçilerin büyük tepkisini çekti.

İnşaat alanında toplanan köylüler ve çiftçiler yetkilileri göreve davet ederek bölgeye ve doğaya geri dönülmez bir zarar verildiğini ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yaptıkları tarım faaliyetleriyle hayatlarını sürdürdüklerini belirten köylülerden Ali Osman Ödemiş, “Bizler yaklaşık 150 yıldır bu topraklarda tarımla hayatını sürdüren insanlarız, hangi hakla bizim cansuyumuzun olduğu dere yatağı bir firmaya kiralanıyor. Bizler önümüzdeki yıllarda susuzlukla karşı karşıya kalacağız. Yaklaşık 1500 kişiye su kaynağı olan bu kuyu, dere yatağının kapanmasından dolayı kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Dere yatağının doldurulmasıyla bizim evlerimizde, tarım arazilerimizde kullandığımız suyumuz zamanla kuruyacak ve bizler susuzlukla karşı karşıya kalacağız, bunun önleminin bir an önce alınmasını devlet büyüklerimizden talep ediyoruz. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaptığımız başvuru sonucunda bizlere Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından sorunun giderileceği cevabı verilmiştir, ancak geçen süreçte hiçbir çalışma yapılmamış tam aksine depo yapımıyla mağduriyetimiz daha da artmıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.