Cinsel İstismar vakalarına yaklaşım eğitimi verildi

YAŞAM 27.10.2016 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2746+ kez okundu.
 

Cinsel İstismar vakalarına yaklaşım eğitimi verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde 'Cinsel İstismar Vakalarına Yaklaşım Metotları ve Adli Süreçler' konulu eğitim verildi.
Uygulama Otelinde verilen eğitim, Çocuk Gelişimci Elif Hayriye Boşluk'un açılış konuşmasının ardından 3 oturumda gerçekleşen eğitimde  Giresun Adliyesi Adli Tıp Uzmanı Servet Yanal, 'Cinsel istismar nedir?, Cinsel istismar sürecinde uygulanan adli işlemler nelerdir?, Uzmanların ve icapçıların adli süreçte çocukların istismardan daha az etkilenmesi için ortam düzenlemesi ve yaklaşımları nasıl olmalı' konularında; Giresun Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzm. Dr. Hatice Doğan, 'Cinsel istismara maruz kalmış bireylerin yaşadıkları psikolojik travmalar nelerdir? Cinsel istismara uğramış çocuklarla karşılaştığımızda nasıl yaklaşmalıyız' konularında; Giresun Halk Eğitim Merkezi Görevli Uzman Öğretmen Hülya Köksal, 'Cinsel istismara uğramış bireylerin yaşadıkları travma sürecinde aileleri ile nasıl iletişim kurulmalı ? İstismar şüphesinde izlenilecek yollar nelerdir? Bu süreçte okul aile ve birey arasında nasıl bir iletişim yolu izlenmeli' konularında; Avukat Özge Üstün ise 'Cinsel istismarda hukuki süreç” konularında eğitim verdiler. Program bitiminde Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’nin konuşmasının ardından eğitim veren uzmanlara plaket verildi. Düzenlenen eğitime Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Kurum Müdürleri ve Müdür yardımcıları ile Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli meslek elemanları, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Rehber Öğretmenler, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Giresun Devlet Hastanesi’nde görevli meslek elemanları katıldı.  
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde 'Cinsel İstismar Vakalarına Yaklaşım Metotları ve Adli Süreçler' konulu eğitim verildi.
Uygulama Otelinde verilen eğitim, Çocuk Gelişimci Elif Hayriye Boşluk'un açılış konuşmasının ardından 3 oturumda gerçekleşen eğitimde  Giresun Adliyesi Adli Tıp Uzmanı Servet Yanal, 'Cinsel istismar nedir?, Cinsel istismar sürecinde uygulanan adli işlemler nelerdir?, Uzmanların ve icapçıların adli süreçte çocukların istismardan daha az etkilenmesi için ortam düzenlemesi ve yaklaşımları nasıl olmalı' konularında; Giresun Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzm. Dr. Hatice Doğan, 'Cinsel istismara maruz kalmış bireylerin yaşadıkları psikolojik travmalar nelerdir? Cinsel istismara uğramış çocuklarla karşılaştığımızda nasıl yaklaşmalıyız' konularında; Giresun Halk Eğitim Merkezi Görevli Uzman Öğretmen Hülya Köksal, 'Cinsel istismara uğramış bireylerin yaşadıkları travma sürecinde aileleri ile nasıl iletişim kurulmalı ? İstismar şüphesinde izlenilecek yollar nelerdir? Bu süreçte okul aile ve birey arasında nasıl bir iletişim yolu izlenmeli' konularında; Avukat Özge Üstün ise 'Cinsel istismarda hukuki süreç” konularında eğitim verdiler. 
Program bitiminde Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’nin konuşmasının ardından eğitim veren uzmanlara plaket verildi. 
Düzenlenen eğitime Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun, Kurum Müdürleri ve Müdür yardımcıları ile Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli meslek elemanları, Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Rehber Öğretmenler, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Giresun Devlet Hastanesi’nde görevli meslek elemanları katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.