‘ÇOCUKLARA KALKAN ELLER KIRILSIN’

GÜNDEM 30.04.2019 - 16:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3868+ kez okundu.
 

‘ÇOCUKLARA KALKAN ELLER KIRILSIN’

Son zamanlarda ülke gündemin de en çok konuşulan konu ‘çocuklara karşı yapılan cinsel istismar’ olaylarının artması ile birlikte toplumda oluşan tepkilerin ortaya çıkmasıyla ülke genelinde yapılan eylemlere Bulancak’ta katıldı.
Bulancak Kadın Platformu adı atlında bir araya gelen çok sayıdaki protestocu 30 Mayıs Salı günü bir yürüyüş ve Bulancak Cumhuriyet meydanında oturma eylemi yaparak seslerini duyurdu. Salı günü saat 13.00’da Bulancak eski cezaevi mevkiinde toplanan Bulancak Kadın Platformu üyeleri ve Bulancak’taki sivili toplum kuruluşlarından katılımcılar yürüyüşle ve sloganlar atarak 15 Temmuz Şehitler Caddesi boyunca vatandaşların desteği ile Bulancak Cumhuriyet meydana kadar yürüdü. Bulancak Cumhuriyet meydanında Bulancak Kadın Platformu adına Özlem Turan bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Son günlerde ülkemizde ortaya çıkan ve bütün toplumu sarsan cinsel istismara dayalı çocuk tacizi, tecavüz ve istismarlar önlemez b,ir noktaya gelmiştir. Çocuklara yapılan istismarın tamamı yakınlarından gelmektedir. Çocuklar her türlü korku ile karşı karşıya kalmakta ve seslerini anne ve babaya duyuramamaktadırlar. Çocukların s esi çıkmıyor diye, istismarda bulunan kişiler hiçbir ceza almadan aramızda yaşamaktadırlar. Son yapılan ceza yasasındaki değişiklikler ile cinsel yolla çocuk istismarı yapanların cezası artmasına rağmen, faillerin yakalanması, bazı yakınları tarafından örtbas edildiğinden bu kişiler her an başka bir olaya karışmaktadır. Bütün toplum bu konuda sessiz kalmamalı ve bu tür bir olayla karşılaştığında adli yollara başvurarak, çocuk istismarına karışan kişilerin yakalanması ve ceza alması için gerekli adımı atmış olmalıdır. Bugün bu yürüyüş ve buradaki toplantımıza katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi. Bu konuşmadan sonra yürüyüşe katılanlar Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, CHP Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, CHP eski İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Daha sonra Bulancak Kadın Platformu üyeleri Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde akşam 17.00’ye kadar oturma eylemi yaptı.             
Son zamanlarda ülke gündemin de en çok konuşulan konu ‘çocuklara karşı yapılan cinsel istismar’ olaylarının artması ile birlikte toplumda oluşan tepkilerin ortaya çıkmasıyla ülke genelinde yapılan eylemlere Bulancak’ta katıldı.

Bulancak Kadın Platformu adı atlında bir araya gelen çok sayıdaki protestocu 30 Mayıs Salı günü bir yürüyüş ve Bulancak Cumhuriyet meydanında oturma eylemi yaparak seslerini duyurdu.

Salı günü saat 13.00’da Bulancak eski cezaevi mevkiinde toplanan Bulancak Kadın Platformu üyeleri ve Bulancak’taki sivili toplum kuruluşlarından katılımcılar yürüyüşle ve sloganlar atarak 15 Temmuz Şehitler Caddesi boyunca vatandaşların desteği ile Bulancak Cumhuriyet meydana kadar yürüdü. Bulancak Cumhuriyet meydanında Bulancak Kadın Platformu adına Özlem Turan bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Son günlerde ülkemizde ortaya çıkan ve bütün toplumu sarsan cinsel istismara dayalı çocuk tacizi, tecavüz ve istismarlar önlemez b,ir noktaya gelmiştir. Çocuklara yapılan istismarın tamamı yakınlarından gelmektedir. Çocuklar her türlü korku ile karşı karşıya kalmakta ve seslerini anne ve babaya duyuramamaktadırlar. Çocukların s esi çıkmıyor diye, istismarda bulunan kişiler hiçbir ceza almadan aramızda yaşamaktadırlar. Son yapılan ceza yasasındaki değişiklikler ile cinsel yolla çocuk istismarı yapanların cezası artmasına rağmen, faillerin yakalanması, bazı yakınları tarafından örtbas edildiğinden bu kişiler her an başka bir olaya karışmaktadır.

Bütün toplum bu konuda sessiz kalmamalı ve bu tür bir olayla karşılaştığında adli yollara başvurarak, çocuk istismarına karışan kişilerin yakalanması ve ceza alması için gerekli adımı atmış olmalıdır. Bugün bu yürüyüş ve buradaki toplantımıza katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Bu konuşmadan sonra yürüyüşe katılanlar Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, CHP Bulancak Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç, CHP eski İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Daha sonra Bulancak Kadın Platformu üyeleri Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtı önünde akşam 17.00’ye kadar oturma eylemi yaptı.             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.