'Çocuklarımız önce ailede eğitime başlar'

EĞİTİM 19.12.2016 - 16:45, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2097+ kez okundu.
 

'Çocuklarımız önce ailede eğitime başlar'

Giresun İl Müftülüğünün düzenlediği 'Maneviyat Aile de Başlar' konulu konferansın Bulancak ta ki etkinliği 17 Aralık Cumartesi günü Bulancak Otogar Düğün Salonunda yapıldı.
...Çocuklarımızın ahlaki ve manevi eğitimine katkı sunma alt başlığı altında düzenlenen konferansa Bulancaklı aileler ilgi gösterdi.Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Eğitim Kurulu uzmanı Fatma Kotan tarafından verilen konferansta anne ve babanın çocuklarını nasıl yetiştirmesi ve bunun ahlaki ve manevi boyutu anlatıldı.İstiklal marşının okunması ile başlayan konferansta daha sonra genç hafız Halit Nuri Kılınç, Kur’an-ı Kerim okudu. Sunuculuğunu ilçe müftülük görevlisi Aytekin Şahin’in yaptığı konferansta ilçe müftüsü Bahtiyar Taranoğlu'da katılanlara teşekkür ederek, müftülük olarak bu tür konularda etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.Bu konuşmadan sonra DİYEK uzmanı Fatma Kotan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Aileler olarak hepimiz çocuklarımızın nasıl yetiştirileceği konusunda farklı farklı usuller izleriz. Bir çocuk nasıl yetiştirilmeli noktasında anne baba kendi eğitim anlayışına göre çocuğunu yetiştirir. Kimi 'örümcek' gibi, kimi 'karınca' gibi, kimi de bir 'arı' gibi çocuğunun yetişmesini ister. Bunların arasında bir fark vardır. Bizim için en doğru olanı her bilginin nasıl alınacağını ve bunun nasıl kullanılacağını gösteren 'arı' misali en önemlisidir. Böyle bir çocuk yetiştirmek geleceğe güvenli nesiller bırakmak için doğru olanıdır. Bizler Müslümanlar olarak çocuklarımızın bilgili, üretken, verimli, ahlaklı, manevi açı’dan doğru yetişmiş, din kurallarını bilen ve uygulayan, peygamberimizin istediği gibi edepli, adil, yaptığının ne olduğunu bilen, kısaca eğitim de ne aldı ise onu hayatı boyunca, peygamberimizin istediği gibi edepli, adil, yaptığının ne olduğunu bilen, kısaca eğitim de ne aldı ise onu hayatı boyunca tatbik eden bir çocuk yetiştirmek anne ve babanın en önemli ahlaki ve manevi görevidir" dedi.Konferansı Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Nuri (hoca) Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
Giresun İl Müftülüğünün düzenlediği 'Maneviyat Aile de Başlar' konulu konferansın Bulancak ta ki etkinliği 17 Aralık Cumartesi günü Bulancak Otogar Düğün Salonunda yapıldı.
...Çocuklarımızın ahlaki ve manevi eğitimine katkı sunma alt başlığı altında düzenlenen konferansa Bulancaklı aileler ilgi gösterdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Eğitim Kurulu uzmanı Fatma Kotan tarafından verilen konferansta anne ve babanın çocuklarını nasıl yetiştirmesi ve bunun ahlaki ve manevi boyutu anlatıldı.
İstiklal marşının okunması ile başlayan konferansta daha sonra genç hafız Halit Nuri Kılınç, Kur’an-ı Kerim okudu. Sunuculuğunu ilçe müftülük görevlisi Aytekin Şahin’in yaptığı konferansta ilçe müftüsü Bahtiyar Taranoğlu'da katılanlara teşekkür ederek, müftülük olarak bu tür konularda etkinliklerinin devam edeceğini belirtti.
Bu konuşmadan sonra DİYEK uzmanı Fatma Kotan yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Aileler olarak hepimiz çocuklarımızın nasıl yetiştirileceği konusunda farklı farklı usuller izleriz. Bir çocuk nasıl yetiştirilmeli noktasında anne baba kendi eğitim anlayışına göre çocuğunu yetiştirir. Kimi 'örümcek' gibi, kimi 'karınca' gibi, kimi de bir 'arı' gibi çocuğunun yetişmesini ister. Bunların arasında bir fark vardır. Bizim için en doğru olanı her bilginin nasıl alınacağını ve bunun nasıl kullanılacağını gösteren 'arı' misali en önemlisidir. Böyle bir çocuk yetiştirmek geleceğe güvenli nesiller bırakmak için doğru olanıdır. Bizler Müslümanlar olarak çocuklarımızın bilgili, üretken, verimli, ahlaklı, manevi açı’dan doğru yetişmiş, din kurallarını bilen ve uygulayan, peygamberimizin istediği gibi edepli, adil, yaptığının ne olduğunu bilen, kısaca eğitim de ne aldı ise onu hayatı boyunca, peygamberimizin istediği gibi edepli, adil, yaptığının ne olduğunu bilen, kısaca eğitim de ne aldı ise onu hayatı boyunca tatbik eden bir çocuk yetiştirmek anne ve babanın en önemli ahlaki ve manevi görevidir" dedi.
Konferansı Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Nuri (hoca) Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.