'Cumhurbaşkanının sözünü tutun, kentimize ihanet etmeyin'

GÜNDEM 21.12.2017 - 16:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2024+ kez okundu.
 

'Cumhurbaşkanının sözünü tutun, kentimize ihanet etmeyin'

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, takas yoluyla TOKİ’ye devredilen 30.339,17 m2'lik Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye AVM, çok katlı konutlar yapılmak istenmesine karşı çıkarak alanın KENTPARK olarak değerlendirilmesini istedi.
Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘binalara 5+1 kat standartı’ ve ‘kentlere ihanet ettik’ sözünü hatırlattı. CHP Milletvekili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinin gerekçesinde "Giresun merkezinin, yaşam ve yerleşim alanlarının tam ortasında bulunan bu değerli arazinin rant amaçlı 'kente ihanet' niteliği taşıyan projelerle değil, kamu yararı, kent, insan ve çevre faktörleri gözetilerek değerlendirilmesi istenmektedir. İl halkı, basın-yayın kuruluşları, STK’lar, çevre ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve belediyemizin bu yönde talepleri mevcuttur. Ortak görüş stadyumun ve spor salonunun kalması, olmazsa KENTPARK olarak değerlendirilmesidir" dedi. Milletvekili Bektaşoğlu, stadyum için STK’ları ve ilgili kuruluşları göreve çağırarak tepki göstermelerini isteyerek 'TOKİ başına buyruk değil, halkımızın istemediği bir şey kimse bize dayatmaya kalkmasın' diye konuştu. 
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, takas yoluyla TOKİ’ye devredilen 30.339,17 m2'lik Giresun Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu araziye AVM, çok katlı konutlar yapılmak istenmesine karşı çıkarak alanın KENTPARK olarak değerlendirilmesini istedi.

Konuyu soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan Bektaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘binalara 5+1 kat standartı’ ve ‘kentlere ihanet ettik’ sözünü hatırlattı.

CHP Milletvekili Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinin gerekçesinde "Giresun merkezinin, yaşam ve yerleşim alanlarının tam ortasında bulunan bu değerli arazinin rant amaçlı 'kente ihanet' niteliği taşıyan projelerle değil, kamu yararı, kent, insan ve çevre faktörleri gözetilerek değerlendirilmesi istenmektedir. İl halkı, basın-yayın kuruluşları, STK’lar, çevre ile ilgili kişi ve kuruluşlar ve belediyemizin bu yönde talepleri mevcuttur. Ortak görüş stadyumun ve spor salonunun kalması, olmazsa KENTPARK olarak değerlendirilmesidir" dedi.

Milletvekili Bektaşoğlu, stadyum için STK’ları ve ilgili kuruluşları göreve çağırarak tepki göstermelerini isteyerek 'TOKİ başına buyruk değil, halkımızın istemediği bir şey kimse bize dayatmaya kalkmasın' diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.