'Cumhuriyet şanlı tarihimizin bir sayfasıdır'

GÜNDEM 30.10.2017 - 15:27, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3215+ kez okundu.
 

'Cumhuriyet şanlı tarihimizin bir sayfasıdır'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bulancak’ta 28 Ekim Cumartesi günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan çelenk sunma programı ile başladı.
Bulancak Cumhuriyet Meydanında ki program da önce Bulancak Kaymakamlığı ve Bulancak Belediyesi Başkanlığı çelenkleri Atatürk anıtına konuldu. Kaymakam Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Recep Yakar’ın çelenkleri anıta sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile program sona erdi. 29 Ekim Pazar günü Bulancak ek saha da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri yapıldı. 29 Ekim Pazar günü saat 10.00'da başlayan tören programı saygı duruşu ver İstiklal Marşının okunmasından sonra Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör birlikte Bulancaklıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladılar. Daha sonra Bulancak Kaymakamı Ulugölge, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kaymakam Ulugölge yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bize bıraktığı bu güzel ülkede bir kez daha Cumhuriyetin değerini anlamış oluyoruz. Türklerin tarihte asla hürriyetlerini kaybetmediğini Kurtuluş savaşında bir kez daha gösteren milletimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Şanlı tarihimizin en önemli sayfalarından biri 29 Ekim Cumhuriyetin kurulduğu gün ve tarihtir. Milletimiz hiç bir zaman başka milletlerin esiri olmamıştır ve olmayacaktır. Bize Cumhuriyeti emanet edenlere her zaman şükran borçluyuz. Cumhuriyeti her zaman koruyacağız. Vatanımızı işgal etmeye kalkışanlar Kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir kez daha mağlup etmiştir. Bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi. Bu konuşmadan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Bulancak ta okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alanlara ödülleri Bulancak Kaymakamı Ulugölge, Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy tarafından takdim edildi. Halk oyunları ekibi ve Bulancak Belediyesi mehter takımının gösterileri sonrası tören geçişi ile bayram programı sona erdi. Cumhuriyet bayramı törenlerine Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan yardımcıları Orhan Güngör, Bahtiyar Hüsem, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Jandarma komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, Yazı işleri müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Gençlik ve Spor İlçe müdürü Muzaffer Ergüner, Mal müdürü İbrahim Hasip Şen, İlçe Sağlık müdürü Dr. Hacer Neslihan Turan, Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, Özel İdare müdürü Mehmet Yanıkömer, Sosyal Güvenlik Kurumu müdürü Neşfika Yıldıran, Vergi Dairesi müdürü Adnan Kaman, Tapu Sicil müdürü Mehmet Ünal, Tarım müdürü Oğuz Yiğit, Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürü Melahat Cürgül, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, HEM müdürü Efendi Altun, Bulancak’ta ki sivil toplum kuruluşları dernek başkanları, partilerin ilçe başkanları ile vatandaşlarda katıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bulancak’ta 28 Ekim Cumartesi günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan çelenk sunma programı ile başladı.

Bulancak Cumhuriyet Meydanında ki program da önce Bulancak Kaymakamlığı ve Bulancak Belediyesi Başkanlığı çelenkleri Atatürk anıtına konuldu. Kaymakam Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Recep Yakar’ın çelenkleri anıta sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile program sona erdi.

29 Ekim Pazar günü Bulancak ek saha da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri yapıldı. 29 Ekim Pazar günü saat 10.00'da başlayan tören programı saygı duruşu ver İstiklal Marşının okunmasından sonra Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör birlikte Bulancaklıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutladılar.

Daha sonra Bulancak Kaymakamı Ulugölge, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kaymakam Ulugölge yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bize bıraktığı bu güzel ülkede bir kez daha Cumhuriyetin değerini anlamış oluyoruz. Türklerin tarihte asla hürriyetlerini kaybetmediğini Kurtuluş savaşında bir kez daha gösteren milletimizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Şanlı tarihimizin en önemli sayfalarından biri 29 Ekim Cumhuriyetin kurulduğu gün ve tarihtir. Milletimiz hiç bir zaman başka milletlerin esiri olmamıştır ve olmayacaktır. Bize Cumhuriyeti emanet edenlere her zaman şükran borçluyuz. Cumhuriyeti her zaman koruyacağız. Vatanımızı işgal etmeye kalkışanlar Kurtuluş savaşında olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir kez daha mağlup etmiştir. Bu vesile ile bir kez daha Cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi.

Bu konuşmadan sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Bulancak ta okullarda yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alanlara ödülleri Bulancak Kaymakamı Ulugölge, Belediye Başkan yardımcısı Orhan Güngör, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy tarafından takdim edildi. Halk oyunları ekibi ve Bulancak Belediyesi mehter takımının gösterileri sonrası tören geçişi ile bayram programı sona erdi.

Cumhuriyet bayramı törenlerine Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Başkan yardımcıları Orhan Güngör, Bahtiyar Hüsem, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Jandarma komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, Yazı işleri müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Gençlik ve Spor İlçe müdürü Muzaffer Ergüner, Mal müdürü İbrahim Hasip Şen, İlçe Sağlık müdürü Dr. Hacer Neslihan Turan, Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, Özel İdare müdürü Mehmet Yanıkömer, Sosyal Güvenlik Kurumu müdürü Neşfika Yıldıran, Vergi Dairesi müdürü Adnan Kaman, Tapu Sicil müdürü Mehmet Ünal, Tarım müdürü Oğuz Yiğit, Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürü Melahat Cürgül, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, HEM müdürü Efendi Altun, Bulancak’ta ki sivil toplum kuruluşları dernek başkanları, partilerin ilçe başkanları ile vatandaşlarda katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.