Daha fazla stratejik ürün imalatı için çalışmalıyız

GÜNDEM 25.01.2018 - 18:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3288+ kez okundu.
 

Daha fazla stratejik ürün imalatı için çalışmalıyız

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Giresun İl Müdürlüğü organizasyonunda 'KOBİ TEKNOYATIRIM KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu’nun da katıldığı toplantıda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası imalatçı üyelerin yoğun ilgisi dikkat çekti.  Toplantıya; Giresun Vali Harun Sarıfakıoğlu, KOSGEB Teknoloji Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Haluk Akoğlu, KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile odaya bağlı imalatçı üyeler katıldı.  Toplantının açılışında konuşan KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer; "KOBİ TEKNOYATIRIM ve Stratejik Ürün Destek Programlarının anlatılacağı yerli ve milli imalatın yüzde yüze yakın hibe desteklerinden tüm sanayicilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz" dedi. Vali Harun Sarıfakıoğulları, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı Projelerinde yer almak isteyenlere destek vermek için çalıştıklarını ifade ederek "KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizi destekleme adına var olan girişimi takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu girişimin mutlaka biz yereldeki idareciler, sivil toplum kuruluşları tarafından, siz bu işe gönül veren, bu işin içinde yer almak isteyen insanlara en etkili şekilde anlatılması gerektiği konusunda bizim çok ciddi bir görevimiz, misyonumuz olduğu kanaatindeyim ki sizler bunu sahaya yansıtabilesiniz. Bu nedenle stratejik ürün destek programının çerçevesine baktığımızda gerçekten çok değerli, çok kıymetli. Hem verilen destek anlamında, hem desteğin çerçevesi anlamında bizim mutlaka özellikle savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor. Dışa bağımlılıktan kurtulduğumuz ölçüde daha net daha seri adımlar atabileceğiz. İmalatta, milli ve yerli üretime özellikle stratejik ürünlerin imalatlarına destek vermek görevimiz. Bugün sınır ötesi operasyonlarda çok başarılı bir biçimde milli ve yerli savunma sanayimizin üretmiş olduğu ürünlerin kullanılması, stratejik ürünlerin imalatının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yeterli mi, tabiî ki değil. Daha fazla stratejik ürün imalatı için çalışmalıyız. Bizim KOSGEB olarak tabi desteklediğimiz birçok geniş alan söz konusu. Burada mukayese üstünlüğümüzü mutlaka göz önüne alıp, katma değeri yüksek olan üretime dönük adımları hayata geçirmemiz lazım. KOSGEB’in bu yönde proje geliştirmesi, bizlerinde KOBİ’lerinde sorumluluklarını artırmaktadır" diye konuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Giresun İl Müdürlüğü organizasyonunda 'KOBİ TEKNOYATIRIM KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu’nun da katıldığı toplantıda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası imalatçı üyelerin yoğun ilgisi dikkat çekti. 

Toplantıya; Giresun Vali Harun Sarıfakıoğlu, KOSGEB Teknoloji Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Haluk Akoğlu, KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile odaya bağlı imalatçı üyeler katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer; "KOBİ TEKNOYATIRIM ve Stratejik Ürün Destek Programlarının anlatılacağı yerli ve milli imalatın yüzde yüze yakın hibe desteklerinden tüm sanayicilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Vali Harun Sarıfakıoğulları, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı Projelerinde yer almak isteyenlere destek vermek için çalıştıklarını ifade ederek "KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizi destekleme adına var olan girişimi takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu girişimin mutlaka biz yereldeki idareciler, sivil toplum kuruluşları tarafından, siz bu işe gönül veren, bu işin içinde yer almak isteyen insanlara en etkili şekilde anlatılması gerektiği konusunda bizim çok ciddi bir görevimiz, misyonumuz olduğu kanaatindeyim ki sizler bunu sahaya yansıtabilesiniz. Bu nedenle stratejik ürün destek programının çerçevesine baktığımızda gerçekten çok değerli, çok kıymetli. Hem verilen destek anlamında, hem desteğin çerçevesi anlamında bizim mutlaka özellikle savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor. Dışa bağımlılıktan kurtulduğumuz ölçüde daha net daha seri adımlar atabileceğiz. İmalatta, milli ve yerli üretime özellikle stratejik ürünlerin imalatlarına destek vermek görevimiz. Bugün sınır ötesi operasyonlarda çok başarılı bir biçimde milli ve yerli savunma sanayimizin üretmiş olduğu ürünlerin kullanılması, stratejik ürünlerin imalatının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yeterli mi, tabiî ki değil. Daha fazla stratejik ürün imalatı için çalışmalıyız. Bizim KOSGEB olarak tabi desteklediğimiz birçok geniş alan söz konusu. Burada mukayese üstünlüğümüzü mutlaka göz önüne alıp, katma değeri yüksek olan üretime dönük adımları hayata geçirmemiz lazım. KOSGEB’in bu yönde proje geliştirmesi, bizlerinde KOBİ’lerinde sorumluluklarını artırmaktadır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.